hehehe tu polska jest, tu tylko tdi...
ja już się nauczyłem szybko ucinać zapytania ludzi z myjni/przechodniów itp. o to ile pali prius itd. - a ze jego diesel 20letni to pali ....bla bla
ja mowie, że ma 300koni i pali 20litrow i że to strasznie mało, bo sram kasą. Szybko kończy się gadka.
za samo porównanie hybrydy do diesla powinni ścinać albo chociaż na rok ciężkiej pracy w obozie wysyłać tych tłuków, debili bez szkoły ;-)
jak to nie ma rozrusznika?! jak to nie ma pasków klinowych? przecież akumulator musi się zepsuć po 3-4latach!
Generalnie są to zwolennicy niemieckiej motoryzacji, w której nic się nie zmieniło (poza tym, że robią coraz gorsze auta) od 100lat. Takie same konstrukcje, wygląd itd. Obecnie auto musi mieć design czołgu, mieć min jedną turbinę (najlepiej 3) przy 1000ccm mieć 500KM, no i przed wszystkim cena.... najlepiej auto segmentu D w cenie z C. Musi mieć się w czym pokazać, bo sąsiad...
Ludzie prości nie lubią zmian, bo wtedy musieliby się czegoś nauczyć, a to boli, głowa boli, wypić nie można itd...
Z kolei każdy z moich znajomych/rodziny jak się ze mną przejedzie, to zbiera szczękę z podłogi... Dociera do nich, że podróż nie musi być męcząca, szarpiąca, głośna itd...