Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline llukash

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #150 dnia: 24 Marca 2016, 13:44:34 »
Znajac zycie to spolecznosc znajdzie szybciej obejscie problemu niz koncerny sie do tego zobliguja.

Offline other_exception

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 24 Marca 2016, 14:35:47 »
Czy dobrze rozumiem, że jedynym działającym telefonem(jeśli chodzi o mirror link) jest stary Samsung S3?

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #152 dnia: 24 Marca 2016, 16:08:35 »
Problem nie jest znany od wczoraj. Przeszkodą jest brak odpowiedniego certyfikatu i wątpię by komuś udało się go uzyskać. Polecam poczytać na zagranicznych forach o tym.

Offline kuncy7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #153 dnia: 24 Marca 2016, 18:46:29 »
Czy dobrze rozumiem, że jedynym działającym telefonem(jeśli chodzi o mirror link) jest stary Samsung S3?
Nie tylko, mam Note II i też działa (tyle że musiałem zrobić downgrade androida do wersji 4.3).
Prawdopodobnie zadziała z każdym telefonem na androidzie od 4.1.x do 4.3.

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #154 dnia: 24 Marca 2016, 19:41:09 »
Nie z każdym, tylko z tymi trzema:

Galaxy Note II
    Galaxy S III
    Galaxy S IV

Offline andrewkarus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 27 Marca 2016, 00:45:24 »
Słuchajcie pomóżcie, drążę temat od kilku dni, mam Lexus NX, tam jest tez opcja Mirror Link, niestety szara. Jak się polączy jakiegos nowego Samsunga to coś tam mowi ze mirrorlink podłączony ale gasnie ekran i tu i tam. Na forum developers angielskim znalazlem program DriveLink.

1.Zainstalowalem go na starutkim Galaxy Note 1 - samochod nic nie widzi

2. Chcę kupić uzywanego samsunga zeby dzialalo, Jakiego Samsunga kupic,  z jakim softem? Czy może być też Neo?

3. Jak kupię za nowego to przecież nie da się zrobić downgradeu, da się?

Offline andrewkarus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 27 Marca 2016, 01:05:39 »
llukash  Ja mam Lexusa NX z którym chcę to przetestowac. Proszę pomóż mi powiedz jaki telefon kupic z jakim softem, szukam czegos z drugiej ręki, i chcę by działało wszystko razem z pulpitem

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 28 Marca 2016, 17:23:44 »
llukash  Ja mam Lexusa NX z którym chcę to przetestowac. Proszę pomóż mi powiedz jaki telefon kupic z jakim softem, szukam czegos z drugiej ręki, i chcę by działało wszystko razem z pulpitem

Kilka postów wyżej masz podane 3 telefony z którymi działa mirrorlink na TT2. Najlepiej wziąć Galaxy S3 byle z androidem 4.3 lub starszym. Przeglądałem allegro i można je kupić coś w okolicach 500-600 zł. Są tańsze ale trzeba uważać na podróbki - szczególnie ten model był często podrabiany.

Offline andrewkarus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 28 Marca 2016, 19:15:19 »
Ja mam Lexusa NX - czy to jest taki sam system? W info gdzies tam jest Mirrorlink a pod spodem USB pendrive - wszystko nieaktywne

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline andrewkarus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 28 Marca 2016, 23:44:09 »
Bede mial dostęp do Galaxy S4 moze sie nada. Czy w tej nawigacji to da sie wybrać cos na ekranie auta z tego telefonu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline llukash

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 29 Marca 2016, 13:48:05 »
Ja na codzien uzywam iphone., ktory ma Carplay czyli powiedzmy cos jak mirrorlink. Niestety toyota tego nie obsluguje.
Mirrorlink dziala na kilku urzadzeniach. Miedzy innymi S3, Note2.

Moze dzialac na stockowym romie ale nie musi. Konieczny jest root.
Bywa, ze nie mozna obejsc problemu wylaczania apkki przy wylaczeniu hamulca recznego.
Wtedy trzeba podmienic tmserver na zmodyfikowany i wyczyscic dalvik cache. (custom recovery)

Mozna wgrac tez inny rom oparty na touchwiz np. revolution hd. Wtedy wystarczy zainstalowac zmodyfikowany drivelink i zadziala bez problemu.
Ja wygrzebalem z szuflady moj stary telefon. Ale widze, ze mozna uzywki kupic z peknieta szybka za jakies 200-300zl cale ciut drozej.
Jak by co to moge poinstruowac jak przebrnac przez modyfikacje. Nie jest tego duzo ani nie jest skomplikowane.

Full mirror jest fajna sprawa. W koncu mozna wlaczyc dowolna aplikacje. W PL i tak stosuje gmaps, sa najbardziej aktualne. Za granice mam apke z mapami offline.

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #161 dnia: 29 Marca 2016, 14:21:35 »
Google Maps od jakiegoś czasu można używać offline. Pobiera się wybrany obszar do pamięci urządzenia i transmisja danych nie potrzebna.

Offline Radzy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: 29 Marca 2016, 17:42:16 »
Witam. Podłączę się pod temat.
Niedawno kupiłem aurisa i ubolewam ze nie mogę korzystać z funkcji mirrorlink, mam iphona , w reklamach toyoty wyraźnie jest mowa o tej funkcji , niestety w rzeczywistości nie działa , toyota moim zdaniem niepoważnie traktuje swoich klientów , zapłaciłem za auto sporo kasy a oni oszczędzają na aktualizacji która by umożliwiła korzystanie z funkcji CarPlay czy mirrorlink, zmuszają do kombinowania z telefonami ,rootami  i innymi  srotami .... upokarzające moim zdaniem może ktoś w toyocie puknie się w pustą głowę a ja następnym razem zastanowię się nad kupnem toyoty....
Pozdrawiam

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #163 dnia: 29 Marca 2016, 20:33:00 »
Proponuję zgłosić to do centrali Toyota Motor Poland. Napisałem do nich jakiś czas temu, ale cisza. Może im więcej osób napisze to coś z tego wyjdzie ...

Offline Radzy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 29 Marca 2016, 21:54:21 »
Możesz podać adres to do nich napisze, proponuje żeby się skrzyknąc i może wspólnie popchniemy temat.
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl