Autor Wątek: Automatyczne domykanie szyb?  (Przeczytany 11882 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcello

• Toyot Leżący
  • *
Automatyczne domykanie szyb?
« dnia: 01 Lipca 2015, 15:43:40 »
Witam, mam Aurisa 1.6 TS z 2014r zastanawia się czy da radę wprowadzić modyfikacje polegająca na automatycznym domykaniu/zamykaniu się szyb przy powiedzmy standardowym zamykaniu auta przyciskiem na kluczyku? Pzdr

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
Odp: Automatyczne domykanie szyb?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lipca 2015, 15:48:15 »
to wszystko zależy od opcji Twojego alarmu. W instrukcji do alarmu powinieneś mieć napisane czy jest ta opcja dostępna
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline marcello

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lipca 2015, 16:44:27 »
Nie mam alarmu.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lipca 2015, 16:50:59 »
Masz pilota w kluczyku, ale nie masz alarmu? Dziwne...
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline marcello

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lipca 2015, 16:52:15 »
Nie wiem co ma centralny zamek sterowany z kluczyka wspólnego z posiadaniem alarmu?
Przecież standardowo Toyota nie jest wyposażona w alarm, trzeba sobie to dołożyć podczas zakupu.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lipca 2015, 16:57:27 »
Nie wiem co ma centralny zamek sterowany z kluczyka wspólnego z posiadaniem alarmu?
Zazwyczaj jak jest opcja centralnego zamka,  alarm do tego jest w standardzie.. Nie spotkałem nowego auta z centralnym zamkiem, bez alarmu - ale już mnie nic nie zdziwi jak zobaczyłem najwyższą opcję audi a6, ze skórą i bajerami, ale bez klimy...

Offline marcello

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lipca 2015, 17:00:40 »
Nie wiem czy dobrze pamietam ale alarmu w standardzie nie ma dla żadnej wersji Aurisa.  Chyba ze sobie ktoś wynegocjowal, ja dostałem inne zabezpieczenie w cenie.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Lipca 2015, 17:13:25 »
Nie spotkałem nowego auta z centralnym zamkiem, bez alarmu

Spotkales ale o tym nie wiesz - spora czesc aut nie ma alarmu - wiekszosc i tak jest domontowywana w aso lub u importera.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Lipca 2015, 17:18:55 »
Nie spotkałem nowego auta z centralnym zamkiem, bez alarmu

Spotkales ale o tym nie wiesz - spora czesc aut nie ma alarmu - wiekszosc i tak jest domontowywana w aso lub u importera.
Ja wiem ze z fabryki zazwyczaj wychodzą bez alarmu, ale aso proponują to standardowo jako gratis. Jeśli masz inne zabezpieczenie, to spoko, AC będzie takie samo - kosztowo. Nie kumam tylko, czemu ludzie nie biora alarmu, jesli go daja - później trudniej sprzedać auto, jeśli nie ma standardowego minimum... tak jak np. to audi o którym pisalem

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Lipca 2015, 21:25:16 »
A ja dopłacałem do alarmu 990 zł - zgodnie z cennikiem (luty tego roku).
Spalanie - Motostat.pl

Offline Rafał1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla1.5 MY22
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Lipca 2015, 21:41:52 »
W moim alarmie fabrycznym nie ma do domykania szyb z pilota i wielka szkoda. Alarm niestety mnie kosztował tez dobrych kilka stów. Jedynie co to kluczyk ori jest zintegrowany z alarmem wiec nie ma dodatkowego pilota.

Offline marcello

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Lipca 2015, 22:32:21 »
A ja alarmu nie bralem, Pan sprzedający skutecznie mnie zniechęcił, w gratisie dostałem mechaniczna blokadę skrzyni biegów i sam zdecydowałem się na dodatkowe zabezpieczenie w postaci breloka wraz z dodatkowym immobilizerem jakoś Logic vs. Stop się to nazywa czy jakoś tak plus odin.
Szkoda ze Toyotka nie ma tego gadżetu bo z wielu innych ten podejrzewam byłby u mnie najczęściej używany.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lipca 2015, 22:38:33 »
marcello to działa tak,  że sytem wyczuwa obecność breloka? czy musisz coś przykładać żeby odblokować?
Z tego co widze to w Toyota kosztuje 388zł. Poza ASO ok 250zł.
Ciekawy pomysł...

Offline TomRz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Lipca 2015, 23:07:44 »
Dzejk Zet ma w swoim Avenie coś takiego zainstalowane. Podpytaj na pewno podzieli się doświadczeniem, wiem, że nie jest to prosta sprawa.

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,33425.0.html
"Czerwony to najszybszy kolor świata. Szybsze są tylko światło i urząd skarbowy".

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Lipca 2015, 07:11:25 »
Zazwyczaj jak jest opcja centralnego zamka,  alarm do tego jest w standardzie.. Nie spotkałem nowego auta z centralnym zamkiem, bez alarmu - ale już mnie nic nie zdziwi jak zobaczyłem najwyższą opcję audi a6, ze skórą i bajerami, ale bez klimy...
nie dziw się.
Są ludzie, którzy nie mogą mieć w aucie klimy (z przyczyn zdrowotnych) a stać ich na X6.
Obi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl