Autor Wątek: Blad P0353, P0300.... falujace obroty  (Przeczytany 3023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zinger

• Toyot Leżący
  • *
Blad P0353, P0300.... falujace obroty
« dnia: 16 Listopada 2014, 00:02:53 »
Silnik 3.5l r.2006 plus LPG.
Jadac wczoraj najpierw przelaczylo mi na benzyne jakby sie gaz skonczyl. Zatankowalem i wyszlo ze jeszcze troche gazu bylo. Chwile pojezdzilem i po kilkinastu km znowu sygnal z instalacji jakby gazu nie bylo. Po kilku przelaczeniach odpuscilem gaz myslac ze cos z instalacja i przelaczylem na benzyne. Ale stojac na swiatlach odnioslem wrazenie ze cos z obrotami nie tak. Potem jadac momentami auto jakby nie mialo mocy, za chwile znowu bylo ok itd. Jednoczesnie zaswiecily sie kontrolkk check, vcs i ta od 4wd chyba. Dojechalem delikatnie do domu, podpialem elma i wyskoczyla lista: P0353 uklad napedowy Ignition coil C primary/secondary circut. P0300 multiple cylinder misfire detected, P0301 cylinder 1 misfire detected i tak do P0306 na kazdy cylinder.

Pytanie 1 czy tym autem moge chosby do serwisu podjechac?
Pyt 2 moze ktos pomoc odszyfrowac te bledy i podpowiedziec co moze byc przyczyna i czy bardzo mocno uderzy mnie to po kieszeni?
Czy instalacja LPG moze miec jakis zwiazek?
Znacie kogos w Krakowie kto moze pomoc ogarnac temat?
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2014, 00:05:34 wysłana przez zinger »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Blad P0353, P0300.... falujace obroty
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Listopada 2014, 09:17:36 »
nie powinieneś tak jechać, 99% padła cewka, możesz doprowadzić do uszkodzenia katalizatora
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline zinger

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Listopada 2014, 23:35:29 »
Cewka na 3 cylindrze wymieniona, na razie jest ok.

Offline patrykUR

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Listopada 2014, 22:57:42 »
Mialem to samo niedawno, cewka padla.
kup sobie na wszelki wypadek zapasowa bo moze sie okazac, ze zaczna padac nastepne. ja kupilem jakiegos chinczyka za 80zl na czarna godzine i trzymam w bagazniku.
co do jazdy... niepowinienes jezdzic... ale da sie :) ja nie mialem wyjscia i zrobilem jakies 30km na 3 cylindrach. podobno wyczytalem , pozniej juz, ze powinno sie odlaczyc wtryskiwacz od zlego cylindra i wykrecic swiece zeby nie bylo kompresji, wtedy mozna smialo jezdzic, ale jak sytuacja pozwala to lepiej nie ryzykowac. mi sie udalo bez zadnych problemow, po wymianie przepalilem tylko katalizator na autostradzie i jest ok.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl