Autor Wątek: CHECK HYBRID SYSTEM  (Przeczytany 34454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
Odp: CHECK HYBRID SYSTEM
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Lipca 2014, 14:20:51 »
osad miał biały kolor więc może to sól? nie wpadłam na to, żeby spróbować ;) bo jak chciałam to siedzialam z elektrykiem i widziałam rozbebeszone baterie ;)
Niekoniecznie sama sól, ale też jej związki. Wilgotne, morskie powietrze to bardzo agresywne środowisko. Najważniejsze, że problem rozwiązany i szacun dla Pana Leszka :)

Offline camila

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Lipca 2014, 14:46:38 »
Elektryk w ASO w Markach nawet nie chciał mnie słuchać tylko wymiana i koniec. Rzucił kartkę z diagnozą na biurko i poszedł. Nie jeździjcie do Marek. Wymienią wam cały reflektor bo żarówka się nie pali.....

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Lipca 2014, 19:56:02 »
Mam wrażenie, że to nie koniec przygód z Twoim samochodem. Nie wykonał defacto żadnej naprawy poza czyszczeniem czegoś, co nie ma sensu i nie jest w żaden sposób przyczyną błedu P0A80.

Gratuluję też efektu placebo odnośnie spalania i reklamy ASO.
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2014, 19:57:40 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline camila

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Lipca 2014, 20:40:05 »
lubię takich co wszystko wiedzą lepiej :) elektryk z marek? :) Nie zreperowali bo nie wymienili częścia za grubą kasę? a że auto jeździ już bezproblemowo jest nieistotne. myśl co chcesz. twoje prawo.

Offline cris1111

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Lipca 2014, 15:13:48 »
hej camila i jak sprawuję się auto błąd już się nie pokazał? pytam bo pisałaś, że występował średnio co 3 dni, 20.07. miałaś jeszcze problem nie rozwiązany a 23.07. pisałaś że jest ok, więc mógł się jeszcze pojawić. Co do niższego spalania to logiczne skoro wyskakujący błąd powodował załączanie się silnika spalinowego to po usunięciu błędu i przy poprawnym działaniu systemu hybrydowego spalanie powinno spaść.
Też serwisuje swoje auto w Radości na razie nic nie musiałem naprawiać (tylko przegląd po 15kk) ale najlepszego wrażenia doradcy serwisowi na mnie nie zrobili, szczególnie taki niski blondas, chciałem zrobić test baterii (taki jak przy przedłużaniu gwarancji po 5 latach) i koleś nie wiedział o czym mówię, miał się dowiedzieć i oddzwonić i mimo, iż przypominałem mu się dwa razy dzwoniąc i pytając czy już wie coś na ten temat, to nic się od niego nie dowiedziałem :(
Może elektrycy są bardziej kompetentni niż doradcy . . .
Spalanie - Motostat.pl

Toyota Corolla 1,8 hsd 2019

Offline Olivier

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota auris
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Listopada 2021, 11:56:24 »
Witam

na jednym komputerze pokazał sie bład 148F a na innym P0A80. Czy jest jakis program do dokładnej diagnozy problemu z bateria?

Offline Olivier

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota auris
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Listopada 2021, 02:17:15 »
Dwa testy tej samej baterii. Jak to rozumieć? Czy jest co ratować?

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Offline Pawadam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Prius IV
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Listopada 2021, 12:49:43 »
Korozja lub nalot na tych slynnych stykach to czesta przypadlosc tych baterii i powoduje wlasnie takie akcje. Bardzo duzo ludzi w uk ma z tym problem. Podobno przyczyna jest slaba wentylacja baterii, plus wilgoc.  Niektorzy narzekaja na zapach zgnilizny wydobywajacy sie z baterii, czyszcza wtedy wezyki wentylacyjne w baterii. Powodem, podobno, jest zabrudzony wentylator wewnatrz kabiny ktory tloczy powietrze do baterii. W IV gen priusa przed tym wentylatorem jest teraz filtr. Jak jest zapchany to wywala komunikat na desce rozdzielczej. Osobiscie nigdy nie mialem takiego problemu ale skoro w priusie IV gen poprawiono wentylowanie baterii to znaczy ze Toyota wie o problemie.  Inwertery mozna kupic za 1500zl. Nie ma potrzeby kupowac nowego. Wymiana jest naprawde prosta.
Pozdrawiam

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Czerwca 2024, 15:12:24 »
lubię takich co wszystko wiedzą lepiej :) elektryk z marek? :) Nie zreperowali bo nie wymienili częścia za grubą kasę? a że auto jeździ już bezproblemowo jest nieistotne. myśl co chcesz. twoje prawo.

Nie podzielisz się informacją odnośnie trwałości tego zabiegu?

PS. Jak poprawnie wykonać sobie test baterii HV?
Auris II HSD Touring Sports 2015

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl