Witam wszystkich....
Przymierzam siędo zakupu tego dieselka w wersji "luna", czy Ktoś z szanownych kolegów może coś o tej wersji powiedzieć...
jesli masz taka mozliwosc to polecam skrzynie mmt duza wygoda, spalanie w okolicach manuala, jesli chodzi o manuala to jezdzilem i nieco uciazliwa jest czesta zmiana pierwszych 3 biegow (po przyzwyczajeniu do mmt) bo sa nieco za krotkie i jazda po zatloczonym miescie nie nalezy do przyjemnosci, mimo ze diesel jest bardzo cichy (co potwierdzaja forumowicze) jesli chcesz miec samochod rodzinny to polecam rajdowka to to nie jest, predkosc na trasie do 130 km/h wlacznie jest nieuciazliwa i przyjemna, pozniej widac brak kucykow.
Czy będą problemy z olejem...
i w końcu gdzie tankować??
R.
ja tankuje na neste i sobie chwale, o dziwo raz zdarzylo mi sie zatankowac w bp (rog polczynskiej i dzwigowej w warszawie) i sie krztusil na niskich obrotach wiec wiecej tam nie jezdze po tankowaniu na neste nie mam takich objawow, spalanie mi sie juz unormowalo i w trasie 4,8-5,2 miasto 5,7-6,0. Bak 55 litrow spokojnie wystarcza by nawet w dlugiej podrozy tankowac na przyzwoitych stacjach

.
pozdrawiam i zycze uciechy z samochodu
Sebastian