Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 283073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JRA

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #135 dnia: 09 Lutego 2016, 13:38:24 »
Dzisiaj na przeglądzie w ASO w Warszawie zgłosiłem problem trzeszczących foteli. Bagatelizują sprawę i mówią że wszystko jest ok. Wrażenia słuchowe są subiektywne ich zdaniem i jak to określił pracownik stacji "jest to cecha Aurisa". Po czym stwierdził, że "wymiana fotele może nie rozwiązać problemu i szkoda ich pracy". Hamulce piszczą nadal chociaż już znacznie znacznie mniej. Przebieg 2960km.
ex. Auris TS HSD '15
ex. Auris TS 1.6 '17
ex. Corolla 1.6 '16
ex. CHR HSD Selection '18
ex.Corolla Comfort 1.6 '17
Corolla Sedan HSD '19
CHR HSD Selection JBL '19

Offline JRA

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 09 Lutego 2016, 13:54:36 »
Update: Odebrałem porysowane auto po wymianie pobrudzonej w transporcie do Aso podsufitki. Pan z rozbrajającą szczerością stwierdził  "co ja Panu na to poradzę". A miałem w lutym brać kolejnego Aurisa albo poczekać chwilę na CHR...
ex. Auris TS HSD '15
ex. Auris TS 1.6 '17
ex. Corolla 1.6 '16
ex. CHR HSD Selection '18
ex.Corolla Comfort 1.6 '17
Corolla Sedan HSD '19
CHR HSD Selection JBL '19

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: 09 Lutego 2016, 14:02:08 »
To pewnie zbieg okoliczności, ale mi przy myciu jakąś starą ścierą porysowali plastiki pod dźwignią hamulca ręcznego. Niby nic wielkiego, ale trochę psuje obraz podejścia do klienta. Ale myślę że to może się zdarzyć w każdym ASO również innej marki. Niemniej człowiek kupuje salonowe auto aby mu w serwisie go dewastowali. Wkur...ić się idzie.

Offline pietro01

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Verso
« Odpowiedź #138 dnia: 09 Lutego 2016, 14:44:06 »
@JRA
To wybierz inne ASO. U mnie w aucie z 2014 też trzeszczy fotel pasażera. Zakwalifikowali do wymiany gąbkę oparcia (podobno w biuletynach toyoty jest zalecana taka forma naprawy) chociaż wg mnie trzeszczy samo siedzisko a nie oparcie (i raczej chodzi o mechaniczny dźwięk sprężyny a nie o gąbkę). Teraz czekam na telefon, że zamówiona część dotarła i zobaczę czy wymiana cokolwiek poprawi.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #139 dnia: 11 Lutego 2016, 18:31:48 »
Wczoraj na przeglądzie zgłosiłam dziwne odbijanie się światła z reflektorów, myślałam, że to nieco zbagatelizowano - dziś miłe zaskoczenie, zadzwoniono do mnie z mojego ASO, że znaleźli biuletyn i zamówili dla mnie już nowe reflektory przednie  :good:

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #140 dnia: 11 Lutego 2016, 22:08:26 »
Na czym polega u Ciebie dziwne odbijanie się światła z reflektorów. Ja zgłaszałem słabe oświetlenie drogi przez światła mijania i dziwne tęcze na linii odcięcia to stwierdzili że soczewki tak mają i olali temat. Masz jakieś foty. (kiedyś już ktoś pokazywał uszkodzone reflektory).
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #141 dnia: 11 Lutego 2016, 22:16:53 »
Włącz światła przed jakimś białym budynkiem/powierzchnią - zamiast w miarę prostej linii zobaczysz linię, a na niej dwa "jajka" jako odbicia.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #142 dnia: 11 Lutego 2016, 22:31:54 »
Daj znać  jak wymienią.  Czy będzie widoczna poprawa. Mam na myśli poprawę oświetlania drogi.
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #143 dnia: 11 Lutego 2016, 22:43:20 »
Jasne - ale na wieści musisz odczekać co najmniej około 2 tygodni, po 1. dopiero zamówili, po 2. ja wyjeżdżam w środę na tydzień.
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2016, 22:47:18 wysłana przez patkrz »

Offline Tymek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 12 Lutego 2016, 10:58:25 »
W moim przypadku (auris 2015 przed liftem)światła do jazdy dziennej świecą się również przy zaciągniętym ręcznym więc nie jest to zasada.
Natomiast w aurisie z 2013  zdarzało się tak ze światła do jazdy dziennej nie zapalały się w ogóle nawet po ruszeniu (2 takie przypadki). Nie zdążyłem zgłosić/wyjaśnić sprawy bo auto sprzedałem. Nie wiem może wpływ na działające/niedziałające ledy ma stopień naładowania akumulatora?!. Nie jestem specem więc milczę:)
P.S Czasami wydaje mi się że szukamy "dziury w całym" (mam nadzieje ze nikomu się nie narażę)
Pozdrawiam!

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #145 dnia: 12 Lutego 2016, 11:15:17 »
Ale tu nie ma mowy o ledach :)
Ledy działają zawsze po odpaleniu auta i opuszczeniu hamulca ręcznego.

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: 12 Lutego 2016, 12:09:21 »
Ale tu nie ma mowy o ledach :) Ledy działają zawsze po odpaleniu auta i opuszczeniu hamulca ręcznego.

No właśnie o ledach i nie zawsze działają. U mnie jak auto jest na luzie i z zaciągniętym ręcznym to ledy mi się nie zapalą.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #147 dnia: 12 Lutego 2016, 12:17:34 »
No i tak ma być ;). Jeśli chce się je mieć zapalone na postoju wystarczy - odpalić, zrzucić ręczny, znów zaciągnąć i tyle.

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #148 dnia: 12 Lutego 2016, 12:25:23 »
No i tak ma być ;). Jeśli chce się je mieć zapalone na postoju wystarczy - odpalić, zrzucić ręczny, znów zaciągnąć i tyle.

Ewentualnie przekręcić raz gałeczkę od świateł

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #149 dnia: 12 Lutego 2016, 20:56:33 »
U mnie gałeczka zapali LED jako pozycyjne, a po wyłączeniu gałeczki dalej ciemność. Działa tylko zwolnienie hamulca postojowego (przy uruchomionym silniku).
Spalanie - Motostat.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl