Autor Wątek: Osłona przeciwsłoneczna.  (Przeczytany 2042 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline IRRasek

• Prawie Toyot
Osłona przeciwsłoneczna.
« dnia: 30 Grudnia 2014, 19:26:31 »
Witam wszystkich.

Jestem posiadaczem Priusa '05 od zaledwie 3 tyg. Auto w stanie bardzo dobrym, ale jak to używane ma małe niedociągnięcia. Jednym z nich jest chociażby bezwładnie wisząca osłona przeciwsłoneczna lewa. Niby nic, żaden szczyt technologii, ale czasem się przydaje a nawet w niektórym przypadkach jest niezbędna. Byłem dzisiaj w ASO na drobnych oględzinach samochodu i przy okazji się zapytałem ile takiego czegoś wymiana by kosztowała. Olśniło mnie dlaczego poprzedni właściciel tego nie wymienił. 480 PLN !. Stąd też rodzi się moje pytanie do Was bardziej doświadczonych użytkowników Priusa. Jak sobie radzicie z tematem części zamiennych, nie za tanich i nie za dostępnych. Jak ich szukacie a może macie jakieś dojście namiary na punkt który sprzedaje np. używki. Przeszukałem dzisiaj allegro i niestety nie znalazłem. Były tylko do modelu >'09. Wiecie może czy taki by pasował do mojego '05 ?  Najlepiej jakby ktoś miał na sprzedaż taką osłonę, z chęcią kupię :)

Z góry dziękuję za odpowiedź i porady.

Wszystkiego dobrego.
Irek.

Offline kacmil

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Osłona przeciwsłoneczna.
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Stycznia 2015, 23:17:31 »
Cza szukać na alledrogo : )

Szukaj hasła samochody na części. Wersje RH sprzedawane są w 100% na części ,więc szansa jest spora że znajdziesz brakujący element jest duża. 
www.moto-rzeczoznawcy.pl
Motoryzacja to mój zawód i moja pasja.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Stycznia 2015, 12:29:35 »
Może jednak pobaw sie w Mac Gyvera. Mi opadała prawa osłona, tam są takie sprężyste blaszki utrzymujące całość w podsufitce. A właściwie nie w samej podsufitce, tylko w czworokątnym otworze montażowym. Trzeba dobrze centralnie docisnąć, uprzednio nieco te blaszki rozgiąć. Chyba, że coś jest ułamane.

Offline IRRasek

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Stycznia 2015, 18:59:20 »
Dzięki za porady. Po długotrwałym  :shock: śledzeniu Allegro udało się. Kupiłem  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl