Autor Wątek: Trzeszczenie oparcia  (Przeczytany 4104 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline budziol82

• Prawie Toyot
Trzeszczenie oparcia
« dnia: 13 Kwietnia 2015, 10:46:36 »
Witam,

pytanie do innych urzytkowników Toyoty auris 2013.
Mam problem z fotelami od początku zakupu samochodu - tj. trzeszczą oparcia w fotelach. Ewidentnie gąbki w fotelach pracują i wydają dźwięki. Było to w fotelu kierowcy, pasażera, w oparciu i siedzisku. Wymieniono w obu przypadkach gąbki i w fotelu pasażera nie ma tego dźwięku, natomiast w fotelu kierowcy jest w dalszym ciągu. Znowu zgłosiłem to do serwisu i dostałem odpowiedź - że wymiana nic nie da że taki jest materiał i musi być. Opierniczyłem Pana który tak powiedział, bo cholera w samochodzie raczej nie z dolnej półki i przebiegiem 45tys. to już jest jakaś paranoja - powiedział łaskawie że w takim razie zamówią nowe gąbki ale on nic nie obiecuje :wallbash:. Czy macie podobne niewesołe przypadki czy tylko to u mnie występuje?

Pomijam już fakt, że 3 razy już mi silikonem psikali w plastyki obok radia bo również trzeszczały materiały jakby styropian o styropian ocierał (na dziurach).. ale jestem załamany tym faktem na maksa, że ten samochód skrzypi, trzeszczy jak mój stary maluch w latach 90tych :o

Jeszcze jedno:

wymianę klocków miałem (przód) przy ok 38 tys.. rozumiem - agresywny styl jazdy, prawie tylko po mieście.. ale dziś - przy przebiegu 45tys. powiedzieli mi że mam już tarcze do wymiany!! cholera to chyba za szybko.. mam wrażenie że z nowym autem jest jakiś pakiet startowy jak z tuszem w drukarkach.. :|

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
Odp: Trzeszczenie oparcia
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwietnia 2015, 11:20:07 »
Dziwnie.... U mnie klocki tył poszły przy 57 tyś. Przód nadal ok. Tarcze nadal ok. Fotele też ok. Plastiki trzeszczą.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Kwietnia 2015, 11:22:56 »
U mnie cisza z fotelami  :o Za to w Avensis przy 45 000 jest już 3 skóra na przednich fotelach...

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Kwietnia 2015, 11:25:00 »
Budziol , ile wazysz ?
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2015, 11:28:57 wysłana przez bazi »

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Kwietnia 2015, 12:21:44 »
Ja klocki tylne wymieniłem przy przebiegu 64 tys. km.

Offline budziol82

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Kwietnia 2015, 12:25:59 »
jak normalny facet:) 90 kg - to nie ma nic do rzeczy ile ważę:) na oparciu mi trzeszczy a nie siedzisku..

Odnośnie wymiany klocków - to przód wymiana przy 38tys a teraz przy 45 sugerują aby wymienić już tarcze z przodu.. tył jeszcze jest ok..

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Kwietnia 2015, 12:50:30 »
Zlej ich. Mi ponad rok temu niby się kończyły klocki hamulcowe - tylne i powiedzieli że za chwilę mam cały komplet klocków i tarcz do wymiany. Jeździłem na tylnych klockach ponad rok czasu i dopiero teraz wymieniłem. Przody mam jeszcze na niecałe 2 lata albo 1,5 roku. Tarcze jasne że można wymieniać co wymianę klocków. Ja jednak cenię swoją kasę i wymieniam co 2 wymianę klocków. Poza tym nie jeżdżę już do ASO tylko do porządnego i uczciwego fachowca, który nie ściemnia i zna się na rzeczy bardziej niż Panowie od wymieniania modułów w servisie. W Toyocie sa tacy fachowcy że jak się dodzwoniłem na serwis bo chciałem wymienić żarówki to się dowiedziałem że mam H7 za 36zł/szt. Jak przyjechałem na wymianę (nie zmieniałem sam bo padał grad i była brzydka pogoda poza tym nie miałem ich), okazało się że mam H11 po 100zł/szt. Cena tych Phillipsów w necie to 38zł/szt. A jak przyjdzie co do czego to taka hybryda stoi w serwisie ponad miesiąc bo fachowcy od kasowania pieniędzy nie wiedzą co się dzieje z baterią wysokiego napięcia. Do ASO tylko po jakieś części specyficzne i koniec.

volti

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Kwietnia 2015, 17:14:33 »
Ja klocki tylne wymieniłem przy przebiegu 64 tys. km.
Znam takich co nowy komplet klocków zjadą w 3 tyg.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Kwietnia 2015, 19:42:01 »
W trzy to nie potrafię ale w mojej byłej już na szczęście Aurisce na dystansie 45 tyś także wymieniałem klocki przód, tył i tarcze.

Fotel kierowcy trzeszczał i stukał wymieniony w ramach gwarancji nowy po kilku tygodniach także zaczął trzeszczeć i stukać, zauważyłem jednak, że działo się to tylko w momencie gdy był w najniższym położeniu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl