Autor Wątek: Hybrydy w mediach  (Przeczytany 31418 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
Odp: Hybrydy w mediach
« Odpowiedź #90 dnia: 10 Czerwca 2016, 17:47:46 »

Offline Skoczer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 20 Czerwca 2016, 08:16:26 »
Ja tam jestem zdania, że hybrydy to cały czas pieśń przyszłości. A skoro przyszłości, to na pewno da się coś w nich jeszcze modyfikować, zmieniać, przestawiać itp.
Akurat jestem zdania, że takie 'odkrywanie' tej technologii jest jeszcze przed nami i sporo się tu jeszcze dowiemy.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #92 dnia: 24 Lipca 2016, 19:11:51 »
Ja tam jestem zdania, że hybrydy to cały czas pieśń przyszłości. A skoro przyszłości, to na pewno da się coś w nich jeszcze modyfikować, zmieniać, przestawiać itp. Akurat jestem zdania, że takie 'odkrywanie' tej technologii jest jeszcze przed nami i sporo się tu jeszcze dowiemy.

Trzeba przyznać, że masz bardzo głębokie przemyślenia w tym temacie :)
Ale co do pieśni przyszłości - hybrydy już są - gdzieniegdzie dość mocno posadowione w swojej niszy.
U nas niestety jeszcze zacofany ludek przywiązany do tych swoich TDI z Reichu...

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy

Offline PriusPrime

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 24 Lipca 2016, 22:05:35 »
I tak i nie.

Super, że w końcu ogniwa Li-Po. DSG. Ale niestety Hyundai ma w stanach problemy z nowymi skrzyniami. Wcześniejsze układy hybrydowe nie słyną z trwałości do której przyzwyczaiła Toyota.

Już większy sukces wróżę Kii Niro ze względu na brak małego hybrydowego crossover'a.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #95 dnia: 24 Lipca 2016, 22:56:16 »
No niee, nie to miałem na myśli, Toyoty nic nie pobije. No.. może Tesla ;)

Offline PriusPrime

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 24 Lipca 2016, 22:58:14 »
Bym wolał Li-Po w Toyocie i stopniowa skrzynię;) No i tańsza mogła by być przy tym wszystkim.

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 25 Lipca 2016, 00:27:30 »
PriusPrime po co Ci Li-Po skoro maja w obecnej technologii i zastosowaniu znacznie gorszą żywotność jak NiMh? Prius w plugin ma Li-Po i nawet toyota daje osobną gwarę na ten aku i jest ona krótsza znacznie jak na aku hybrydowy.

Zauważcie, że pomimo uwolnienia części patentów na HSD, który w Toyota funkcjonuje od prawie 20lat, większość producentów myśli, że zrobi coś lepiej?! i za przeproszeniem g**** im z tego wychodzi.
Starają się jak np. ford którego hybryda mondeo to jakiś żart, a reszta ich hybryd jest nastawiona na osiągi (w volvo zresztą to samo) i ich aku po 3-4latach to dogorywające trupy.

Skrzynia CVT jest dla tego układu najlepsza, bo właśnie o to chodzi w tym postępie, coby nie jechać jak "burak w tdi gaz hamulec" i cały czas jęk silnika słyszeć, tylko o to aby samochód zapewniał chociaż trochę komfortu jaki daje pociąg, czyli płynna jazdę.
Ja wolę jak mi silnik "powyje" te 10-20sekund na 200km, a później go w ogóle nie słyszeć jak słyszeć ciągle i te zmiany biegów jak w jakimś wozie sprzed 100lat. Co to zmieni ile ma tych sprzęgieł itd, niech dają nawet po sprzęgle na bieg i 20 biegów jak VW, a to i tak tylko się spierniczy...
Argumenty cenowe i porównywanie produktu made in japan do made in korea, to już chyba w ogóle jest bez sensu. Inna kategoria i tyle.

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #99 dnia: 25 Lipca 2016, 22:06:49 »
Fajnie, a wtedy kto będzie kupował norweską ropę? Może chcą ją oszczędzić na inne, ciężkie czasy? Dla mnie to ekoterror, szczególnie: dziura ozonowa, topniejące lody na Antarktydzie i Arktyce, ocieplanie klimatu, wszelkie smogi. Wybuch jednego naturalnego wulkanu daje więcej zanieczyszczeń niż roczne spaliny samochodowe. A ekoterroryści wykorzystają każdą okazję, aby skubnąć trochę kasy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl