Witam,
posiadam Auriskę I z 2007 r., benzyna 1.6, 124 KM, montowana w Turcji o ile się nie mylę.
Niedawno miałem problem z pompą wody (zatarte łożysko) i konieczna była wymiana. Podczas naprawy w warsztacie odpięty został akumulator i od tego czasu autoalarm przestał działać.
Nie mam pojęcia jaki to jest alarm, aktywowany był z kluczyka od centralnego. Rzut okiem na syrenę alarmową niewiele wniósł - brak jakichkolwiek oznaczeń czy przełącznika, być może dokładniejsze oględziny po wymontowaniu jej pomogą... Gdzieś znalazłem informację, że dla alarmów montowanych fabrycznie bezpiecznik znajduje się pod pozycją DOMO - sprawdziłem więc, ale jest w porządku. Wygląda więc na to, że alarm po prostu się dezaktywował.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, czy może istnieje jakaś magiczna kombinacja klawiszy czy też ukryty przycisk aktywujący alarm?
Mechanik, który wymieniał pompę poradził aby podjechać do ASO i tam powinni z komputera aktywować go. Niestety do ASO mi w najbliższym czasie nie po drodze (najbliższe ASO 50 km ode mnie), więc tę opcję traktuję jako ostateczność.
Pozdrawiam
yosh