Autor Wątek: tarcze zegarów? (F)  (Przeczytany 38460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tstenzel

• Gość
tarcze zegarów? (F)
« dnia: 21 Marca 2005, 20:59:16 »
witam.  jestem jestem u Was na forum od bardzo niedawna! musze przyznac ze całkiem ciekawie zorganizowaliście sie tutaj. gratulacje. ale do rzeczy.
CZY MA KTOŚ MOŻE NA KOMPIE GOTOWE PRZEROBIONE TARCZE ZEGAROW DO CARI E? GOTOWE DO WYDRUKOWANIA I WSTAWIENIA ZAMIAST ORGINALNYCH. SZUKAŁEM NA ALLEGRO ALE NIESTETY NIE MA TAKICH TARCZ JAKIE JA POTRZEBUJE. INTERESOWAŁY BY MNIE TARCZE: lewa strona- paliwo, srodek: predkośc , prawa strona temp.silnika!!!!!

jutro zaczynam przerabiac podświetlenie tablicy i przyżądow wiec fajnie byłoby odrazu zmienic zegary na białe!!! pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2008, 11:26:28 wysłana przez Miche »

MaLy_RaDeK

• Gość
tarcze zegarów?????? (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Marca 2005, 21:06:49 »
A nie da rady ich zeskanowac ? Ja tak zrobilem jak mialem Corolle.
Wykrecilem, rzucilem na skaner... Potem negatyw i juz byly biale  ;)

Michal_P

• Gość
« Ostatnia zmiana: 26 Października 2006, 16:35:22 wysłana przez Miche »

tstenzel

• Gość
tarcze zegarow?????? (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Marca 2005, 21:20:29 »
niestety scanera sie nie dorobiłem jeszce. ale to dałoby sie załatwic lecz moje zdolnosci mano-komputerowe se kiepskie(hahahahh) a te z allegro to całkowicie nie pasuja do moich tarcz.  
dzieki
p.s pierwsze pomysły juz sa --czekam na kolejne.
« Ostatnia zmiana: 26 Października 2006, 16:36:00 wysłana przez Miche »

MaLy_RaDeK

• Gość
tarcze zegarów?????? (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marca 2005, 23:01:01 »
To moze zapytaj tu :
www.bialezegary.end.pl
Robia tez do Cariny. Moze wysylkowo kupisz...

tstenzel

• Gość
tarcze zegarów?????? (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Marca 2005, 23:19:26 »
napisałem do nich i zobaczymy co z tego wyjdzie.....!!!! mam nadzieje ze cos dobiorą
!
Obiecuje wam drodzy klubowicze ze nie spoczne puki dla naszych carinek idealnych białych tarcz zegarow nie znajde aby były one ogulnodostepne.    

P.S. niech ktos inny sie zajmnie szukaniem duzej ilości halogenow---bo tego tez braknie
« Ostatnia zmiana: 26 Października 2006, 16:37:17 wysłana przez Miche »

MarcyÂś

• Gość
tarcze zegarow?????? (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Marca 2005, 05:59:06 »
Witaj
Mam skany zegarow, ale wskaxnik paliwka i temp jest na jednym zegarze a pozatym obrotomierz i predkościomierz. Jak jestes zainteresowany daj znac wyśle.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 26 Października 2006, 16:38:10 wysłana przez Miche »

zawika1

• Gość
tarcze zegarow?????? (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Marca 2005, 06:53:38 »
Witam.
Mam gotowe tarcze zrobione w corel draw.
Można je dowolnie edytowac.Oczywiście w corelu
Są to jednak tarcze zrobione ze skanow Marcysia(dzieki,dzieki :-DD ), wiec temperatura i paliwo jest na jednej tarczy.
Robiłem wiele projektow tarcz, ale problemem w Cari to, że są one podświetlone od spodu.
Najkłopotliwszym elementem, są podświetlane kontrolki na tarczy paliwa i temp.
W oferowanych na rynku tarczach, wszystkie te kontrolki, są wyciete i podklejone kolorową folią. Są wiec widoczne(nie jak w oryginale dopiero  po podświetleniu)i to mi nie odpowiada.
Jak już kiedyś pisałem ze swoich żarowek(podświetlających)zdjąłem zielone gumki.
Wyglada to naprawde ładnie. Podobnie do Optitron' z nowych toyot(tylko podobnie).

I jeszcze jedno-kupiłem listwy progowe. Nierdzewna stal z wygrawrowanym logiem i napisem TOYOTA CARINA E. Jak zamontuje to zapodam jakieś foty.Ale to może w nowym temacie, żeby latwiej było znalesc.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 26 Października 2006, 16:42:15 wysłana przez Miche »

Michal_P

• Gość
tarcze zegarow?????? (F)
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Marca 2005, 07:49:16 »
Cytat: zawika1
Witam.

I jeszcze jedno-kupiłem listwy progowe. Nierdzewna stal z wygrawrowanym logiem i napisem TOYOTA CARINA E. Jak zamontuje to zapodam jakieś foty.Ale to może w nowym temacie, żeby latwiej było znalesc.
Pozdrawiam.
Jak najbardziej, i jeszcze powiedz gdzie kupiłeś??:)
« Ostatnia zmiana: 26 Października 2006, 16:43:38 wysłana przez Miche »

zawika1

• Gość
tarcze zegar�³w?????? (F)
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Marca 2005, 08:24:13 »
Cytat: Michal_P
Jak najbardziej, i jeszcze powiedz gdzie kupiłeś??:)
Witam.
Listwy są  stąd .
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2006, 12:09:37 wysłana przez Miche »

tstenzel

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Marca 2005, 10:11:25 »
dzieki za cenne uwagi.  ale narazie czekam na odpowiedz z tej stronki www.bialezegary.end.pl  :anarty
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2006, 12:10:55 wysłana przez Miche »

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Marca 2005, 11:31:48 »
Cytat: tstenzel
dzieki za cenne uwagi.  ale narazie czekam na odpowiedz z tej stronki www.bialezegary.end.pl  :anarty
Witam.
Ja już jestem po korespondencji z Panem Herbim ze strony www.bialezegary.end.pl :-DD .
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2006, 12:11:20 wysłana przez Miche »

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Marca 2005, 11:36:18 »
No i z jakim efektem??

« Ostatnia zmiana: 27 Października 2006, 12:12:05 wysłana przez Miche »
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

zawika1

• Gość
tarcze zegarów?????? (F)
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Marca 2005, 11:43:35 »
Cytat: Kryspin
No i z jakim efektem??
 :aclap  sie czy  :asmiliecry
Witam.
Może zacytuje korespondencje,długo by pisac:
"Otoz sprawa wyglada tak:

co do miejsc ze znakami informacyjnymi to nie ma mozliwosci wykonania tak aby ich nie bylo widac...
tzn: robimy biale tarcze i wybieramy jakies podswietlenie skali, cyfr oraz loga
(dajmy przykladowo ze skala ma byc niebieska a cyfry i logo czerwone)

I teraz tak: jak masz zgaszona deske to widzisz: biala tarcze, ciemno niebieska skale, oraz ciemno czerwone cyfry i logo
Po zapaleniu deski - widzisz jasno niebiesko swiecaca sie skale oraz ladnie na czerwono swiecace sie cyfry i logo

Innymi slowy nie ma mozliwosci wykonania tak tarczy aby bez zapalonych swiatel elementy mialy calkiem inny kolor niz po zapaleniu swiatel. (no chyba zebys zmienil sobie zarowki podswietlajace zegary od spodu na jakies kolorowe - to wtedy sprawa wyglada tak: na czarnej tarczy widzisz biale elementy (albo na bialej nie widzisz w sumie nic) a po zapaleniu widzisz taki kolor na jaki zmieniles zarowki)

Wiem ze pewnie strasznie zamotalem hehe

Zegary korzystaja z seryjnego podswietlenia deski Twojego auta (a najprawdopodobniej tak jak w 99% modeli masz podswietlenie biale)

Co sie tyczy tych dziwnych znaczkow(chodziło  o podświetlenie kontrolek na tarczy temp. i paliwa) to mozna z nimi zrobic jedynie to ze przy zgaszonych swiatlach widzisz mocno ciemny ciemny fiolet, a gdy ktoras kontrolka ma sie zapalic to widzisz jasny fiolet (chyba ze w Twoim wypadku kontrolki te nie sa podswietlane na zasadzie oddzielnych zarowek tylko nelementach swiecacych polprzewodnikowych a wtedy to juz wogole lipa...)"

i jeszcze na moje pytanie a ewentualny nadruk na tarczy:

"Nadruki nie za specjalnie, w 99,9 % przypadkach wycina sie jais napis lub logo i podswietla wg. wskazowek klienta

Nie wiemc czy pisalem ale mozna nawet kazda kreske z podzialki podswietlic na inny kolor (inna sprawa ze chyba bym kogos zabil jakby cos takiego chcial...)"
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2006, 14:29:12 wysłana przez Miche »

tstenzel

• Gość
tarcze zegarów?????? (F)
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Marca 2005, 22:27:31 »
no i sie narobiło.    w www.bialezegary.end.pl nie maja oczywiscie takich zegarow jakie potrzebuje. czy to zawsze musi wszystko isc po najtrudniejszej scieżce. nie mozna poprostu dostac tego co sie chce???/ ale mniejsza z tym.
mam inny sposob. pewien zaprzyjazniony informatyk mi pomoze. oczywiscie jezeli wszystko pojdze dobrze to dla chetnych bede rozsyłał mailem wzory tarcz.

aha. please podpowiedzcie co zrobic zeby mi zegary zaczeły na niebiesko swiecic bo wymieniłem zarowki na niebieskie a zegary zaczely swiecic na biało!!!!! cz wogole mozna zmienic kolor podswietlenia czy ze wzgledu na wystepujacy w carinach kolor plastiku jest to nimozliwe!!!!?????swietnie!!!       :icon_pray:
 pozdrawiam!!!!!
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2006, 14:30:32 wysłana przez Miche »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl