Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 447021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marc120

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Października 2017, 13:27:46 »
Mam pytanie do KRAVEN2000, czy udało się czegoś dowiedzieć odnośnie forum corolli?

Offline kraven2000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Października 2017, 20:20:40 »
Wiemy tyle, że nic nie wiemy. Właściciel nie opłacił konta, chłopaki starają się z nim skontaktować ale z jakiś powodów się nie udaje. Będzie ogromna szkoda jak taka baza wiedzy padnie.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Października 2017, 19:18:19 »
Witam

Jest taka Corolla (chyba ???) E11 , 4E-FE , 1332 cm3 , liftback , 1998 rok , (przebieg z 80 tkm :):):):):) )
Regularnie co roku na przeglądzie wychodzi o połowę mniejsza siła hamowania w prawym tylnym kole :(
Majstry rozbierały tylne hamulce , płyn wymieniony i nic :(.
Ostatnio w ASO (teść pojechał w końcu do ASO bo problem go męczy :) ) stwierdzili uszkodzenie korektora siły hamowania.
Mogą ściągnąć ze Stolycy (znaczy się "centrali" za ponad 1000 pln :) ).
Przeglądam alle i widzę sporo korektorów do Yarisa.
Podejdzie ?
A może ktoś byłby w stanie podać kod tego do Corolli ?
A może jest jeszcze jakaś inna przyczyna problemu ?

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Października 2017, 22:51:10 »
Witam

Jest taka Corolla (chyba ???) E11 , 4E-FE , 1332 cm3 , liftback , 1998 rok , (przebieg z 80 tkm :):):):):) )
Regularnie co roku na przeglądzie wychodzi o połowę mniejsza siła hamowania w prawym tylnym kole :(
Majstry rozbierały tylne hamulce , płyn wymieniony i nic :(.
Ostatnio w ASO (teść pojechał w końcu do ASO bo problem go męczy :) ) stwierdzili uszkodzenie korektora siły hamowania.
Mogą ściągnąć ze Stolycy (znaczy się "centrali" za ponad 1000 pln :) ).
Przeglądam alle i widzę sporo korektorów do Yarisa.
Podejdzie ?
A może ktoś byłby w stanie podać kod tego do Corolli ?
A może jest jeszcze jakaś inna przyczyna problemu ?
pokaż zdjęcie tego korektora, powinienem gdzieś mieć

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Października 2017, 19:50:35 »
Będzie ogromna szkoda jak taka baza wiedzy padnie.
a jest jakiś koncept aby postawić to od nowa, niezależnie od tego czy uda się odzyskać bazę, czy nie ?
E18_Prestige_MultidriveS

Offline moja_nazwa_jest_niezgodna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Października 2017, 14:27:56 »
Cześć Koledzy,
Forum corollaclub padło, więc wybaczcie, że pierwszy post tutaj będzie od razu pytaniem. Coś niedobrego dzieje się z elektryką mojej rollki. Po ok. pół roku od zamontowania przepaliła mi się żarówka od świateł mijania w lewej lampie (używam Osram Hyper Blue). Od razu prewencyjnie wymieniłem żarówki w obu lampach (na te same). Przy wymianie zauważyłem, że stara żarówka jest uszkodzona mechanicznie. Te takie druciki przy trzonku mocującym były nadłamane.
Pojeździłem kilka miesięcy i jakiś tydzień temu zauważyłem, że w lewej lampie raz mi się świeci światło mijania, a raz nie. Trwało to aż do wczoraj kiedy padło zupełnie. Kupiłem żarówki (ponownie Osram Hyper Blue) i zabrałem się za wymianę. Zauważyłem, że przewód jest nadpalony i ponownie te druciki przy trzonku mocującym nadłamane.
Jakiś pomysł co się może dziać w tej felernej lewej lampie? Na elektryce się nie znam, więc jakbyście byli mi w stanie polecić dobry warsztat w Warszawie, który może to ogarnąć to byłbym wdzięczny. Może od razu walić do ASO?

« Ostatnia zmiana: 28 Października 2017, 14:30:07 wysłana przez moja_nazwa_jest_niezgodna »

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Października 2017, 16:58:54 »
Żarówki do jazdy terenowej bez homologacji ?

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Października 2017, 21:12:12 »
musisz nowe gniazdo sobie zrobić i przy okazji nowe żarówki, nie wiem w jaki sposób powyginałeś te wąsy
TIIDA '09

Offline marc120

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Października 2017, 14:40:04 »
A tak przy okazji to proponuję zmienić żarówki na "normalne". Osram to germańskie gó...o, które niekoniecznie daje więcej światła niż zwykle żarówki ale z pewnością sporo kosztuje i cholernie szybko się przepala, czyli krótko mówiąc jest jak duża ilość niemieckich produktów, reklama + propaganda "jakie to jest wspaniałe".
Ja osobiście polecam węgierskiego Tungsrama, najlepiej tego +90% światła, są wytrzymałe i tanie. Philips też jest dobry, może i lepszy ale stosunek ceny do jakości daje dużo do życzenia .

Offline moja_nazwa_jest_niezgodna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 29 Października 2017, 16:04:32 »
No dobra, ale raczej nie z winy samych żarówek takie rzeczy się dzieją. Więc mimo wszystko warto by było zawitać do elektryka. Jakiś polecany w Waw?
Dodatkowo na przeglądzie powiedzieli mi, że mam do wymiany tylną tuleje wahacza przedniego. Z kolei w ASO powiedzieli mi, że nie wymienię jedynie tego elementu, a muszę od razu cały wahacz. Jak to jest?

Offline mihal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 30 Października 2017, 11:45:00 »
Cześć,

mam pytanie odnośnie E16 1,6 2014. Chciałbym zakupić felgi stalowe, obecnie mam alu 205/55 R16, zimówki mam identyczne. Pytanie o parametry felg stalowych (jaki rozstaw 5x114,3?, otwór cent?, szerokość felgi?, osadzenie?

Pozdrawiam
Michał

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Października 2017, 13:30:22 »

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Października 2017, 17:53:16 »
pokaż zdjęcie tego korektora, powinienem gdzieś mieć

Dzięki marekw za odzew (sorry że dopiero teraz odpisuję).
Zdjęcia chyba w najbliższym czasie nie zdobędę (to samochód teścia , widujemy się 2-3 razy w roku , a teść mi raczej zdjęcia nie zrobi i nie podeśle - nie to "pokolenie technologiczne" :) )

Offline mihal

• Toyot Leżący
  • *

Offline mihal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 07 Listopada 2017, 11:29:14 »
Cześć,

mam pytanie odnośnie E16 1,6 2014. Chciałbym zakupić felgi stalowe, obecnie mam alu 205/55 R16, zimówki mam identyczne. Pytanie o parametry felg stalowych (jaki rozstaw 5x114,3?, otwór cent?, szerokość felgi?, osadzenie?

Pozdrawiam
Michał

Kolejne pytanie odnośnie śrub mocujących koła, czy tymi od alufelg można przykręcić felgi stalowe?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl