Hej
Miałam Toyote RAV4 2003r automat, wersja amerykanska silnik 2.4l z napedem na jedna os, przebieg 90 000 mil instalacja LPG BRC. Uwielbiałam ten samochod. Przejechałam nia około 50-60 000km w 2,5roku. Absolutnie bezawaryjny samochód. Jedyne co robiłam to tankowałam, wymianieałam filtry olej itp. Po przeprowadzce do UK zupelnie nie opłacało mi sie jej ubezpieczac (około £3700 rocznie).
Chcialam wiekszy i bardziej luksusowy samochod wiec kupilam Lexusa RX300 2002r automat, silnik 3.0 V6, przebieg 125 000 mil, również z instalacja LPG (jak sie okazało najtansza na rynku).
Różnica miedzy tymi samochodami jest olbrzmia. Ravka jest dynamiczna, lzejsza i bardziej zrywna. Lexus to bardzo dostojny samochod. Nie da sie porownan akceleracji w RAV4 do tej w Lexusie (miałam automat). Lexus pomimo silnika 3.0 jest po prostu mniej zrywny a bardziej dystyngowany

Moze po 70tce docenie taki styl jazdy
RAV4 podobnie jak Lexus to samochody "niezniszczalne". Zastanow sie czy wolisz bardziej zrywny, nieco mniejszy samochód z gorszym wyposazeniem czy bardziej luksusowy duzo ciezszy, wolniejszy samochod. Oba samochody uważam za bardzo dobre.