A ja nie miałam takiego przycisku, a tym samym nagrzewnicy spalinowej, a mialam diesla
Ja miałam przycisk z opisem "PWR Heat" pod kierownicą po lewej, tam, gdzie teraz mamy m.in. SIPA i wyłącznik TRC. Sznupałam po necie, na pewno były w 1.4 d4d, poniżej fragment artykułu, ale jak patrzyłam po specyfikacjach, to wszędzie piszą STD w silnikach d4d, nie piszą, że tylko dla 1.4

"Podsumowując jednostka 1.4 D-4D pozwala na w miarę dynamiczną jazdę (bez zacięcia sportowego) przy mikrym apetycie na paliwo. Niskie zużycie paliwa zarówno w trasie, jak i w mieście (6 - 7 l/100km) jest w stanie zrekompensować apetyt na olej silnikowy.
Niskie zużycie paliwa to także znikoma produkcja ciepła. Przy 20 stopniach Celsjusza jednostka potrzebuje nawet 15 km na osiągnięcie temperatury 90 stopni, a w terenie górskim, gdy pierwsza faza trasy prowadzi w dół po 10 km wskaźnik temperatury potrafił nawet nie podnieść się z poziomu minimum.
Gdy temperatury powietrza spadają poniżej 10 stopni jednostka w mieście i w trasie przy prędkościach poniżej 70 kmh nie potrafi utrzymać roboczej temperatury o własnych siłach, nie mówiąc już o ogrzewaniu kabiny. Z pomocą w takich sytuacjach przychodzi wbudowana
w każdą Toyotę z silnikiem Diesla nagrzewnica spalinowa, która podgrzewa płyn chłodzący do odpowiedniej temperatury, umożliwiając utrzymanie jednostki napędowej w optymalnych warunkach pracy, a temperatury wnętrza kabiny w komfortowym cieple."