Witajcie forumowicze, jestem tu nowy

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że Toyotka nie jest moja, ale mojej lubej, a ja tylko w niej grzebię i ulepszam

Przechodząc do rzeczy- chciałbym włożyć aftermarketowe radio do schowka nad popielniczką w Corolli E12 i w związku z tym mam parę pytań, na które nie znalazłem dotąd jednoznacznych odpowiedzi.
1. Co będzie potrzebne przy montażu (nie licząc narzędzi)- obstawiam przejściówkę na ISO jak np ta:
http://allegro.pl/przejsciowka-iso-toyota-zlacze-adapter-adaptor-i4160659381.htmlCzy coś jeszcze? Czy przełączenie anteny odbywa się plug&play, bez żadnych extra przejściówek?
2. Czy osoby mające radio w wyżej wspomnianym schowku wiedzą jak wygląda ciągnięcie kabli te kilkanaście centymetrów niżej? Wystarczy przełożyć kabel, czy trzeba go przedłużać i przekładać wtyk?
Interesuje mnie tylko patent zastosowany przez kolegę GAK w jego Corolli TS(mam nadzieję, że wybaczy użycie obrazka

)
3. Czy ktoś poczynił postęp w sprawie zachowania komputera pokładowego w ori radiu przy korzystaniu z radia aftermarket? Po chłopsku- jak i czy w miarę łatwo da się to zrobić? Kupiłbym zapasowy wtyk do radia i przełożył do niego tylko kabelki odpowiedzialne za funkcje kompa i zasilanie- pytanie które to są?
Pozdrawiam serdecznie