Autor Wątek: przestal dzialac klakson  (Przeczytany 13968 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: przestal dzialac klakson
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Lutego 2015, 21:26:49 »
Jak dla mnie normalne pytania osoby, która zakupiła używane auto i chce mieć spokojną głowę, że wszystko oki :)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Lutego 2015, 21:34:56 »
Aviator, już Ci kiedyś pisałam, że nie ma co się denerwować na każdy post, który uznasz za nieprzychylny. Zarejestrowałeś się 21 dni temu i założyłeś już 10 wątków. Ja jestem tu rok i na dwa aurisy założyłam 7 wątków.

Luzy na fotelu, klakson nie działa, za krótki podłokietnik, problem z wygodnym umieszczeniem gaśnicy w bagażniku, chłodnica, sprzęgło, wgłębienie w podłodze, latająca tylna półka, zbyt dużą luka między półką a tylna kanapą przy bardziej pionowym położeniu tylnej kanapy, a z drugiej strony niewygodnie się siedzi przy bardziej leżącym położeniu kanapy,  pipczenie przy zamykaniu bagażnika, spalona żarówka, nie otwiera się uchwyt kubka, centralny zamek zamyka się po ruszeniu... cos pominęłam? Sporo tego. Dlatego Hais uznał, że trafiła Ci się pechowa sztuka, nie dziw się odpowiedzi kolegi. Ja tez już zaczynam myśleć, że jakieś pechowe to auto...

Żyj i daj żyć innym.

Offline hais3333

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Lutego 2015, 21:39:16 »
Kolega się chyba napalił na tą okazję, nie sprawdził dokładnie (wiem, że nie wszystko się da sprawdzić) no to teraz takie rzeczy wychodzą na jaw...
Założyłeś wątek przed zakupem, dyskusja była długa i burzliwa tylko szkoda że rozpatrywałeś jedynie wątek mocy i spalania samochodu.

Ja jak kupiłem to nie zauważyłem dwóch rzeczy: nie byłą prądu w gnieździe v12 oraz nie działało mi oświetlenie kabiny (to na środku podsufitki) niby błahostka ale trzeba było to naprawić i trochę PLN wydać
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2015, 21:41:35 wysłana przez hais3333 »

aviator

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Lutego 2015, 21:48:47 »
Nie traktujcie tego za wadliwa sztukę po prostu niektóre funkcję, rzeczy sa inne niż w polo.
Stąd tyle pytań. Myślałem że forum ma za zadanie pomagać nawet na najprostsze i błahe sprawy. Wybaczcie. Nika zawiodlem sie na Tobie  <zolta> :czerwona:
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2015, 21:50:19 wysłana przez aviator »

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Lutego 2015, 21:50:59 »
no z.ajebiście, klakson nie działa, w pip awaria, fatal error

nie przesadzajmy, że pyta

są dyskusje 75 stron o oleju gdzie wszystko jest napisane w instrukcji, albo debaty nad pikaniem przy cofaniu

czym to się różni od pytań kolegi?
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2015, 21:52:52 wysłana przez paba »
TIIDA '09

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Lutego 2015, 21:57:14 »
We mnie tez szukasz zła?

Nie chodzi o to, że pytasz, bo po to forum jest. Nie uznałam Twoich problemów za błahostki, starałam się pomóc gdzie potrafiłam. Ale Ty ciągle źle oceniasz ludzi i ich odpowiedzi, szukasz wroga tam, gdzie go nie ma, warczysz, jak cokolwiek w odpowiedzi Ci się nie spodoba. Nawet mnie się oberwało. Przykro mi.

Ok, nie będę się więcej mieszać w Twoje sprawy z samochodem. Mam nadzieję, że jednak będziesz zadowolony z auta, kiedy już ogarniesz wszystkie usterki.
Żyj i daj żyć innym.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Lutego 2015, 22:00:55 »
Nika zawiodlem sie na Tobie  <zolta> :czerwona:
najpierw powinna być żołta :-)
a tak swoja droga to przecież pewne auto i takie drobiazgi sie zdarzają

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Lutego 2015, 00:20:20 »
Chociaż mi się nie oberwało, to też czuję się zniechęcony do jakiejkolwiek pomocy aviatorowi...
Wiem że czasem jestem nieprzyjemny, ale zawsze staram się oceniać obiektywnie - aviator tego raczej nie potrafi - tym razem ocena subiektywna.

Co do tematu - stawiam na słaby styk w zasilaniu.
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Lutego 2015, 07:33:32 »
Cytat: aviator k=topic=35341.msg507607#msg507607 date=1423860659
Nika zawiodlem sie na Tobie   

Uuu uuu,  ale pojechał  :laugh:
No cóż  :cheesy: parafrazując "nie jesteś lekiem na całe zło"  :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2015, 07:36:58 wysłana przez tomery »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl