Autor Wątek: Hybrydy w mediach  (Przeczytany 31407 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
Odp: Hybrydy w mediach
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Lutego 2016, 15:38:21 »
Znajomy, doświadczony hybrydowiec już się w Polsce przejechał, ale nieoficjalnie, więc na razie nie publikuje. Jak coś napisze, to się podzielę. Poza tym w artykule jest błąd odnośnie przeniesienia silnika pod fotel ;) Mnie się ten samochód podoba, właśnie wyslalem kolejny kupon Lotto :D

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Lutego 2016, 17:46:34 »
Nie chcę nic mówić czy narzekać, bo technicznie toyota potrafi zrobić świetny samochód ale nikt mi nie wmówi że wykończenie jest dobre. Miałem wiele aut japońskich, że dwa fordy itp i czy to camry z 91r ( mojego taty ciągle) czy mój auris to deska trzeszczy tak samo. A w fordzie to jej muszę zdrowo przyłożyć żeby jakiś dźwięk wydała mimo 4x większego przebiegu i generalnie jak lubię aurisa w mieście to w trasie w porównaniu do golfa 7 1.4t dsg to jak jazda taczkami. I raczej ta podwyżka to mam nadzieję tylko po to żeby zniwelować tą przepaść.

сделано в сарае

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Lutego 2016, 20:05:05 »
Nowy Prius wygląda świetnie,pośród wszystkich nudnych aut spotykanych na co dzień to jest właśnie to. Tak było z civic ufo i tak jest z Prius II,III,IV to nie są auta dla wszystkich. Po bliższym poznaniu nie chce w ogóle spojrzeć na inne. Czy ma to czy tamto,kwestia gustu i indywidualnych upodobań użytkowników. Jedemu wystarczy aksamitna jazda,bezawaryjnosc innemu skóra,wypas i serwis non stop - ale ma i tyle.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Lutego 2016, 20:45:16 »
Jedemu wystarczy aksamitna jazda,bezawaryjnosc innemu skóra,wypas i serwis non stop - ale ma i tyle.
:good:

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Lutego 2016, 20:58:39 »

... aksamitna jazda,bezawaryjnosc innemu skóra,wypas i serwis non stop - ale ma i tyle.
Jakbym chciał aksamitną jazdę 800km do Niemiec i miał wybór to na pewno Nie było by to nic z hsd 1.8 a właśnie tylko golf. W mieście na odwrót :)
Serwis to wiadomo

сделано в сарае

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Lutego 2016, 21:51:34 »
ale nikt mi nie wmówi że wykończenie jest dobre.

Pełna zgoda! Niestety wykonanie wnętrza w Toyotach na przykładzie Priusa III jest tak podłe że skutecznie zniechęciłem się do tego auta a szkoda bo ogólnie bardzo mi się podoba ten model. Sytuacje poprawia środek wykonany w jasnym beżu. Ale te występowały tylko w wersjach Executive. Na rynku wtórnym są niemal nie do dostania. Dlatego odpuściłem sobie Priusa3. Po nowej generacji na pierwszy rzut oka widać ze bedzie znaczna poprawa, coś na poziomie Aurisa. Ale to zweryfikują pierwsze testy. ;]
Jestem dobrej myśli.
Spritmonitor.de" border="0

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Lutego 2016, 22:28:01 »

... aksamitna jazda,bezawaryjnosc innemu skóra,wypas i serwis non stop - ale ma i tyle.
Jakbym chciał aksamitną jazdę 800km do Niemiec i miał wybór to na pewno Nie było by to nic z hsd 1.8 a właśnie tylko golf. W mieście na odwrót :)
Serwis to wiadomo

сделано в сарае

Przyjechałem priusem 700km do domu podczas kupna i jestem bardzo zadowolony. Czy jechało mi się lepiej niż innymi autami tyle km? Tak. Przecież to kwestia indywidualna. Golf to nie ta klasa auta. Nie ma co porównywać. Tu masz kunszt , polot, wyobraźnię, innowacyjność i w ogóle do czego to porównywać. 7,8,9... itd generacja to zawsze golf i tyle.
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2016, 22:29:57 wysłana przez Velmer »

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Lutego 2016, 22:46:33 »
Ale mnie nie obchodzi polot, tylko żeby w 8h zrobić 850km jadąc samemu. A wiem co się dzieje w aurisie przy prędkościach 130-140 a co w golfie przy 160. Nie wspomnę o aktywnym tempomacie - tutaj zmęczenie -40% na takiej trasie co dla mnie bardzo ważne. Nie jestem fanem tej marki, ale na takie trasy różne auta dostawalem i zawsze japońskie były bardziej męczące, wliczając w to avensis nawet.

сделано в сарае

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Lutego 2016, 23:02:05 »
Dodam jeszcze jedno. Znam japońskich inżynierów (z branży samochodowej ale nie producentów aut akurat) i ich podziwiam, zakładam że firmy typu toyota i honda maja też świetnych. Znam niemieckich z tej marki uwielbianej na wsi i też nie można się przyczepić - dziwię się tylko że te auta się psują prz ich profesjonalizmie, choć w tym biznesie to nie tylko wina producenta samochodu może być. Najlepsze jest to że znam włoskich i nie mogę się nadziwic że ta auta są w stanie jeździć w ogóle :)

сделано в сарае

Velmer

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Lutego 2016, 23:21:50 »
He he to było dobre podsumowanie  :laugh:

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Lutego 2016, 07:18:55 »
[...] Najlepsze jest to że znam włoskich i nie mogę się nadziwic że ta auta są w stanie jeździć w ogóle :)

сделано в сарае

... np.  inżynierów Ferrari, Maseratti, Lamborghini itp.....  :cheesy:
Obi

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Lutego 2016, 07:21:23 »
Nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć
сделано в сарае
« Ostatnia zmiana: 26 Lutego 2016, 07:55:39 wysłana przez tomasz.k »

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Lutego 2016, 09:03:00 »
wykonanie wnętrza w Toyotach na przykładzie Priusa III jest tak podłe że skutecznie zniechęciłem się do tego auta
Chyba mówimy o różnych samochodach. Fakt, nie jest to salonka business class, ale bez przesady. Do podłości moim zdaniem jeszcze daleko. My jesteśmy z żoną zadowoleni, a nie należymy do minimalistów. Poza tym sądzę, że Toyota poszła tu na jakiś kompromis. Te samochody i tak są dość drogie więc aby nie windować kosztów pewnie zrezygnowano z tych skór, misiów i drewienek.

Trix

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Lutego 2016, 09:29:26 »
A Tom Hanks płakał, jak wystawiał na aukcji swojego priusa:
https://www.youtube.com/watch?v=iNNjJmPcsDg

Podejrzewam, że różnica w wykończeniu wnętrza między genIII a gen IV jest taka, jak między genII i gen III. Gen II jest tak tanio wykończony, że aż boli, ale mimo to, odniósł sukces. Na dużo ważniejszych rynkach dla Toyoty niż Polska.
Swoją drogą, to w całej Polsce nie widziałem tylu priusów V co w Berlinie na jednej ulicy.

Offline Crane83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HondaCivic ehev
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Lutego 2016, 10:17:36 »
Ha! I tutaj bym polemizowal. Juz wyjasniam o co chodzi. W rodzinie mielismy dwa Priusy II. Pierwszy byl z US z 2005r. Ten to faktycznie kraina tandetnego taniego plastiku. Ale drugi 2008 poliftowy byl juz znacznie poprawiony. Zarowno kokpit jak i gorne czesci drzwi byly wykonczone chropowatym lekko satynowym miekkim tworzywem. Pomyslalem, fajnie ze to zauwazyli i poprawili. W P3 bedzie pewnie jeszcze lepiej.
A tu zdziwienie. W P3 powrot do korzeni. Z miekkich partii zostala tylko gora kokpitu. Ale drzwi sa twarde i podatne na zarysowania. Nawet w moim 14-sto letnim focusie sa duzo lepsze materialy.

Na dokladke Toyota serwuje strasznie przykry kolor tych tworzyw. Jakis taki szary, bury nie wiem nawet co to jest. W poliftowym dodali kolor czarny ktory juz lepiej wyglada. Natomiast bezowy jest super ale praktycznie niedostpeny czego rowniez nie moge pojac.

Jeszcze co do materialow. Nawet Toyota deklaruje ze ponad 90% materialow z ktorych zrobiony jest Prius nadaje sie do wtornego przetworzenia. I wg mnie wlasnie dlatego wnetrze Priusa podyktowane wzgledami ekologicznymi wyglada tak a nie inaczej.

Spritmonitor.de" border="0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl