Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247747 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #330 dnia: 17 Stycznia 2019, 18:55:05 »
Jeśli nie potrzebujesz navi, dab i co z tym idzie jbl późniejszy czy tam budynki 3d to kupujesz najtańsze radio. Jeśli kupisz od hybrydy to tylko jedno okienko nie będzie Ci pokazywać zarządzania energią. Pozatym niczym się nie różni.

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #331 dnia: 17 Stycznia 2019, 21:36:52 »
Wymontuj swoje obecne i sprawdź, jakie masz wtyczki, i szukaj z takimi samymi (w tych, które pokazałeś w górnym rządku jedna wtyczka jest inna). Ja jak zmieniałem to nie spojrzałem i potem musiałem szukać samej wtyczki i podmieniać. Z tego, co pamiętam, to w niej jest min. sterowanie z kierownicy.

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #332 dnia: 17 Stycznia 2019, 22:15:44 »
Czy wszystkie gniazda będą do wykorzystania w tym nowym? Czy wiązka ma jakieś wtyczki które się teraz dopiero przydadzą?
Nie dobrze że trzeba stare wymontować bo trochę zimno a nie mam garażu ale może spróbuje.

Offline Darekl

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #333 dnia: 17 Stycznia 2019, 22:57:27 »
Nie wszystkie wykorzystasz bo są też te, które łączą radio z modułem nawigacji, a Ty jej nie będziesz miał.
Jest jedna wtyczka obecnie zawinięta i sklejona z wiązką za radiem, odklejasz ją i wpinasz w radio dotykowe.
Jeśli chodzi o cenę to ja też nie kupiłem z marszu, te radia które pokazałeś były już do sprzedania w listopadzie i do tej pory nikt ich nie kupił, to albo się targuj, albo obserwuj i czekaj na okazję. :good:

Offline BlueRapido

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #334 dnia: 18 Stycznia 2019, 20:42:08 »
Ciekawe jak jest z jakością dźwięku za takie pieniądze,bo coś zbytnio się nie chwalą

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #335 dnia: 18 Stycznia 2019, 21:22:32 »
Jest jedna wtyczka obecnie zawinięta i sklejona z wiązką za radiem, odklejasz ją i wpinasz w radio dotykowe.
Jedna taka wtyczka jest od kamery cofania (16-pinowa), druga (6 dużych pinów) to instalacja do tylnych głośników. Tak przynajmniej było u mnie (Auris 2013, TS).

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #336 dnia: 18 Stycznia 2019, 23:34:41 »
To teraz pytanie o różnice między Touch i Touch 2 i jak odróżnić systemy kupując takie radio? Rozumiem że obudowa jest cały czas ta sama a tylko oprogramowanie się zmienia. Niektórzy pisali że nie ma nawet języka polskiego.

Offline Darekl

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #337 dnia: 19 Stycznia 2019, 09:31:48 »
Jeżeli chodzi o kostkę do tylnych głośników, to u mnie je podłączyłem na podstawowym radiu z Activ i nie było żadnych dodatkowych kostek, tylko ta jedna przyklejona do instalacji, którą podłączyłem dopiero po wymianie radia, nie ma co kombinować tylko wpinać wszystko co jest. Nic się nie pomyli bo każda wtyczka ma inny kształt i swoje miejsce.
Jeżeli chodzi natomiast o język polski to trzeba kupić z navi i wtedy automatycznie jest lub kupić oryginalne radio z samochodu z polskiego salonu. Orientowałem się i podobno nie da się wgrać polskiego menu do samego radia, które nie posiada polskiego fabrycznie, chociaż przyznam że to trochę dziwne, bo skoro są bez navi z polskim menu to dlaczego nie można tego zgrać do innego radia :o

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #338 dnia: 19 Stycznia 2019, 15:21:40 »
Wtyczki to oczywiście najmniejszy problem. Pytam o różnice miedzy Touch i Touch 2 i czy mam na słowo wierzyć sprzedającemu która wersja jest sprzedawana. Da się to jakoś sprawdzić?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #339 dnia: 19 Stycznia 2019, 15:33:08 »
Wtyczki to oczywiście najmniejszy problem. Pytam o różnice miedzy Touch i Touch 2 i czy mam na słowo wierzyć sprzedającemu która wersja jest sprzedawana. Da się to jakoś sprawdzić?
Zgodnie z tym rysunkiem który służy do rozróżniania nawigacji powinny się jednak różnić.

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #340 dnia: 19 Stycznia 2019, 16:23:43 »
Zgodnie z tym co przesłałeś mariuszs to nie ma radia do AURIS II. Cały czas mi chodzi o radio bez navi więc rodzaj nawigacji mnie nie interesuje.

Czy wiadomo co to jest przy takiej infomacji i zdjęciu?
https://allegro.pl/oferta/toyota-auris-ii-radio-pod-nawigacje-7746469441

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #341 dnia: 19 Stycznia 2019, 16:54:07 »

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #342 dnia: 19 Stycznia 2019, 17:14:44 »
Prosto i czytelnie. Wygląda że Touch 2 jest tylko do AURIS II polift i nie tak jak ja myślałem że puszka ma jeden wygląd a system może być stary i nowy.
Takie radio jak w drugim filmie to pierwszy raz widzę.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #343 dnia: 19 Stycznia 2019, 17:20:39 »
Takie radio jak w drugim filmie to pierwszy raz widzę.
ono chyba nie było dostępne w aurisach tylko w Corolli

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #344 dnia: 19 Stycznia 2019, 17:34:49 »
ono chyba nie było dostępne w aurisach tylko w Corolli

Podsumowując, jeśli AURIS II przed Liftingiem to Touch 1 a dopiero Touch 2 w AURIS II poliftingu ale to już całe dotykowe radio.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl