Autor Wątek: Gwarancja Toyota PLUS - WAGAS  (Przeczytany 9097 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RobRoberto

• Gość
Gwarancja Toyota PLUS - WAGAS
« dnia: 25 Lutego 2015, 20:48:12 »
Witam,
czy ktoś z forumowiczów jest posiadaczem polisy, gwarancji TOYOTA PLUS realizowanej przez firmę Wagas?
Jakieś opinie dotyczące napraw, pokrycia kosztów itp....

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Gwarancja Toyota PLUS - WAGAS
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lutego 2015, 21:18:47 »
Tak - nie warto, więcej przepychanek i kłótni niż to warte
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lutego 2015, 21:27:00 »
Dostałem ją w gratisie przy zakupie w Toyota. Przepychanki na jakim etapie? Możesz rozwinąć?

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lutego 2015, 12:20:24 »
to nie jest gwarancja, a ubezpieczenie części i kosztów usługi, zobacz na wyłączenia, którą masz wersje tzw. gwarancji, dodatkowo musisz jeździć cały czas na przeglądy do ASO nawet 5-6  lat.
ubezpieczyciel zawsze może odmówić naprawy, wymiany części i w tedy mogą zacząć się przepychanki, pamiętaj ubezpieczycielem nie jest Toyota tylko firma ubezpieczeniowa.
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2015, 12:51:09 wysłana przez paul_krakow »

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Marca 2015, 12:05:34 »
W ostateczności udało się pokryć koszt naprawy? czy nie? czego dotoczyło Twoje doświadczenie? Jak wyglądała autoryzacja, naprawa?

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Marca 2015, 21:02:36 »
Jestem po likwidacji szkody w Wagass. Uszkodzenie skrzyni biegów. Bez problemu otrzymałem autoryzację na kwotę 4500zł brutto. Tak więc polecam! <taniec>

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Marca 2015, 10:40:32 »
Mógłbyś napisać coś więcej? Co się stało pierwotnie, jak wyglądała procedura likwidacji, czy pokryli całkowite koszty czy tylko w części.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Marca 2015, 11:10:31 »
Kupiłem auto w salonie Toyota PEWNE AUTO.
Otrzymałem do tego w ramach promocji gwarancję PLUS - gwarantem jest firma Wagas a nie TMP.
Teraz już wiem, że skorzystam z niej w przyszłym roku, nawet kosztem przeglądu w ASO Toyota - wymóg ubezpieczyciela.
2 tygodnie po zakupie niepokoiły mnie odgłosy ze skrzyni biegów. W ASO stwierdzono nieprawidłowe działanie skrzyni biegów. Do wymiany zakawalifikowano 7 łożysk - uszkodzone były 4, ale kolejne również wymieniono.
Ze starej skrzyni została mi tylko obudowa - wymieniono również olej w skrzyni.
1. Zgłoszono szkodę do ubezpieczyciela.
2. Na drugi dzień przyszedł mail, że ubezpieczyciel wysyła rzeczoznawcę na ocenę usterki - w tym czasie ASO nie mogło nic rozbierać itp.
3. Po wizycie rzeczoznawcy powstał bardzo obszerny protokół z opisem uszkodzeń - z dokumentacją foto - bardzo profesjonalne podejście.
4. Nastepnego dnia, ubezpieczyciel poprosił o kosztorys naprawy. Po 2h przyszła decyzja - autoryzacja naprawy.
5. Kosztorys na kwotę 4500zł brutto - całkowita autoryzacja na tą kwotę - gwarant pokrył wszystkie koszty.
6. Nie zauważyłem opieszałości - sprawnie podeszli do tematu. Obawiałem się, że jak to ubezpieczyciel będzie drążył temat celem wymówki. W moim przypadku usterka była ewidentna. Oczywiście rzeczoznawca pierwsze co sprawdził, to czy auto po zakupie - przed przystąpieniem do Gwarancji PLUS miało przegląd kwalifikacyjny, i czy do tej pory były robione przeglądy w ASO.
7. Całość trwała 7 dni - w tym czasie dostałem auto zastępcze od ASO TOYOTY - nowiutkiego Aurisa. Tak więc mi się nie śpieszyło z odbiorem mojego auta.
Uważam, że naprawdę rzeczowo i profesjonalnie zostałem potraktowany - i w przyszłym roku skorzystam z ubezpieczenia ponownie - koszt składki po 5 roku życia auto to chyba 650zł. Tak więc naprawdę warto

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Marca 2015, 14:34:19 »
650 zł to naprawdę nieźle. Mi oferowali też jakieś ubezpieczenie ale ono w grube tysiące wchodziło.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Marca 2015, 15:06:29 »

Offline SuchyX

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E18 1.6
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Lipca 2022, 19:58:55 »
Odgrzeję kotleta auto zakupione w Toja Pewne Auto i walnięta półoś ASO wysłało zawiadomienie o wymianie uszkodzonego elementu i tego samego dnia przyszła decyzja o naprawie samochodu więc na plus za szybką odpowiedź.

Offline Wiecho

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Września 2022, 12:39:18 »
Witam forumowiczów. W nawiązaniu do tematu odnośnie ubezpieczenia TOYOTA PEWNE AUTO to mam kiepską opinie o tym produkcie firmy WAGAS. Kupiłem toyotę w salonie w Warszawie i z zakupem otrzymałem ubezpieczenie PREMIUM . Po kilku miesiącach na przeglądzie technicznym okazało się , że tylne amortyzatory ciekną. Udałem się do ASO, gdzie stwierdzono uszkodzenie i zakwalifikowano do wymiany elementy. Wysłano informację wraz z kosztorysem do firmy ubezpieczeniowej o konieczności wymiany. Ubezpieczyciel firma WAGAS odrzuciła roszczenia argumentując tym ,że ubezpieczenie w pakiecie PREMIUM  obejmuje cytuje,, hydrosprężyste elementy zwieszenia" , a nie amortyzatory. Na moją reklamację dostałem pismo, że w ubezpieczeniu nie ma literalnie napisane amortyzator. Zadzwoniłem do ASO z prośbą o zmianę nazewnictwa uszkodzonego elementu , ale otrzymałem odpowiedź, że katalog ( system) częśći nie ma takiej jest tylko amortyzator. Tak więc inna forma nazewnictwa i sprawa załatwiona po stronie ubezpieczającego, W piśmie od ubezpieczyciela przeczytałem ,że jeżeli nie zgadzam się z opinią to zawsze pozostaje droga sądowa. A swoją drogą to czy w ubezpieczeniu będzie napisane SILNIK  czy JEDNOSTKA NAPĘDOWA to zawsze będzie to samo, ale nie dla ubezpieczającego. Tak więc kończąc moją długą wypowiedź powiem tylko tyle ,że sam kupiłem i wymieniłem uszkodzone HYDROSPRĘŻYSTE ELEMENTY ZAWIESZENIA. :cry:   

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Września 2022, 20:43:08 »
Powinien być ustawowy zakaz nazywania tego rozszerzoną gwarancją, ludzie myślą, że kupują produkt od Toyoty, a on z nią nie ma nic wspólnego.  W szczególności GAP to jest rozbój w biały dzień.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Września 2022, 12:19:33 »
W szczególności GAP to jest rozbój w biały dzień.
Dlaczego? Ja wykupuję i nie czuję, że padłem ofiarą rozboju. Po kradzieży samochodu  równowartości ceny na fakturze zwrócono mi błyskawicznie.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Września 2022, 19:11:31 »
W szczególności GAP to jest rozbój w biały dzień.
Dlaczego? Ja wykupuję i nie czuję, że padłem ofiarą rozboju. Po kradzieży samochodu  równowartości ceny na fakturze zwrócono mi błyskawicznie.
A jaka jest obecnie składka przy jakim okresie ubezpieczenia dla jakiej wartości auta?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl