Witam wszystkich,
Mam pytanie odnośnie tego jakie tarcze I klocki założyć do Toyoty Corolli e12 (2005) silnik 1.6VVTi. Potrzebuję komplety na przód jak i tyl, chciałbym aby całość zamknęła się w cenie 800-900 zł. Słyszałem wiele opini o kompletach ate bosha trw textara jak i różnych ich konfiguracjach ale po przeczytaniu kilku pozytywnych opinii zawsze znajdę negatywne. Co polecacie?
Z góry dzięki
Z mojej konfrontacji z heblami póki co najbardziej jestem zadowolony z niemieckiej firmy Zimmermann. Mam na przodzie komplet tego producenta i poza tym że klocki strasznie pylą nic złego powiedzieć nie mogę >> 45 tys już zrobiłem i minimalny rant na tarczy pojawił się ale to normalne. Zmierzę ich grubość jak będę zmieniał na lato koła. Duży plus za trwałą powłokę zabezpieczającą przed korozją >> jest zdecydowanie lepsza jak w ATE, które mam w drugiej corolli E12.
Dziś musisz się liczyć z tym że 90% tarcz robiona jest w Chinach, dlatego jak kierując się wyborem szukam towaru który jest produkowany w EUROPIE. Zim..... jest 100% made in Germany.
Co do TRW trzeba uważać na podróbki. Kiedyś było konsorcjum LUCAS TRW i to były bardzo dobre hamulce -> zielone opakowanie LUCAS!... Dziś nie mam przekonania do TRW po usterce łączników stabilizatora właśnie TRW kupionych w IC.. Reklamację mi uznano ale niesmak do marki pozostał... Bardzo dobre jest MEYLLE HD, ale to w kwestii łączników czy innych elementów z wszelakiego rodzaju przegubami.
Jeśli heble to tylko ZIMMM lub ATE.. Bosch robi dobre pralki i niech się tam kręci, do auta bym tego nie wsadził chociaż jest mnóstwo ludzi którzy są mega zadowoleni z innych mniej popularnych producentów i niech tak zostanie:) Możesz też się pokusić na oryginalne OE, ale dla mnie to szkoda kasy...
pozdrawiam