Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 283291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #525 dnia: 30 Maja 2018, 12:59:43 »
Jak sądzicie czy na gwarancji dodatkowej BIS naprawią trzeszczącą podsufitkę? Jest sens to zgłaszać?

Offline Oshty

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #526 dnia: 30 Maja 2018, 13:36:44 »
Jak sądzicie czy na gwarancji dodatkowej BIS naprawią trzeszczącą podsufitkę? Jest sens to zgłaszać?
Każdą rzecz odbiegającą od normy warto zgłaszać. W moim aurisie ostatnio fotel pasażera zaczął wydawać skrzypiące dźwięki w momencie gdy nikt na nim nie siedzi i zamierzam to zgłosić w czerwcu przy przeglądzie 15k. Podobnie jak lusterka do nasmarowania, ewentualnie do wymiany z racji wady konstrukcyjnej oraz klapa od bagażnika też od czasu do czasu skrzypi - cicho ale jednak słychać

Offline jaclub

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #527 dnia: 31 Maja 2018, 07:49:28 »
Panowie, ktoś tutaj pewnie ma doświadczenie jeżeli chodzi o biuletyn wymiana reflektorów przednich w związku z niedoświetlaniem pobocza. Czy to jest tak bardzo ewidentne, że jadąc w porze nocnej jest to zauważalne?, w jakich rocznikach występowała wada? i jakie lampy wymiana obejmowała?

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #528 dnia: 31 Maja 2018, 11:27:14 »
Po wymianie reflektorow dzien do nocy. Ci co narzekaja na halogenowe swiatla w Aurisie jezdza zapewne na wadliwych. U mnie w roczniku 2014 problem wystapil, wymienione na gwarancji ALE jesli gwarancja minie to za darmo tego nie zrobia.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #529 dnia: 31 Maja 2018, 15:25:04 »
Z OWU wynika że tak.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #530 dnia: 01 Czerwca 2018, 10:37:43 »
Po wymianie reflektorow dzien do nocy. Ci co narzekaja na halogenowe swiatla w Aurisie jezdza zapewne na wadliwych. U mnie w roczniku 2014 problem wystapil, wymienione na gwarancji ALE jesli gwarancja minie to za darmo tego nie zrobia.
Zgadza się, wystarczy iść i powiedzieć że światło słabo doświetlają pobocze.

Offline Michał_P

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #531 dnia: 01 Czerwca 2018, 12:41:05 »
To chyba nadaje się do uokik'u.

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #532 dnia: 03 Czerwca 2018, 17:38:50 »
Jak ocenić, czy moje działają prawidłowo, czy nie? nie mam porównania między tymi wadliwymi, a dobrymi...

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #533 dnia: 03 Czerwca 2018, 18:22:57 »
Jak ocenić, czy moje działają prawidłowo, czy nie? nie mam porównania między tymi wadliwymi, a dobrymi...
Mam wymienione. Rewolucji nie zauważyłem. Z oświetleniem poboczy jest troszkę lepiej, mijania/długie nie widzę różnicy, kolorowe "jaja" po środku na cieniu zamieniły się na niekształtne duszki.
@Seba, poszukaj w tym wątku lub podobnym, nie pamiętam, sam zamieszczałem, które rocznikowe "produkcje" mogą być wymieniane (na pewno Auris II przed FL). Był też link do adekwatnego biuletynu serwisowego. Na szybko mam coś takiego:
- niedoświetlanie pobocza przez reflektory przednie - biuletyn BE-0058T-0515   01/05/2013-02/12/2015
   Build Start Date :    01/10/2012
   Build End Date :    31/05/2015
   http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/searches/expand.asp?uniqueID=D51C1FBC8DD1103F80257FF40026433F&freeText=Blank&tx=0.3696955
Spalanie - Motostat.pl

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #534 dnia: 03 Czerwca 2018, 18:29:19 »
Ja mam takie duszki w górnej, lewej części  światła, co widać wyraźnie np jak auto stoi przed ścianą. Diagnosta ocenił to jako normalna rzecz, nie mająca znaczenia

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Offline Kalinsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #535 dnia: 16 Czerwca 2018, 14:49:15 »
Mi do tej pory w Aurisce II wymienili już całkiem spory zestaw elementów. Dzisiaj odebrałem samochód po wymianie kolejnej partii elementów :
1. Kompletny szkielet fotela kierowcy. Fotel samoczynnie opadał nawet gdy nie był używany.
2. Wymiana lusterka kierowcy. Bardzo głośno zaczęło się składać i czasami nie składało się do końca. Po stronie pasażera problemu brak.
3. Wymiana ogranicznika drzwi kierowcy. Na ostatnim przeglądzie w lutym był smarowany jednak znowu wróciło pykanie przy otwieraniu i założyli nowy.

Za miesiąc na przeglądzie zostanie jeszcze wymieniony panel klimatyzacji ponieważ srebrne elementy zaczęły obłazić z farby.

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Offline Bacek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #536 dnia: 18 Czerwca 2018, 00:40:01 »
O widzisz,  mam to samo ze srebrnymi przełączniki.

Offline czesiek85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #537 dnia: 12 Sierpnia 2018, 00:10:28 »
Mam kilka problemów z moim aurisem II..1.6 2013

Metaliczne stukanie z kolumny kierowniczej podczas  skręcania przy parkowanu nie zawsze ale często.. tak z tego co czytam to wymieniali Wam kolumnę. Auto jest po gwarancji..Co radzicie ? Wibracje szyby pasażera podczas wysokich obrotów silnika..oraz pykanie szyby  od strony kierowcy, mniej więcej z tylnej dolnej częsci szyby..pykanie nie jest zalezne od obrotów silnika, tylko jak np przyspieszam albo skręcam..może nawet to nie szyba...jak wygluszyć wiburjący plastik będący schowkiem na okulary ?? Pomóżcie mili koledzy...ten samochód mi się nawet podoba...ale wyzej wymienione problemy mnie dosyc irytują.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #538 dnia: 12 Sierpnia 2018, 13:47:21 »
Metaliczne stukanie z kolumny kierowniczej podczas  skręcania przy parkowanu nie zawsze ale często.. tak z tego co czytam to wymieniali Wam kolumnę. Auto jest po gwarancji..Co radzicie ?
Wtedy tylko kupno nowej kolumny kierowniczej w ASO. Nie baw się w używane bo może ci się trafić w jeszcze gorszym stanie.

Offline czesiek85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #539 dnia: 13 Sierpnia 2018, 00:09:46 »
super, jedynie 3000 pln, kupiłem auto żeby sie nie psulo(bez turbo, dpfu i dwumasy) a tu powinienem wydać 3 tys. na kolumnę...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl