Autor Wątek: Auris 2013 i nawigacja Touch&Go  (Przeczytany 21613 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
Odp: Auris 2013 i nawigacja Touch&Go
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Grudnia 2014, 12:11:19 »
Zaraz zerknę na parking czy stoi któraś z naszych firmówek i pójdę zrobię fotki co i jak po kolei.

No niestety wszystkie są w trasie - ale rozmawiałem z rozgarniętą w tym temacie osobą i otrzymałem informację, że wersja oprogramowania tyczy się modułu navi - którego ty nie masz więc nie możesz też zobaczyć czegoś co nie jest u ciebie zamontowane.
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2014, 12:18:00 wysłana przez KoralK »

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Grudnia 2014, 14:08:43 »
Mnie tez się wydaje, że tu chodzi o moduł navi. Tu wklejam kawałek z innego wątku, co sugeruje, że wersja oprogramowania zmienia sie wraz z wersją map, znaczy, że są powiązane ze sobą http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,28191.msg437583.html#msg437583
Żyj i daj żyć innym.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Grudnia 2014, 20:44:35 »
Kolejny dowód na to, że moduł Navi to kasa wyrzucona w błoto  :-P

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Grudnia 2014, 21:02:02 »
oczywiście, że nie masz NAVI,

a nr softu radia da się wyświetlić kombinacją klawiszy menu serwisowego
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Grudnia 2014, 21:26:39 »
Ale ja doskonale wiem, że nie mam Navi  :embarassed:

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Grudnia 2014, 21:33:54 »
Fajne masz to menu  :good: u mnie się nie rusza. Ale u Ciebie chyba nie da się ustawić języka polskiego  :o Zajrzałam do instrukcji. Podzielona jest na dwie części: z zainstalowanym i niezainstalowanym systemem nawigacji. Nie ma części wspólnej.

Edit: w instrukcji jest napisane, że niektóre urządzenia z systemem nawigacji maja układ rozpoznawania poleceń głosowych. pewnie chodzi o T&G plus? Ma to ktoś? testował? Widzę, że można też korzystać z internetu, jeśli sparowany z urządzeniem telefon ma internet. Musze kiedyś wybrać się na dłuższe posiedzenie do auta uzbrojona w instrukcje i się tym pobawić.
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2014, 21:43:19 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Grudnia 2014, 22:48:04 »
Polecenia głosowe z tego co czytałem są uzależnione od regionu. Anglojęzyczni mają tą opcję włączoną (np. w UK)

Odnośnie neta, to całkiem ciekawy bajer... jak nie znajdowałem miejsca docelowego w nawigacji, to robiłem wyszukiwanie w google (poprzez net) i odnajdywało wszystko :) i nawet mikro zdjęcia pokazywało i chyba jakieś komentarze :)
Generalnie trzeba w telefonie udostępnić net poprzez Bluetooth i sparować z T&G.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Grudnia 2014, 22:58:54 »
Generalnie trzeba w telefonie udostępnić net poprzez Bluetooth i sparować z T&G.
Ciekawe czy u mnie by to działało?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Grudnia 2014, 22:59:54 »
Pewnie masz racje, tylko po co pisać o tym w polskiej instrukcji?
Wolkis, widzę, że ty masz ten sprzęt bardzo dobrze "obcykany", może napisz, jakich ciekawych funkcji jeszcze używasz? Próbowałeś na przykład pokaz slajdów odtwarzać? Choć akurat w aucie nie jest to szczególnie przydatna funkcja.
Ja mogę pewne komendy głosowe wydać smartfonowi, niestety tylko po angielsku, na przykład "call mama" i wybiera mi numer do mamy. jest tez opcja głosowego odczytu/dysponowania wysłania sms, ale po polsku jest to niewykonalne. Musiałabym dyktować treśc po angielsku. Muszę sprawdzić jak to zadziała w połączeniu z T&G.

Ciekawe czy u mnie by to działało?

Pati, u Ciebie chyba nie. Patrzyłam w instrukcji, ale nie ma w Twojej wersji punktu "usługi internetowe", który jest opisany w wersji z zainstalowana navi  :cry:
Z tego, co doczytałam jeszcze wynika, że korzystanie z internetu ograniczone jest do wyszukiwania adresów, punktów POI lub korzystania z platnych aplikacji typu ceny paliw, parking, więc ściśle powiązanych z nawigacją. Forum TK czy fejsa sobie już na tym sprzęcie nie odpalę. Ale mała strata i tak nie mam konta na FB, a TK mogę sobie w telefonie odwiedzać  :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 18 Grudnia 2014, 23:09:39 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

Offline terex

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Stycznia 2015, 18:26:16 »
Czy taka nawigacja z auris II bedzie pasowac i wspolgrac z aurisI po lifcie?

Offline Jax

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Aveo 1.2 2010r.
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Stycznia 2015, 18:31:24 »
Raczej nie będzie pasować.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Marca 2015, 16:30:49 »
Playlistę tworzę za pomocą polecenia, wykonanego w katalogu z kawałkami: dir /B /O >lista.m3u

tylko jeśli w nazwach plików mp3 będą polskie znaki, to w utworzonym pliku lista.m3u będą wyświetlane tytuły w postaci "krzaczków" i toyota touch 2 pominie je przy odtwarzaniu.

ja sobie to troche usprawniłem , bo zrobiłem plik *bat który wrzucam na chwilę do katalogu z mp3, klikam w niego i w moment robi w tym katalogu z muzyką  playliste , przy okazji naprawiając "krzaczki". Potem juz tylko z prawokliku zmieniam nazwę na taka jaką chce aby widniała w toyota touch na liscie odtwarzania.

zawartość :

chcp 1250
dir /B /O >lista.m3u

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Marca 2015, 12:23:41 »
Czy ktoś może znalazł sposób na przewijanie plików MP3 z Pendrive?
U mnie operacja ta jest obłędnie wolna - prawie 1:2 (jedna sekunda trzymania to 2 sekunda przewijania).
Przewinięcie audiobooka o 15 minut doprowadza mnie do szału :)
Co ciekawe, ta sama operacja na pliku mp3 nagranym na płycie jest wielokrotnie szybsza... że też nie wpadli na pomysł, żeby pasek postępu był aktywny i kliknięcie na niego przewijało do miejsca kliknięcia....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl