Autor Wątek: tarcze zegarów? (F)  (Przeczytany 38491 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

4_master

• Gość
Odp: tarcze zegarów? (F)
« Odpowiedź #60 dnia: 09 Maja 2008, 12:18:53 »
Witam! a ma ktoś może w swojej Cari chromowane obwódki zegarów?widziałem na forum mazdy takie cos i bardzo mi sie podobalo.szukalem na allegro ale niestety bez rezultatów. może ktoś robił już taki myk?

EDIT:
własnie znalazlem to pod inna nazwa, http://dzanas.wrzuta.pl/obraz/knkQSjWP4q/biale_zegary_aluminiowe_ramki_toyota_carina_e_2.0_td
tylko z bialymi zegarami nie bardzo mi to pasuje, z oryginalnymi by bardziej sie w oczy rzucaly  :grin:

http://moto.allegro.pl/item357663982_alu_ramki_na_zegary_do_wszystkich_aut_okazja_.html
tutaj oferują do Cari  :grin:
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2008, 12:33:12 wysłana przez 4_master »

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #61 dnia: 09 Maja 2008, 12:33:31 »
Wielu uzytkownikow carin ma takie cuda. np Dagon :)
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

4_master

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 09 Maja 2008, 12:34:47 »
tak? jestem na forum bardzo krótko więc jeszcze nie ogarnąłem wszystkiego do końca.dzięki za info :laugh:

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 09 Maja 2008, 22:15:41 »
Ano mam ;] A generalnie chcesz się o coś zapytać czy po prostu chcesz je kupić? Ja poszedłem za radą z tego zacnego forum i kupiłem tutaj: http://dido.win.pl/sklep/
Instalacja banalnie prosta tylko nie sprzyjają jej "grube paluchy" :P

4_master

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 10 Maja 2008, 09:36:42 »
Witam.no jak na razie się rozglądam co by tu zmienic, może niedługo bede chciał sobie coś takiego sprawic.a jak bede rozbierał zegary zeby sie dostac do przepalonej zarowki to przy okazji bym to załatwil.a pro po żarówek do zegarów.przepalila mi sie zarowka od temp silnika. czy jeżeli wstawie diode takiego samego koloru jak reszta czy bedzie róznica?i jakie diody tam wstawic?chodzi mi o oznaczenia.przy okazji tez musze pozmieniac zarowki w konsoli centralnej.czy jak wstawie tam tylko 2 diody w miejsce standardowych zarowek to nie bedzie lipy z podswietleniem?znalazlem na allegro takie| : http://moto.allegro.pl/item355321604_diody_do_zegarow_t5_1_2_2_w_oryginal_promocja_.html
czy one będą pasowały?z góry dzięki za info
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2008, 13:28:36 wysłana przez Miche »

suchy2004

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 10 Maja 2008, 09:50:47 »
Witam
Jesli ktoś chce to mogę wrzucić skany zegarów Indyglo tych co są oferowane na allegro.Wystarczy odwrócić kolory w photoshopie i powinny zrobić się białem...jeśli ktoś chce się pobawić.
Mają inna czcionkę niż oryginalne i wygląd...
Pasują do licznika T-22

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 10 Maja 2008, 11:19:58 »
Carina ma równomiernie rozmieszczone podświetlenie zegarów. Jak wstawisz diody, to to podświetlenie zupełnie zepsujesz. Efekt będzie taki, że niektóre strefy będą podświetlone intensywnie, inne będą niedoświetlone. Jeśli chcesz spróbować to proszę bardzo ale gwarantuje Ci, że potem będziesz chciał się jak najszybciej tego pozbyć. Jedyny sposób na sensowną zmianę oświetlenia zegarów to folia EL + pozostawić 3 żarówki (te, które podświetlają też wskazówki). Ale dla mnie to i tak zabawa bez sensu :P

Offline Camelionix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 10 Maja 2008, 17:20:52 »
Zagladalem ponownie do zegarow. Podswietlenie to wina zarowek(ufff) Natomiast dalej niewiem co z predkosciomoerzem:/ dalej za nisko ta wskazowka leci i zaniza o ~20km/h. Pytalem po Allegrach, eBayach, szrotowniach i lipton niemaja zegarow:/ Ciezko bedzie:(

suchy2004

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 10 Maja 2008, 18:46:20 »
Carina ma równomiernie rozmieszczone podświetlenie zegarów. Jak wstawisz diody, to to podświetlenie zupełnie zepsujesz. Efekt będzie taki, że niektóre strefy będą podświetlone intensywnie, inne będą niedoświetlone. Jeśli chcesz spróbować to proszę bardzo ale gwarantuje Ci, że potem będziesz chciał się jak najszybciej tego pozbyć. Jedyny sposób na sensowną zmianę oświetlenia zegarów to folia EL + pozostawić 3 żarówki (te, które podświetlają też wskazówki). Ale dla mnie to i tak zabawa bez sensu :P

Bo dioda ma to do tego że musi być odpowiednio włożona w oprawke, jeżeli wlozysz którąs odwrotnie to nie bedzie swiecic i nie doswietli tak jak mówisz,trzeba je wyjąc z oprawek i wsadzić odwrotnie i bedą działały,nie dziala tylko regulacja jasnosci swiecenia.Wiem bo tak miałem do dzisiejszego dnia, ale dziś założyłem indyglo:D i są zajedwabiste, chociaz zeby ustawic wskazówki bylo troche zabawy.
Pozdrawiam

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #69 dnia: 10 Maja 2008, 18:57:42 »
oooo

odwazniak :grin:

zdjal wskazowke predkosciomierza <diabel>
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline CiNn3K

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 10 Maja 2008, 23:26:54 »
Witam
Jesli ktoś chce to mogę wrzucić skany zegarów Indyglo tych co są oferowane na allegro.Wystarczy odwrócić kolory w photoshopie i powinny zrobić się białem...jeśli ktoś chce się pobawić.
Mają inna czcionkę niż oryginalne i wygląd...
Pasują do licznika T-22

Jezeli mozesz to wrzuc gdzies i podeslij linka dzieki :)

suchy2004

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 11 Maja 2008, 11:30:49 »
oooo

odwazniak :grin:

zdjal wskazowke predkosciomierza <diabel>

Hehe troszeczke byłem wydygany kiedy mi wyszedl caly slupek:P ale wsadzilem go, sprezynke, i nawet pokazuje predkosc:D,taka mala rada jak zdjemiecie juz to co latwe wbrew pozorom nie jest to ustawiajcie na odpalonym silniku bo troche przeklamuje na  nieodpalonym

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 11 Maja 2008, 11:39:13 »
Cytuj (zaznaczone)
Bo dioda ma to do tego że musi być odpowiednio włożona w oprawke, jeżeli wlozysz którąs odwrotnie to nie bedzie swiecic i nie doswietli tak jak mówisz,trzeba je wyjąc z oprawek i wsadzić odwrotnie i bedą działały,
Chyba nie miałeś zamiaru mnie obrazić co?  <diabel>
Generalnie wie to chyba każdy ;]
Różnica między diodą a żarówką polega na rozproszeniu światła. Żarówka daje światło tak samo intensywne pod każdym kątem - dioda nie. Można to łatwo zaobserwować kładąc zapaloną żarówkę i diodę obok siebie na stole. Plastiki w zegarach które mają owo światło "przenosić" na tarcze w takiej sytuacji nie mają za wiele do gadania. Z resztą co ja Ci będę mówił, zmień i sam zobacz. Nie widziałem jeszcze samochodu, który miałby po zmianie żarówek na diody równomiernie podświetlone zegary (a wszystkie diody były poprawnie włożone).
BTW: Żeś mnie rozwalił tym komentarzem  <narka>
Cytuj (zaznaczone)
nie dziala tylko regulacja jasnosci swiecenia
To da się zrobić tylko trzeba nieco więcej podłubać. Diody też mogą dawać światło o różnej intensywności.
Cytuj (zaznaczone)
Wiem bo tak miałem do dzisiejszego dnia, ale dziś założyłem indyglo:D
I równo podświetlały Ci zegary? Nie wierze. Widziałem 2 Cari z diodami w miejscach żarówek i sorry, ale do jakości podświetlenia przez żarówki tego nie można było nawet porównać. Z resztą tak się dzieje nie tylko w Cari... winne są po prostu diody a dokładniej sposób w jaki rozpraszają światło.
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2008, 11:40:46 wysłana przez Dagon »

suchy2004

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 11 Maja 2008, 13:36:49 »
Nie miałem zamiaru obrazić tylko Cię podpuszczałem:P
U mnie świeciło jasno i równomiernie wiec opieram sie na swoim przypadku,niestety teraz nie moge zrobic zdjec jak to bylo bo terazm mam indyglo.

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 11 Maja 2008, 13:49:10 »
Luz, żadnych "złych emocji"  <diabel>
Swoją drogą imo jak już coś robić, to tylko indyglo/indigo lub folia el pod standardowe zegary. Nic lepiej nie świeci ;]

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl