Autor Wątek: gdzie jest czujnik ciśnienia oleju w 1.4 d4d  (Przeczytany 4375 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline darko1253

• Początkujący
gdzie jest czujnik ciśnienia oleju w 1.4 d4d
« dnia: 16 Kwietnia 2014, 21:00:18 »
Witam wszystkich i proszę o pomoc
Od jakiegoś czasu nie świeci mi się kontrolka ciśnienia oleju w Aurisie 1.4.d4d przed uruchomieniem silnika uznałem więc że należy, czujnik ciśnienia oleju,  wymienić więc zakupiłem takowy i podczas wymiany oleju chciałem również wymienić czujnik jednak nie znalazłem takiego :-( . Tu zwracam się z prośbą do was. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie on jest lub gdzie go szukać.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
Odp: gdzie jest czujnik ciśnienia oleju w 1.4 d4d
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Kwietnia 2014, 08:01:00 »
Od jakiegoś czasu nie świeci mi się kontrolka ciśnienia oleju w Aurisie 1.4.d4d przed uruchomieniem silnika uznałem więc że należy, czujnik ciśnienia oleju,  wymienić

a to nie przepalona żaróweczka podświetlenia?
jak przekręcasz kluczyk - powinny się zapalić wszystkie kontrolki - niezależnie od stanu czujników - dopiero po "uzbrojeniu" - gasną, zostają te, które muszą i te, które wykryły błąd..
jeśli w ogóle kontrolka oleju nie świeci, stawiałbym na żaróweczkę
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Kwietnia 2014, 08:22:39 »
Też zacząłbym od żarówki, następnie sprawdził wiązkę, a dopiero na końcu wymieniał czujnik.

http://s999.photobucket.com/user/idealengines/media/ebay/1ND%20D4D/1ND_D4D_1.jpg.html
3VZ.pl

Offline Zajaczek90

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Kwietnia 2025, 11:41:26 »
Dzień dobry która żaróweczka? I gdzie znajduje się ten czujnik przy silniku 1ND-TV ??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl