Autor Wątek: Przegląd ASO 90tys km  (Przeczytany 25653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

volti

• Gość
Odp: Przegląd ASO 90tys km
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Czerwca 2015, 19:20:09 »
Ja za przegląd "po 7 latach" (tak widnieje na rachunku) płaciłem 420 zł. W tej cenie miałem wszystkie filtry, płyn hamulcowy i olej silnikowy. Nie wiem skąd wy bierzecie te kwoty za przeglądy.
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2015, 19:39:56 wysłana przez volti »

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Czerwca 2015, 19:31:36 »
Takie ceny wrzuca Aso. To złodziejstwo. Kiedy robiłeś przegląd w takiej kwocie?

volti

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Czerwca 2015, 19:35:16 »
Kiedy robiłeś przegląd w takiej kwocie?
Połowa lutego tego roku i dokładnie jest to kwota brutto z rabatem 10% 420,66 zł.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Czerwca 2015, 19:49:26 »
To był przegląd ten większy bezpieczenstwa jak to oni nazywają? Z wymiana świec? W którym Aso taka cena? Jestem w szoku. W Katowicach 1280zl po niby rabacie ze litej karty...
podobno przegląd po 90tys jest droższy od pozostałych ze względu na świece, itp. Pakiet zdrowia i bezpieczeństwa....Czy na Twojej fakturze jest jakieś info jak się ten przegląd nazywa? Wrzucilbys skan bez danych osobowych?

podjerzewam, że miałeś jakiś podstawowy przegląd mini ... stąd taka cena...

Link do cen przeglądów w aso
http://www.toyota-wola.pl/files/sdp/Cennik-Auris_Corolla_%282007-%29.pdf

« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2015, 19:57:34 wysłana przez RobRoberto »

volti

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:01:50 »
To był przegląd ten większy bezpieczenstwa jak to oni nazywają? Z wymiana świec? W którym Aso taka cena? Jestem w szoku. W Katowicach 1280zl po niby rabacie ze litej karty... podobno przegląd po 90tys jest droższy od pozostałych ze względu na świece, itp. Pakiet zdrowia i bezpieczeństwa....Czy na Twojej fakturze jest jakieś info jak się ten przegląd nazywa? Wrzucilbys skan bez danych osobowych? podjerzewam, że miałeś jakiś podstawowy przegląd mini ... stąd taka cena...
To był przegląd diesla 2.0 d4d a jego nazwa na rachunku: przegląd po 7 latach. Przegląd wykonany w serwisie w Krakowie.
SNC10938.JPG
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2015, 20:08:40 wysłana przez volti »

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:13:08 »
no to mam wyraznie pecha ze mam teraz 90tys km : :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:23:07 »
Volti to był przegląd zwany "ściema" abyś lepiej się poczuł. Czy Ty wyobrażasz sobie taką akcję w tej cenie gdzie ja sam za świece płaciłem 200zł i 150zł za klocki hamulcowe ? Myślisz że oni Ci cos tam wstawili ? Po prostu pan pokręcił się abyś za szybą widział że cos jest robione. Za sam filtr przeciwpyłkowy płaciłem w ASO 110zł, a Ty chcesz mieć w ASO z materiałami za 420 zł duży przegląd jak RobRoberto zrobione ? I to karwia jeszcze w Dieslu 2.0 Za chwilę będę się kulał z Twojej naiwności.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:27:09 »
Jutro sie dowiem, czy pozwolą mi kupić olej i świece we wlasnym zakresie - i filtry.
Ostatnio marudzili ze jak mam gwarancje WAGAS to potem wagas moze marudzić ze nie bylo kupione w ASO. Na ile to sciema a ile prawda to nie wiem

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:31:47 »
W warunkach gwarancji nie masz informacji na temat warunków przeglądów okresowych?

volti

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:32:00 »
Volti to był przegląd zwany "ściema" abyś lepiej się poczuł. Czy Ty wyobrażasz sobie taką akcję w tej cenie gdzie ja sam za świece płaciłem 200zł i 150zł za klocki hamulcowe ? Myślisz że oni Ci cos tam wstawili ? Po prostu pan pokręcił się abyś za szybą widział że cos jest robione. Za sam filtr przeciwpyłkowy płaciłem w ASO 110zł, a Ty chcesz mieć w ASO z materiałami za 420 zł duży przegląd jak RobRoberto zrobione ? I to karwia jeszcze w Dieslu 2.0 Za chwilę będę się kulał z Twojej naiwności.
Filtr powietrza i pyłkowy wymienili na 100% bo zawsze sobie w domu sprawdzam - takie zboczenie zawodowe mi zostało. Olej też był wymieniony co zresztą odrazu poznałem na bagnecie. Jedyne czego nie jestem pewien, z braku testera, to płyn hamulcowy. W poczekalni w ASO jest takie wielkie okno z widokiem na warsztat i niemalże patrzysz mechanikom na łapy. Nie próbuj mnie tutaj wyzywać od naiwnych. Po prostu cholernie boli cię to, że jako polaczek oszczędniaczek przepłacasz za każdy przegląd <taniec>

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:35:02 »
Volti, niekt nikogo nie obraża ...
Po prostu miałes przegląd w wersji Mini.

Załaczam rozpiske co i kiedy wymieniają
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2015, 21:12:32 wysłana przez RobRoberto »

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:36:11 »
Na fakturze powinieneś mieć wymienione materiały użyte do przeglądu i robociznę.
No ale jak to ASO, pewnie na fakturze jedno a w rzeczywistości oszukują i nic nie wymienili... ;)

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:36:19 »
W warunkach gwarancji nie masz informacji na temat warunków przeglądów okresowych?

Mam, że muszą być wykonywane zgodnie z zaleceniami producenta :(

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:46:22 »
Volti nie przeginaj. Nie o to chodzi. Chodzi o to przyjacielu (choć zmień Avatar), że ani Ty ani ja, nie lubimy być oszukiwani. Ja właśnie w Toyocie czułem się że płacę kupę kasy a jestem oszukiwany. Zero zajęciem się moim autem. Cały czas pusto i cicho. Ech nie chce mi się tłumaczyć. A tak w ogóle mniemam że jesteś stary facet, więc wiemy tu wsztscy że zwroty grzecznościowe (Cię, Tobie) piszemy wielką literą, narodowości (polaczek) może też powinny być tak pisane, chyba że chciałeś zaakcentować jaki to ten narodzik jest mały.
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2015, 20:51:21 wysłana przez AurisBeast »

Offline odyso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Czerwca 2015, 20:47:55 »
Volti, ale przecież na skanie faktury którą załączyleś wyraźnie jest napisane, że 420 zł to sama robocizna, a wszyscy tutaj piszą o koszcie za całą usługę z materiałami !!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl