Witajcie
Od zakupu mojej wersalki borykałem się z problemem z szybą pasażera. Mianowicie gdy ją otwierałem to jakoś dziwnie się przesuwała, jakby wyskakiwała z prowadnic, a przy próbie zamykania trzeba było przytrzymywać przycisk, bo odbijało zamykanie, jakby ją coś blokowało. Do tego wszystkiego przy zamykaniu szyba masakrowała uszczelkę, wgniatając ją za każdym razem w szczelinę.
Korzystając z odrobiny wolnego rozebrałem ostatnio boczek i moim oczom ukazał się mechanizm podnoszenia w lekko zmasakrowanej formie:

Ramię tego mechanizmu wygląda co najmniej dziwnie. Nie wiem czy auto dostało jakiegoś strzała w drzwi czy co, w każdym razie podejrzewam, że przez to skrzywione ramię szyba nie chodzi tak jak powinna.
Zakupiłem na "znanym portalu aukcyjnym" nowy-używany mechanizm i przymierzam się do wymiany, dlatego chciałbym zapytać kogoś z Was czy już robił coś podobnego i na co zwrócić uwagę lub na co szczególnie uważać przy wymianie. Pewnie na szybę, żeby nie pękła, ale oprócz tego czy jest coś co powinienem wiedzieć?
Może uda mi się zrobić fotostory ku potomnym:)