Autor Wątek: Hybrydy w mediach  (Przeczytany 31378 razy)

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
Hybrydy w mediach
« dnia: 24 Marca 2015, 19:39:53 »
Jakby ktos nie czytal...
http://moto.onet.pl/ekomoto/ile-kosztuje-hybryda-przeglad-rynku/hflzfc

Eeehh te komentarze internetowych "ekspertow", co nosa poza garaz Pana Mietka nie wystawili...

Offline arti-s72

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Hybrydy w mediach
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Marca 2015, 20:11:32 »
Popieram przedmówcę w całości. Sami eksperci, którzy na hybrydach zęby zjedli. Ja przejechałem moim prusakiem od kupna dopiero jakieś 1600 km, ale jakiś ogląd sytuacji już mam. Auta szukałem 2 miesiące, ale jestem baardzo zadowolony. Obecnie spalanie oscyluje mi w granicach 5,1-5,3 l na 100 km przy normalnej jeździe miejskiej.Znalazłem bardzo fajny warsztat we Wrocławiu specjalizujący się w japońcach, zmieniłem olej i filtry w aucie, a na moje pytanie co jeszcze,  Pan Mechanik powiedział, że to byłoby na tyle z tym autem. Wszyscy znajomi, którzy zobaczyli co kupiłem to najpierw patrzyli trochę z niedowierzaniem, trochę jak na wariata, ale każdy po przejechaniu się był pod dużym wrażeniem.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marca 2015, 20:28:41 »
proponuję wykupić gwarancję na akumulator ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Marca 2015, 22:12:23 »
hehehe tu polska jest, tu tylko tdi...

ja już się nauczyłem szybko ucinać zapytania ludzi z myjni/przechodniów itp. o to ile pali prius itd. - a ze jego diesel 20letni to pali ....bla bla
ja mowie, że ma 300koni i pali 20litrow i że to strasznie mało, bo sram kasą. Szybko kończy się gadka.

za samo porównanie hybrydy do diesla powinni ścinać albo chociaż na rok ciężkiej pracy w obozie wysyłać tych tłuków, debili bez szkoły ;-)

jak to nie ma rozrusznika?! jak to nie ma pasków klinowych? przecież akumulator musi się zepsuć po 3-4latach!

Generalnie są to zwolennicy niemieckiej motoryzacji, w której nic się nie zmieniło (poza tym, że robią coraz gorsze auta) od 100lat. Takie same konstrukcje, wygląd itd. Obecnie auto musi mieć design czołgu, mieć min jedną turbinę (najlepiej 3) przy 1000ccm mieć 500KM, no i przed wszystkim cena.... najlepiej auto segmentu D w cenie z C. Musi mieć się w czym pokazać, bo sąsiad...

Ludzie prości nie lubią zmian, bo wtedy musieliby się czegoś nauczyć, a to boli, głowa boli, wypić nie można itd...

Z kolei każdy z moich znajomych/rodziny jak się ze mną przejedzie, to zbiera szczękę z podłogi... Dociera do nich, że podróż nie musi być męcząca, szarpiąca, głośna itd...

Offline pplar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Marca 2015, 11:59:23 »
ja to nie rozumiem ludzi, ktorzy kupuja diesla do miasta. Ci komentatorzy chyba tez nie rozumieja ze nie kazdy ma czas by klepac samemu mlotkie i spedzac godziny pod autem.

Ale faktem jest rowniez ze jak ktos napisal - jak hydryda to tylko od Toyoty - jakos nie mam zaufania do hybryd z innych koncernow  a francuzow w szczegolnosci.

Offline @lex

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Marca 2015, 15:40:36 »
Ja myślę, że świadomość ludzi się zmienia.
W Warszawie hybryd widać coraz więcej. Jeździ nimi coraz więcej taksówkarzy. Niedawno Polskę obiegła wiadomosć, że PZU budując własną flotę aut zastępczych postawił na hybrydowe Aurisy. Jest kilka innych firm oferujących pracownikom hybrydowe Aurisy. Generalnie jadąc po Warszawie niemal co drugi nowy Auris to hybryda. Do mnie coraz częściej podczas tankowania podchodzą taksówkarze i pytają, czy to naprawdę pali tyle, ile inni mówią (do 6 litrów). Ja swoim Priusem przejechałem już ok. 5.000 km i (oprócz kosztów) jestem bardzo zadowolony również z komfortu podróżowania.
Pozdrawiam,
@lex

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Marca 2015, 15:50:05 »
Ja swoim Priusem przejechałem już ok. 5.000 km i (oprócz kosztów) jestem bardzo zadowolony również z komfortu podróżowania.

czyli nie jesteś zadowolony z kosztów? ale kosztów czego? samochód się sypie i masz drogie naprawy, kosztów paliwa, bo dużo pali, czy kosztów zakupu samochodu?
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline pplar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Marca 2015, 15:25:15 »
Ja myślę, że świadomość ludzi się zmienia. W Warszawie hybryd widać coraz więcej. Jeździ nimi coraz więcej taksówkarzy. Niedawno Polskę obiegła wiadomosć, że PZU budując własną flotę aut zastępczych postawił na hybrydowe Aurisy. Jest kilka innych firm oferujących pracownikom hybrydowe Aurisy. Generalnie jadąc po Warszawie niemal co drugi nowy Auris to hybryda. 

ja tam sie nie dziwie. tez bym kupil hybrydowego Aurisa zamiast benzyny czy diesla, zwlaszcza jak ostatnio byloa promocja typu:

Offline @lex

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Marca 2015, 01:36:05 »
Ja swoim Priusem przejechałem już ok. 5.000 km i (oprócz kosztów) jestem bardzo zadowolony również z komfortu podróżowania.
czyli nie jesteś zadowolony z kosztów? ale kosztów czego? samochód się sypie i masz drogie naprawy, kosztów paliwa, bo dużo pali, czy kosztów zakupu samochodu?

Jestem mega zadowolony z kosztów (o czym zresztą pisałem na tym forum w innym wątku).
Pozdrawiam,
@lex

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Kwietnia 2015, 15:26:01 »
za samo porównanie hybrydy do diesla powinni ścinać albo chociaż na rok ciężkiej pracy w obozie wysyłać tych tłuków, debili bez szkoły ;-)

he he.. hehehe.. he he..

http://moto.wp.pl/kat,92714,title,Silniki-Diesla-najpierw-zachecali-teraz-chca-zakazywac,wid,17410278,wiadomosc.html?ticaid=1149df

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Lipca 2015, 14:33:24 »

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Lutego 2016, 17:35:18 »
Moja żona właśnie jeździ Priusem z 2008 roku.  :good: <brawo>

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Lutego 2016, 21:29:23 »
Moja żona właśnie jeździ Priusem z 2008 roku.  :good: <brawo>
Bo to mądra kobieta jest... i pewnie ma mądrego męża :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl