Autor Wątek: Chrobotanie,drapanie,czyli dziwny odgłos zza schowka pasażera  (Przeczytany 5107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
Witam serdecznie,wczoraj jadąc o północy całkiej pustą drogą na odludziu,usłyszałem dziwne odgłosy dobiegające zza schowka pasażera,bardziej od spodu...dranie jakby w plastik,chrobotanie,jakby coś paznokciami szorowało pod kokpitem.Przez chwilę jechałem ze zjeżonymi włosami...czekałem,kiedy zacznie jeszcze coś wyć,niczym zmora nocna :) Koledzy co to może być? Szczurów raczej nie mam w aucie,ani kun,ani innych gapowiczów. Domyślam się,że może jakiś sterownik od nawiewów? Pomóżcie,naprowadźcie mnie i poinstruujecie jak to naprawić,aby nie straszyło po nocach.Pozdrawiam.

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Odp: Chrobotanie,drapanie,czyli dziwny odgłos zza schowka pasażera
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Czerwca 2014, 10:42:51 »
Cytuj (zaznaczone)
Jeżeli masz climatronic, to prawdopodobnie masz uszkodzony silniczek sterujący klapami klimy.

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Czerwca 2014, 06:50:19 »
Właśnie o tym mówiłem.Z tym,że u mnie prawidłowo przełącza wszelkie nawiewy ,jak na razie to tylko trzy razy usłyszałem coś takiego. Silniczek ,czy owy zespół elementów można naprawić,czy tylko wymiana na nowe.Jak się tam dostać najmniej inwazyjnie,wystarczy tylko usunięcie dolnego schowka?

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Czerwca 2014, 09:49:16 »
W tym temacie masz nieco więcej info:
http://forum.corollaclub.pl/viewtopic.php?t=35830

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Czerwca 2014, 10:22:25 »
Dziękuje bardzo za pomoc.Faktycznie,wina silniczka,kiedyś w Peugeocie 607 przerabiałem podobny temat. Po weekendzie biorę się za naprawę. A przy okazji zapytam się o rozpiskę bezpieczników w modelu 2005. Zrobiłem zwarcie na głównym zasilaniu radia,chodzi o plus,który jest na stałe,niezależnie od włączonego zapłonu.Który to bezpiecznik i jaka wartość? Próbuje zamiast fabrycznego zestawu audio, zabudować tablet 7 cali z GPS-em i własnej produkcji końcówką mocy,podczas prób,niechcący zrobiłem zwarcie :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl