Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Lutego 2015, 19:09:04 »
Witam
Telefon już wybrałem: Samsung Galaxy S3 (taki jaki został wytypowany za co dzięki). Mam jednak obawy co do tej darmowej mapy Janosika czy innej. Dzisiaj jechałem na działkę leśną odległą ok.20km. Żona włączyła tablet, Janosika no i – prowadź Wodzu. Niestety już po przejechaniu 8km kierował mnie na boczną drogę (a w ogóle zaznaczył wielkie koło objazdem – złośliwie chyba). Przed dojechaniem ok. 3 km cały czas była komenda –„zawróć”, a gdy dojechałem – „Jesteś na miejscu„. Chyba sobie żartował.
Niedługo będzie telefon zobaczę jak wyjdzie a jak będzie tak jak ostatnio to po prostu kupię sobie nawigację GPS – Mio w cenie ok. 700zł z dożywotnią mapą urządzenia i 4 razy aktualizacja w ciągu roku. Trochę szkoda, bo po jasną cholerę mam ten wyświetlacz ciekłokrystaliczny TT2 ?  :shock:
pozdrawiam

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Toyota Touch 2
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Lutego 2015, 19:14:21 »
To korzystaj z map googla albo zainstaluj sobie na telefonie Automapę :) używam tej drugiej i jestem bardzo zadowolony! Janosikową mapę odpalałem raz, z ciekawości , ale nie było kwiatków, poprowadziła jak trzeba.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2015, 19:15:54 wysłana przez Damian91 »

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Lutego 2015, 19:23:47 »
To korzystaj z map googla albo zainstaluj sobie na telefonie Automapę :) używam tejj drugiej i mestem bardzo zadowolony!

Ok - zgoda. Google nawet ładnie podpowiadają ale przede wszystkim  musi być zasięg internetu i chyba jakoś z Googli wolno szło (czasami traciłem zasięg a czasami stało w miejscu). Co do Automapy ..... dobre by było ..... ale za darmo  :cheesy: - teraz się bawię a tak naprawdę to będę korzystał chyba raz w roku ( chyba szkoda kasy ok. 300zł) - wiem, ze trudno dogodzić: darmowe złe, a kupione dobre ale za drogie i mało używane  :cheesy: Może coś pośredniego.  :wallbash:

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Lutego 2015, 19:25:01 »
A jak Ty chcesz z Janosika bez internetu korzystać? :)

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Lutego 2015, 19:34:41 »
No wiem, chodzi mi o to, że sprawdzałem na Janosiku i na Googlach (a tak naprawdę to sprawdzała moja żona, ja za kierownicą)  :-).
W temat nawigacji dopiero się wdrażam i chciałbym się poradzić: pierwsza sprawa to dopasowanie telefonu a po drugie jak to dalej używać. Podejrzewam, że się zakończy na zakupie Automapy ale póki co chciałbym zobaczyć co można jeszcze zrobić.
pozdrawiam

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 15 Lutego 2015, 01:11:31 »
Janosik wg mnie tylko do fotoradarów i suszarek jest dobry. Nawigacja w PL to raczej Automapa, ewentualnie Google Maps. Gmaps powoli stają się wreszcie w PL używalne dzięki mapmakerom.

Tapatalk @ Sony Xperia Tablet Z

Offline qz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Lutego 2015, 01:11:47 »
mikolajcz
Nie musisz wydawać 300 zł na AutoMape, jeśli będziesz jej potrzebował raz na rok.
Możesz wykupić za 9,99 zł 7-dniową licencję na Polskę, lub za 16,99 zł licencję na Europę.
Za darmo też się da załatwić, ale to już informacja na priv :grin:.
Moje spalanie:

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Lutego 2015, 08:09:57 »
mikolajcz
Nie musisz wydawać 300 zł na AutoMape, jeśli będziesz jej potrzebował raz na rok.
Możesz wykupić za 9,99 zł 7-dniową licencję na Polskę, lub za 16,99 zł licencję na Europę.
 :grin:.

Witam - wysłałem na priv

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Lutego 2015, 08:23:57 »
Jeśli chodzi o Sony to zapomnij o MirrorLinku. Toyota twierdzi że Sony zwaliło sprawę i na odwrót... Sprawdzałem temat i działa to poprawnie na SGS3 i starych Nokiach (o Nokiach czytałem w komentarzach do różnych artykułów o TT2). IPhone nie miałem okazji sprawdzić. Na SGS działa na pewno na Andku 4.3. I niestety nie wiem kto jest winny tej sprawie - czy Toyota czy producenci telefonów...

Tapatalk @ Sony Xperia Z1

Drążę temat coraz bardziej (ale i zainteresowanie też rośnie   :-)  ). Mam pytanie zasadnicze, bo byłem w kilku sklepach i powiedzieli mi, że Samsung G S3 fabrycznie ma zainstalowany program 4.1. Czy ktoś sprawdzał na Antku 4.1 ? bo jak by wszystko było ok., to niepotrzebnie jest przeprogramowanie na 4.3.
Druga sprawa: w serwisie mi też powiedzieli, że przeprogramowanie na 4.3 zwalnia telefon, może się zacinać itd. ponieważ jego RAM jest za mały, więc proponują póki co tego nie robić.
Jak jest u ciebie z tym 4.3 czy go przeprogramowywałeś ( a podejrzewam, że tak) to: jak się sprawuje jako sam telefon i jak to działa z radiem TT2. Czy jest nawigacja w czasie postoju i jazdy, bo tu też były jakieś wątki.
pozdrawiam

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Lutego 2015, 19:21:32 »
Był czas że soft w telefonach zmieniałem bardzo często -  teraz już mi się znudziło ;)
Skoro masz mieć SGS3 z 4.1 to śmiało możesz sprawdzić czy będzie u ciebie działać DriveLink. A jak nie to sobie zrobisz upgrade do 4.3. U siebie testowałem to na postoju i działało,więc podczas jazdy tymbardziej musi.
Jeśli będziesz używać 4.3 tylko do MirrorLinka czyli będziesz mieć na tym zainstalowane jakieś Navi, coś do muzyki i tyle to telefon będzie sprawować znakomicie. Generalnie ja nie zauważyłem jakoś fatalnego działania 4.3. To jest ostatni oficjalny soft do I9300 wiec jakby był kiepski to Samsung wydałby coś lepszego, poprawionego.
Z tego co pamiętam to nie można zmienić oprogramowania na niższe w SGS3 w przypadku, gdy masz 4.3 to już nie wrócisz do 4.1.

Tapatalk @ Sony Xperia Tablet Z

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Lutego 2015, 10:03:57 »
Witam ponownie
I tu znowu zaczyna się huśtawka. Byłem w trzech sklepach i powiedzieli, że niestety takiego telefonu to już nie kupię nowego. Trzeba szukać gdzieś na wyprzedaży. Te co oferuje Allegro "niby" nowe - stwierdzili, ze to jest ryzyko, bo telefony te są odnawiane.
W chwili obecnej w cenie ok. 800zł  jest Samsung Galaxy S3 Neo. Czy ma mirrorlink ? nie są w stanie podać żadnych informacji   :-(. SG S3Neo ma Androida 4.4.
Jest jeszcze taka opcja, ze można kupić telefon przez internet, odebrać w salonie i wtedy jest 14 dni do zwrotu   :-). Jakby ktoś był dobrze kumaty, może by się dogrzebał tego mirrora   <kawusia>,   w innym przypadku telefon można zwrócić - ale problem istnieje dalej.
Co mam w pierwszej chwili zrobić w tym telefonie aby odszukać mirrorlink?
Wiem, ze trzeba się zalogować (warunkiem jest mieć kartę SIM z internetem - ale czy koniecznie to też nie wiem) i co dalej? Co muszę dodatkowo robić po kolei (wgrać) aby za dużo nie narozrabiać coby mi ten telefon przyjęli spowrotem w razie niepowodzenia?
pozdrawiam

Rafal1

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Lutego 2015, 22:43:23 »
Panie i panowie. Mirror Link działa tylko na postoju. Jak sie ruszy autem to jest podawany sygnał i następuje blokada Linka. Ponoć można to obejść. Pozdrawiam

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Lutego 2015, 09:27:42 »
Panie i panowie. Mirror Link działa tylko na postoju. Jak sie ruszy autem to jest podawany sygnał i następuje blokada Linka. Ponoć można to obejść. Pozdrawiam

Jeżeli to jest prawda i zostało też sprawdzone   :-(  ( poddaje pod rozwagę -  czy warto kupować trudnodostępny (a niedawno czytałem, ze wiele telefonów SGS3 to są podróbki chińskie https://www.youtube.com/watch?v=8Z1-Qa5w5Tc) telefon SGS3.
Może lepiej kupić sobie telefon taki jaki mi pasuje oraz dodatkowy GPS ?
A może niech się wypowiedzą ci, którzy coś już sprawdzili.
stemer - rusz trochę autem, dwa zakręty i wystarczy   :cheesy:
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2015, 09:30:32 wysłana przez mikolajcz »

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Lutego 2015, 10:12:49 »
proponuje kupić dedykowaną nawigację do aurisa innego producenta i sprawa załatwiona wszystko w jednym GPS DVD TV z Android albo Windows ceny od 1500 pln
cudowanie z łączeniem po przez jakieś dziwne protokoły itd, według mnie mija się z celem jaki chcemy osiągnąć.

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Lutego 2015, 10:16:44 »
Ok, niezły pomysł
Ale czy coś masz konkretnego lub coś podobnego co istnieje ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl