Ja z obecnym samochodem użytkowałem LG G3, G4 i obecnie samsung A5 2016. Zauważyłem, że problemy (sporadyczne) z bluetooth są przeważnie gdy włączę BT po uruchomieniu samochodu, albo rozmawiając przez telefon wsiadam i uruchamiam samochód pomimo wcześniejszego włączenia BT w telefonie - paruje się wtedy tylko telefon. Żeby sparować cały zestaw navi (telefon i muzyka) muszę się zatrzymać, wyłączyć samochód odczekać z 5sek i uruchomić ponownie. Paruje wtedy bez problemu, ale jak wspomniałem są to sporadyczne przypadki i występowały na powyższych telefonach z taką samą intensywnością więc problem pewnie jest w Toyocie, dla mnie pomijalny.
Agaes spróbuj ponownie sparować (od nowa, wykasuj w telefonie i w samochodzie wszystkie ustawienia) bo tak na prawdę parują się 2 urządzenia z telefonem komórkowym:1. telefon z nawigacji (jakby to nazwać) i 2. odtwarzacz multimedialny. dajcie czas urządzeniom się dogadać podczas parowania. powinna się pojawić funkcja "użyj dla rozmów i audio" czy coś takiego.