Wczoraj pojawiły się w firmie pierwsze dwa Civici Tourer z silnikami 1.6 - jak zwykle kompletnie zaburzyło to dzień pracy ponieważ większość osób musiała sprawdzić jak to jeździ.
Hondy, które przyszły nie są co prawda docelowymi autami - dostaliśmy je w ramach oczekiwania na zamówione sztuki, na razie trudno napisać coś więcej przejechałem tym autem ok 40km - miałem już co prawda okazję jeździć taką Hondą ale w benzynie.
Na pewno zaskakuje wielkość bagażnika jest OLBRZYMI, na pewno też zaskakuje wygląd deski choć z drugiej strony po pierwszej jeździe parę miesięcy temu teraz wydała mi się znacznie mniej futurystyczna jednak bardzo fajnie otacza kierowcę i siedząc na lewym fotelu ma się wrażenie, że tu wszystko jest podporządkowane właśnie kierowcy. Zaskoczeniem na plus jest także silnik - naprawdę radzi sobie z Hondą i czuć, że ma ochotę jechać a raczy się przy tym podobną ilością paliwa jak Octavia 1.6. ( Pali mniej niż Auris 1.4 )
Natomiast tak jak i poprzednio tak i teraz mam wrażenie, że z układem kierowniczym jest coś nie tak ( może inaczej ) jest on nie precyzyjny tak jakby kierownica nie maiała bezpośredniego przełożenia na koła w dodatku auto jak na Hondę jest zestrojone dość miękko więc całość sprawia wrażenie nie pewne ale to należałoby sprawdzić w czasie dłuższego użytkowania.
Tyle na pierwszą chwilę jak już Hondy zrobią trochę kilometrów postaram się napisać coś więcej - szczególnie w sprawie realnych kosztów użytkowania.