Autor Wątek: Chcę kupić Aurisa  (Przeczytany 56264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline spadak30

• Toyot Leżący
  • *
Chcę kupić Aurisa
« dnia: 20 Sierpnia 2014, 19:12:24 »
Witam mam pytanko czy ktoś może wie coś o tym aurisie jest wystawiony w ASO zabrze  http://otomoto.pl/toyota-auris-1-6-vvt-i-terra-C33600558.html
czy jest warty swojej ceny i czy nie zdziwię się kupując go pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2014, 10:17:11 wysłana przez Swoop »

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
Odp: hce kupić aurisa
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Sierpnia 2014, 20:17:21 »
Witam mam pytanko czy ktoś może wie coś o tym aurisie jest wystawiony w ASO zabrze  http://otomoto.pl/toyota-auris-1-6-vvt-i-terra-C33600558.html

O Aurisie z linku wiem tyle ile jest napisane na stronie.
Ale wiem, że są osoby nim zainteresowane. Jedna nawet "hce" go kupić.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Sierpnia 2014, 20:51:31 »
Wydaje mi się że drogo. Jak bym miał kupować to po lifcie i z motorem 1.6 V-matic. Widziałem że do wyhaczenia za "od 35 wzwyż" Poza tym to kompletny golas. Nawet klamki i lusterka ma nie lakierowane, nie wspominając o reszcie wyposażenia.
zobacz te np.:
http://allegro.pl/toyota-auris-1-6-vvt-i-cena-po-oplatach-i4511841052.html
http://otomoto.pl/toyota-auris-C33944423.html
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2014, 21:03:43 wysłana przez AurisBeast »

Offline spadak30

• Toyot Leżący
  • *
Odp: chce kupić aurisa
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Sierpnia 2014, 20:54:08 »
a na co zwracać uwage w używany
 :wallbash:

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Sierpnia 2014, 20:54:51 »
29 tysięcy za kompletnego golasa w benzynie, to moim zdaniem rzeczywiście za dużo. Polecałabym poszukać czegoś z lepszym wyposażeniem.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:01:39 »
Kilka miesięcy temu sprzedałam golasa z 2007 roku 1.4 d4d za 24 tysie. Troszkę drogawo się wydaje, ale wygląda obiecująco, pewnie wzięli w rozliczeniu od swojego klienta. Sprawdź w ASO historię napraw, skoro proponują. Trzeba pojechać i pomacać, zdalnie nie da się za bardzo doradzić, chyba, że trafiłbyś na forum na bliskiego sąsiada tego auta :)
Żyj i daj żyć innym.

Offline conte77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:05:06 »
Za tyle mogę Ci swojego sprzedać, wersja luna + alufelgi i koła zimowe  :grin: rocznik 2007, 1,6 , 86 000 km.

Offline spadak30

• Toyot Leżący
  • *
Odp: chce kupić aurisa
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:09:09 »
tak tyle ze dla mnie też to za dużo  :good:

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:15:13 »
Bardzo proszę o poprawienie tytułu wątku  :laugh:

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:30:28 »
Bardzo proszę o poprawienie tytułu wątku
to raz

a dwa to takie auto, nawet przepłacone i z super opisem od komisu przy ASO potrafi być oszukane także ostrożność i tak wskazana
w takim też przypadku pojawia się kłopot jak chcesz skorzystać z usług ASO na sprawdzenie auta :cheesy: czasem niechętnie też patrzą na niezależnych mechaników :-) piszę to z doświadczenia
TIIDA '09

Offline spadak30

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:48:40 »
poprawie tylko jak [size=78%]?[/size]

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:59:46 »
Modek musi poprawić  :good:

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Chcę kupić Aurisa
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Sierpnia 2014, 20:39:39 »
Witam, ja jestem właśnie na etapie zamawiania nowej Toyoty Auris Touring Sport 1.6 w wersji Premium. Auto zarówno mojej żonie, jak i mnie bardzo się podoba. Jedyne, co mnie trochę niepokoi, to opinie znajdujące się w internecie dotyczące braku dynamiki w/w silnika. Mam prośbę do użytkowników aurisa w wersji kombi z silnikiem 1.6 132 kM o odpowiedź, czy w/w silnik jet wystarczający do aurisa w takiej wersji nadwozia. Z żoną i dzieckiem dość dużo jeździmy w góry i nie chciałbym być zawiedziony nowym samochodem, a byłem już kiedyś właścicielem samochodu opel astra II kombi 1.4 benzyna i była to totalna porażka. W górach na niektórych drogach,  to na 1 biegu podjeżdżałem. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Sierpnia 2014, 20:49:24 »
Witam, ja jestem właśnie na etapie zamawiania nowej Toyoty Auris Touring Sport 1.6 w wersji Premium. Auto zarówno mojej żonie, jak i mnie bardzo się podoba. Jedyne, co mnie trochę niepokoi, to opinie znajdujące się w internecie dotyczące braku dynamiki w/w silnika. Mam prośbę do użytkowników aurisa w wersji kombi z silnikiem 1.6 132 kM o odpowiedź, czy w/w silnik jet wystarczający do aurisa w takiej wersji nadwozia. Z żoną i dzieckiem dość dużo jeździmy w góry i nie chciałbym być zawiedziony nowym samochodem, a byłem już kiedyś właścicielem samochodu opel astra II kombi 1.4 benzyna i była to totalna porażka. W górach na niektórych drogach,  to na 1 biegu podjeżdżałem. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.

Ja mam HB w 1,6 i powiem, że nie obraziłabym się o więcej mocy  :grin:  Dwulitrowy już by coś żwawiej szedł. Ale każdy kierowca ma inne poczucie satysfakcjonującej mocy. Zanim kupisz najlepiej jest skorzystać z jazdy próbnej. Nowy samochód to nie jest tania rzecz  :cheesy:
Żyj i daj żyć innym.

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Sierpnia 2014, 21:05:01 »
Dzięki za odpowiedź. Do tej pory z żoną jeździliśmy kia ceed 1.6, hyundai i30 1.6, opel astra IV 1.4 turbo, skoda octavia 1.4 torbo, honda civic 1.8 i toyota auris 1.6 HB. Wszystkie te auta oprócz toyoty były w wersji kombi. Najbardziej podoba się nam jednak toyota. Rzeczywiście w porównaniu np. z hondą, toyota mogłaby mieć trochę więcej mocy. No ale niestety nie ma.  Mam nadzieję, że nie będziemy żałować wyboru. Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl