Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 282997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline russso

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #480 dnia: 08 Marca 2018, 20:03:32 »
Mam do Was pytanie tą kolumnę jak sprawdzić bo na moje jest ok na postoju czy w prawo lub lewo to tylko słychać stuknięcie ale jakby ogranicznika skrętu do którego można kręcić kierownicą czy to to?
Ja też mam właśnie gwarancje bis ważną do maja i chciałbym wiedzieć jak sprawdzić tą kolumnę bo na postoju nie mam żadnych stuków jedynie te na ograniczniku, ale występują u mnie delikatne drgania na kierownicy w trakcie jazdy i nie wiem czym one są spowodowane bo zawieszenie mam ok.

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #481 dnia: 08 Marca 2018, 20:19:04 »
Mam do Was pytanie tą kolumnę jak sprawdzić bo na moje jest ok na postoju czy w prawo lub lewo to tylko słychać stuknięcie ale jakby ogranicznika skrętu do którego można kręcić kierownicą czy to to?
Ja też mam właśnie gwarancje bis ważną do maja i chciałbym wiedzieć jak sprawdzić tą kolumnę bo na postoju nie mam żadnych stuków jedynie te na ograniczniku, ale występują u mnie delikatne drgania na kierownicy w trakcie jazdy i nie wiem czym one są spowodowane bo zawieszenie mam ok.

Może maglownica ma luzy?

Offline hurrikhan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #482 dnia: 09 Marca 2018, 15:44:52 »

strona 29, ostatnie 2 posty masz odpowiedz

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #483 dnia: 09 Marca 2018, 20:20:16 »
że niby gdzie?

Offline Bartas78

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #484 dnia: 10 Marca 2018, 07:55:20 »
Warto było przy każdej wizycie w ASO narzekać na głośny tłumik. Na przeglądzie po 2 latach użytkowania, zakwalifikowali tłumik końcowy do wymiany. Dzisiaj wymienili i w końcu ustało to głuche buczenie  :good:
Koszt wymiany 1230,09zł. Wymiana oczywiście w ramach gwarancji.  <taniec>
Słusznie, ta wada występowała chyba w każdym Aurisie, mnie wymienili już z 3 lata temu w Aurisie przed FL.

Jest napisane ale opisane jakby przeskakiwało a u mnie jest to na postoju i dopiero w momencie w którym już dalej kierownicą nie idzie kręcić i tylko puknięcie metaliczne. To ma się odbywać podczas jazdy?

Offline Bartas78

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #485 dnia: 10 Marca 2018, 07:56:34 »

Jest napisane ale opisane jakby przeskakiwało a u mnie jest to na postoju i dopiero w momencie w którym już dalej kierownicą nie idzie kręcić i tylko puknięcie metaliczne. To ma się odbywać podczas jazdy?

Offline arkadioss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #486 dnia: 12 Marca 2018, 11:06:00 »
Wada ujawnia się w trakcie kręcenia kierownicą na postoju do końca kąta skrętu oraz w trakcie manewrowania np parkując. Ogólnie jedz do ASO i zgłąszaj problem bo to żaden ogranicznik bo takich po prostu nie ma tylko spieprzona kolumna kierownicza.

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #487 dnia: 12 Marca 2018, 11:30:27 »
Wada ujawnia się w trakcie kręcenia kierownicą na postoju do końca kąta skrętu oraz w trakcie manewrowania np parkując. Ogólnie jedz do ASO i zgłąszaj problem bo to żaden ogranicznik bo takich po prostu nie ma tylko spieprzona kolumna kierownicza.

Na stronie 6 wątku również pisałem odnośnie kolumny kierowniczej. W moim TS z 2013 wymienili całą na gwarancji - też były stukania i dziwne dźwięki ... bez problemu wymienili (mam opony 225/45/17 - wersja Dynamic)

Offline russso

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #488 dnia: 12 Marca 2018, 11:30:54 »
U mnie jest tak jak na nagranym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=vcrhkMSqIMU, ale w rzeczywistości jest trochę głośniejszy ten stuk niż na nagraniu. Czy to oznacza że coś mam nie tak?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #489 dnia: 12 Marca 2018, 11:52:32 »
ten odgłos jest OK

Offline russso

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #490 dnia: 12 Marca 2018, 12:02:29 »
Ale występują u mnie tez delikatne drgania na kierownicy w trakcie jazdy oraz jak na postoju mam lewarek w pozycji D i nogę na hamulcu.

Offline marcin8007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #491 dnia: 14 Marca 2018, 07:53:36 »
Wczoraj po przeglądzie okresowym stwierdzono konieczność wymiany tłumika końcowego. Przy poprzedniej wizycie kilka miesięcy temu zwracałem uwagę na głośny tłumik ale stwierdzili, że to normalne. Wczoraj jednak uznali, że mój tłumik jest głośniejszy niż standardowy i podlega wymianie. W piątek jadę na wizytę.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #492 dnia: 14 Marca 2018, 11:05:19 »
stwierdzono konieczność wymiany tłumika końcowego.

Który rok ?
Jaki silnik ?

Offline marcin8007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #493 dnia: 14 Marca 2018, 13:43:59 »
rok 2016 1,6 benzyna.
Nie napisałem danych bo już w tym wątku we wcześniejszym wpisie to podawałem.

Offline Bartas78

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #494 dnia: 14 Marca 2018, 20:25:17 »
U mnie jest tak jak na nagranym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=vcrhkMSqIMU, ale w rzeczywistości jest trochę głośniejszy ten stuk niż na nagraniu. Czy to oznacza że coś mam nie tak?
Dziś byłem zgłosić fotel i odrazu aby cały mistrz serwisu sprawdził kolumnę powiedział że jest ok a mam tak samo jak Ty niby jakiś ogranicznik

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl