Autor Wątek: Chcę kupić Aurisa  (Przeczytany 56300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
Odp: Chcę kupić Aurisa
« Odpowiedź #90 dnia: 17 Września 2014, 09:01:50 »
Doszły mnie słuchy, że Toyota i jeden z banków bodaj DB podpisali umowę dzięki której kupując nową Toyote na firmę można starać się o jakiś zwrot z EU bodaj do 9% wartości auta w grę wchodzi jedynie Toyota i Lexus.
wczoraj o tym czytałem - z tego co pamiętam, chodzi jedynie o hybrydy.
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #91 dnia: 17 Września 2014, 09:21:02 »
Cytuj (zaznaczone)
...dotyczy samochodów, które emitują co najmniej 20% mniej CO2 niż dotychczasowy pojazd wykorzystywany w firmie.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #92 dnia: 17 Września 2014, 09:50:50 »
link do artykułu
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,16646455,Unia_bedzie_doplacac_do_zakupu_nowych_aut_w_Polsce_.html#TRNajCzytSST
rzeczywiście nie tylko hybrydy - ale (cytat z artykułu):
..."Nie ma konieczności wyboru auta hybrydowego, ale ten rodzaj napędu będzie promowany..."
przepraszam za pomyłkę
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 17 Września 2014, 15:14:16 »
Piszą że bank dogadał się z koncernem Toyota, więc chodzi tylko o auta w kredycie, pytanie ile wyniesie kredyt dla takiego rozwiązania ;-)  kto wie może właśnie 9% albo może i więcej, piszą w artykule że 4,9 oprocentowanie
i 0 % prowizji. Zwrot ma dotyczyć tylko kwoty kredytu ;-) " dostajemy " od UE  4,1 % zwrotu od kwoty kredytu czy na pewno ? a czy nie od kwoty odsetek ?

Dlaczego nie można kupić za gotówkę i dostać zwrot 9% max 20 tyś ? 

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #94 dnia: 17 Września 2014, 16:44:08 »
Może się okazać, że najlepszy interes na tym robi DB sprzedając przy okazji o ileś tam % więcej kredytów. Z drugiej strony jak odciąży to choćby trochę portfel spłacającego kredyt to także pozytywna informacja.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #95 dnia: 21 Września 2014, 10:41:04 »
Post pod postem ale wyjścia nie ma NIKT NIE CHCE KUPIĆ AURISA ;) poza moną :-)
Już za kilka tygodni będę mógł napisać coś więcej o konkurencie do którego często się tu odwołujemy mowa o Hondzie Civic Tourer.
Przyszedł czas zamawiania nowych aut do firmy i trzy osoby z jedenastu które będą odbierać nowe auta wybrały sobie właśnie Hondę już za parę tygodni będę mógł napisać jak to wygląda z eksploatacją spalaniem i zadowoleniem lub nie użytkowników.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 21 Września 2014, 10:46:03 »
Czekamy na relację

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #97 dnia: 21 Września 2014, 10:51:06 »
Piszą że bank dogadał się z koncernem Toyota, więc chodzi tylko o auta w kredycie, pytanie ile wyniesie kredyt dla takiego rozwiązania ;-)  kto wie może właśnie 9% albo może i więcej, piszą w artykule że 4,9 oprocentowanie i 0 % prowizji. Zwrot ma dotyczyć tylko kwoty kredytu ;-) " dostajemy " od UE  4,1 % zwrotu od kwoty kredytu czy na pewno ? a czy nie od kwoty odsetek ? Dlaczego nie można kupić za gotówkę i dostać zwrot 9% max 20 tyś ?

Szczegóły kredytu: https://www.deutschebank.pl/klienci-biznesowi/kredyty/kredyt-inwestycyjny-ekozysk-oferta-dla-klientow-salonow-toyoty-i-lexusa.html?pm=submenu&pc=klienci-biznesowi-kredyt-inwestycyjny-ekozysk-oferta-dla-klientow-salonow-toyoty-i-lexusa&pm=banner&pc=kredyt-inwestycyjny-ekozysk

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #98 dnia: 25 Września 2014, 08:43:47 »
Wczoraj pojawiły się w firmie pierwsze dwa Civici Tourer z silnikami 1.6 - jak zwykle kompletnie zaburzyło to dzień pracy ponieważ większość osób musiała sprawdzić jak to jeździ.
Hondy, które przyszły nie są co prawda docelowymi autami - dostaliśmy je w ramach oczekiwania na zamówione sztuki, na razie trudno napisać coś więcej przejechałem tym autem ok 40km - miałem już co prawda okazję jeździć taką Hondą ale w benzynie.
Na pewno zaskakuje wielkość bagażnika jest OLBRZYMI, na pewno też zaskakuje wygląd deski choć z drugiej strony po pierwszej jeździe parę miesięcy temu teraz wydała mi się znacznie mniej futurystyczna jednak bardzo fajnie otacza kierowcę i siedząc na lewym fotelu ma się wrażenie, że tu wszystko jest podporządkowane właśnie kierowcy. Zaskoczeniem na plus jest także silnik - naprawdę radzi sobie z Hondą i czuć, że ma ochotę jechać a raczy się przy tym podobną ilością paliwa jak Octavia 1.6. ( Pali mniej niż Auris 1.4 )
Natomiast tak jak i poprzednio tak i teraz mam wrażenie, że z układem kierowniczym jest coś nie tak ( może inaczej ) jest on nie precyzyjny tak jakby kierownica nie maiała bezpośredniego przełożenia na koła w dodatku auto jak na Hondę jest zestrojone dość miękko więc całość sprawia wrażenie nie pewne ale to należałoby sprawdzić w czasie dłuższego użytkowania.
Tyle na pierwszą chwilę jak już Hondy zrobią trochę kilometrów postaram się napisać coś więcej - szczególnie w sprawie realnych kosztów użytkowania.

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 18 Listopada 2014, 20:31:30 »
Witam, a ja 10.11.2014r. odebrałem mojego aurisa. Jest to auris TS 1.6 wersja premium+style, kolor czerwony metalik. Do w/w auta założyłem od razu w salonie instalację gazową BRC. Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni z żoną. Przed zakupem auta obawiałem się trochę dynamiki w/w silnika. Moje obawy były jednak przedwczesne. Samochód bardzo dobrze przyspiesza, trzeba się tylko trochę nauczyć wykorzystywać moc silnika. Na 2 i 3 biegu w okolicach 3000 obrotów jest naprawdę bardzo dynamiczny. Nic tylko jeździć. Spalanie w trasie 6.6l, w mieście w korkach 8.4l. Pozdrawiam.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #100 dnia: 18 Listopada 2014, 20:44:00 »
Ile dopłaciłeś do LPG w salonie?

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 18 Listopada 2014, 20:48:37 »
Instalacja lpg 3300 z lubryfikatorem, więc cena jak w każdym innym serwisie gazowym. Jedynie do instalacji dokupiłem polisę ubezpieczeniową na silnik za 1300zł (3lata lub 150 000km), z uwagi, iż z chwilą instalacji lpg traci się gwarancję Toyoty na silnik. Do tego przedłużyłem gwarancje samochodu z 3 do 5 lat. Pozdrawiam.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #102 dnia: 18 Listopada 2014, 21:01:32 »
Cytuj (zaznaczone)
z chwilą montażu instalacji lpg
polecaną przez ASO i tam też przez ich mechaników montowaną
Cytuj (zaznaczone)
traci się gwarancję Toyoty na silnik
  :thumbdown:

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #103 dnia: 19 Listopada 2014, 00:13:08 »
Do w/w auta założyłem od razu w salonie instalację gazową
iż z chwilą instalacji lpg traci się gwarancję Toyoty na silnik
tylko w Polsce można ludziom takie gówno wcisnąć

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 19 Listopada 2014, 20:01:35 »
W chwili obecnej 70% aurisów w wersji kombi wyjeżdża z salonu z instalacją lpg. Ogólnie rewelacja.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl