Spokojnie...otwierasz maskę,patrzysz sobie na silnik.Spojrzenie skieruj na lewo...będą tylko dwa jakieś zbiorniczki. Pierwszy bliżej ciebie z niebieską naciskaną przykrywką to płyn do spryskiwaczy,teraz Twój wzrok idzie lekko ku górze,bliżej nadkola i mocowania spręzyny i nagle widzisz kolejny zbiorniczek,zapewne lekko tłustawy,wychodzą z niego z 3 jakieś czarne węże.Posiada on czarną zakręcaną nakrętkę. Jest w nim widoczny,przynajmniej powinien być

pewien tłusty ciemny płyn,jeśli jest czarny to wymiana wręcz natychmiastowa. Polecam kupić 1 litr płynu kompatybilnego z Dextron III,taki ja zalałem pod 1.8vvti 2005 rok. Jeśli nie masz zbytnio czasu i możliwości technicznych,to strzykawką odsysasz ile się da i dolewasz świeży płyn. Odpalasz auto,skręcasz kierownicą w skrajne położenia parokrotnie aż płyn się przemiesza.Gasisz silnik i powtarzacz parokrotnie i gotowe.Jeśli masz więcej czasu,kolegę do pomocy,to proponuję wersję HARD,polegająca na spuszczaniu płynu z węża powrotnego do jakiejś butelki i non stop zalewanie zbiorniczka świeżym płynem. Mam nadzieję ,że pomogłem.Pozdrawiam.