Autor Wątek: 1adftv pompa wody cieknie  (Przeczytany 1277 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aspro

• Toyot Leżący
  • *
1adftv pompa wody cieknie
« dnia: 16 Lutego 2015, 09:58:58 »
Podczas ostatniej wizyty w serwisie znalezli slady nacieku plynu na pompie wody. Naciek byl suchy, zostal wpisany do protokolu przegladu. Auto ma niecale 60 tys km (35 tys mil). Kazali pilnowac poziomu plynu i w razie ubytku dzwonic. Na zimnym silniku poziom jest delikatnie ponizej minimalnego, jak sie rozgrzeje to idzie wyzej. Dolna oslona silnika sprawia wrazenie mokrej, w kazdym razie mocno tak wyglada. Zadzwonilem do serwisu i powiedziano mi ze jest to zupelnie normalne gdy poziom plynu w zbiorniczku na zimno jest ponizej minimalnego, bo po rozgrzaniu sie podniesie. W zadnym z dotychczas posiadanych przeze mnie samochodow poziom ponizej minimun na zimno nie byl normalny. Juz nie wiem co o tym myslec. Auto ma jeszcze 6 miesiecy gwarancji, zszargana opinie w UK. Jak wyglada awaryjnosc tych silnikow w Polsce?

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
Odp: 1adftv pompa wody cieknie
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lutego 2015, 15:44:14 »
Ja mam 1ZR-FAE. Na przeglądzie 30 000km zdjagnozowali pocenie pompy. Przy 60 000 mimo tak jakby zaprzestania pocenia oraz ubywania płynu, pompę wymienili mi na gwarancji.

Offline aspro

• Toyot Leżący
  • *
Odp: 1adftv pompa wody cieknie
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lutego 2015, 18:31:37 »
Jak dla mnie to masakra, w moim poprzednim aucie pompe wymienilem przy 270 kkm i zrobilem to w razie gdyby co...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl