Autor Wątek: Auris Tournig Sport vs Honda Civic Tourer  (Przeczytany 28040 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
Odp: Auris Tournig Sport vs Honda Civic Tourer
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Kwietnia 2014, 18:39:05 »
Pomyśleć że przez taki pierdół ludzie chcą pozbywać się auta. Niewiarygodne.
też tak wcześniej myślałem...Nie zdajecie sobie sprawy, jak taka - zdawało by się - drobnostka może uprzykrzyć jazdę...Ja nie zawsze chcę jeździć przy włączonym radiu. Przed zakupem bardzo mi zależało na dobrym dźwięku, stąd JBL (i wersja Prestige, bo tylko do niej można go zamówić), a teraz ja prawie wcale go nie włączam...za to - chyba już nawet podświadomie - nasłuchuję: gwiżdże czy nie...Oczywiście, że gwiżdże - nie muszę patrzeć na licznik wiem kiedy 120 jadę..Ale ja nie chcę, żeby tak było! Jutro, ponownie, jestem umówiony w serwisie, ale oni mnie olewają :(

Osobiście rozumiem cię w całej rozciągłości tematu mnie także doprowadzają do furii różne rzeczy które można nazwać by duperelami w tej materii mógłbym napisać całkiem sporo. Jednak nie będę się w to zagłębiał ponieważ znów ktoś mi tu zasugeruje, że powinienem wybrać się do psychiatry.
Podsumowując mogę napisać jedno spędziłem dziś w Hondzie Civic Tourer 1.8 kilka godzin i zapewne mając do wyboru Civica i Aurisa po kilku miesiącach w Aurisie i kilku godzinach w Civicu  nie zdecydowałbym się wydać swoich prywatnych pieniędzy na Toyotę. Zachęcam wszystkich do udania się do salonu Hondy i zajęcia miejsca za kierownica Civica myślę, że większość z was zwróci uwagę na to, że auto sprawia wrażenie o klasę wyższego mam tu na myśli materiały i jakość wykonania. Niebiorę pod uwagę design'u deska jest dość futurystyczna i nie każdemu przypadnie do gustu choć z pewnością nie jest tak nudna jak ta w Aurisie ale jak wszem wiadomo o gustach ...itd.

Offline voodogt

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Kwietnia 2014, 19:00:27 »
Mam te same odczucia. Prowadząc Hondę mamy wrażenie, że jedziemy samochodem który jest wart swojej ceny. W Aurisie odwrotnie mam wrażenie że prowadzę samochód wart co najwyżej 50% wydanych na niego pieniędzy. Jedynie Avensis trzyma jeszcze poziom i tam rzeczywiście zarówno komfort podróżowania, wyciszenie i materiały odpowiadają jego cenie.

Szkoda, że Toyota po średnio udanym Aurisie I nie wyciągnęła żadnych wniosków i dalej brnie w stronę tandety i niskiej jakości zarówno materiałów jak i montażu. Dobrze, że mechanika i serwis jest na dobrym poziomie bo inaczej to byłaby porażka na całej linii.
Corolla TS 2024 2.0 196KM

Offline Adaśko75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Kwietnia 2014, 19:54:45 »
Toyota niestety jedzie na opinii... :thumbdown: Ale jak tak dalej to źle się dla nich skończy! Dziś ludzie mają bez liku alterantyw - o wiele lepiej zrobionych i wcale nie bardziej awaryjnych - za takie same albo i za lepsze pieniądze. I ludzie umieją też liczyć! niewielu jest takich głupków jak ja <zalamka> którzy zamawiają samochód bez jazdy próbnej tylko na ładne oczy sprzedawcy_propagandzisty_namawiacza. W swoim życiu kupiłem już 3 nowe toyoty. Dosyć. Trzeba dać zarobić innemu koncernowi! (wrócę do suva. po 6 latach jazdy rav4 przywykłem do wyższej pozycji za fajerą i że nie boję się dziur ani krawężników - będzie albo crv albo cx5 albo q3 :roll:)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Kwietnia 2014, 20:51:31 »
CX5 mogę polecić z czystym sumieniem najlepiej w wersji 2.2 najlepiej w automacie (o ile lubisz) naprawdę dobre auto choć nie jest tanie jednak to ta sama grupa cenowa co CRV i RAV4.

Offline Adaśko75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Kwietnia 2014, 20:59:56 »
jeździłeś tą mazdą?  bo słyszałem opinie, że też nie jest cicha przy wyższych prędkościach (no ale na pewno nie gwiżdże jak ten pie.  auris)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Kwietnia 2014, 21:10:44 »
Mam wrażenie, że auta klasy SUV w tym i CX5 są ogólnie nie co głośniejsze ze względu na bryłę i wielkość jednak nie ma tu mowy o gwizdaniu przez uszczelki. CX5'ką miałem okazję przejechać się na jazdę testową więc trudno mówić o poznaniu auta na wskroś jednak dynamika i prowadzenie zrobiło na mnie wrażenie. Prywatnie przez prawie trzy lata miałem CX9 i poza kosztami przeglądów i paliwa nie wydałem nic dokładnie tak samo było z firmową Mazdą 3 która miałem przed Aurisem. Ogólnie Mazdę oceniam bardzo pozytywnie jakość wykonania jest ok, materiały także popatrz na aktualny model Mazdy 3 czy 6 robi wrażenie.

Offline Adaśko75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Kwietnia 2014, 21:23:23 »
aktualny model Mazdy 3 czy 6 robi wrażenie.
    Oj robi... :roll:
poza tym ten dieselek 2.2 174KM bodajże super! (żeby tylko po paru latach nie wyszło z nim to co z 2.2D4d...)

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Kwietnia 2014, 22:09:05 »
Potwierdzam, diesel Mazdy 2.2 jest genialny, tak jak cała nowa Mazda 6 - auto dużo fajniejsze niż Ave T27. :(
Kolego weź podjedź z tym gwizdem do innego ASO, może to kwestia kiepskiego podejścia konsultantów w Twoim i jednak da się coś zrobić :)

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Kwietnia 2014, 07:19:09 »
Ja się zastanawiam, co ja muszę mieć za szajs ten Auris Classic, skoro w dwójce polepszyli niby jakość wnętrza, zawieszenie i prowadzenie. A przecież dwójka ma być niby lepsza. Chyba powinienem żałować że to to kupiłem.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Kwietnia 2014, 07:30:21 »
Myślę, że nie można popadać ze skrajności w skrajność nie jest tak, że Auris to najgorsze auto świata. Chodzi tu o to, że dziś w tej klasie można znaleźć samochody lepiej wykonane z lepszej jakości materiałów i nie koniecznie droższe. Wybór jest zależny od wielu czynników w tym od naszych możliwości, oczekiwań i jak już kiedyś wspomniałem od odniesienia jakie mamy a więc porównania do aut które mieliśmy wcześniej lub którymi jeździliśmy wcześniej.
Jeżeli jesteś zadowolony ze swojego auta ewentualne wady nie są dla ciebie istotne i nie przeszkadzają ci w codziennej eksploatacji jestem pewien, że nie musisz żałować zakupu.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Kwietnia 2014, 08:00:39 »
Przed zakupem, patrzyłem za Golfem VW, lecz z podobnym wyposażeniem, VW wypadał drożej. Poza tym motor TSi nie wzbudza mojej ufności w małą awaryjność. Fiat T-Jet 1.4 z jeszcze lepszymi osiągami od Golfa, oferował mi w tej samej cenie bardziej ubogie wyposażenie, poza tym znajomy powiedział mi abym zapomniał że zmieszczę sie w 10L/100km, mniejsze wnętrze  Bravo również mnie zniechęciło (185cm wzrostu). Jak Wy tu piszecie to trochę żałuję, że nie wziąłem pod uwagę Mazdy 3, choć w 2011 roczniku, po prostu mi się trójka nie podoba. Dlatego ze startu odpuściłem. Ta nowa fakt jest piękna, stara nie.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Kwietnia 2014, 08:35:06 »
Jeżeli jesteś zadowolony z Aurisa, to nie masz czego żalować i analizować! :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Kwietnia 2014, 09:25:09 »
Wam chyba w TS-ach te relingi gwiżdżą, czy co to tam macie na dachu. Dzis znów wiało jak diabli, ale przy 160 słyszałam tylko normalny szum wiatru, tym głosniejszy im szybciej jade, ale dla mnie to norma. Wieje, to musi byc coś słychać. Ale żadnych świstów i gwizdania  :o Może spróbuję przy 120 wyłączyc radio jak będę wracać i sie wsłuchać
Żyj i daj żyć innym.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Kwietnia 2014, 09:45:08 »
Może masz rację że to relingi gwiżdżą.

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Kwietnia 2014, 10:46:09 »
U mnie w kombi nic nie gwiżdże, wiec to musi być coś innego, jak pisze Nika słychać tylko opływające powietrze.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl