Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106113 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Zaczyna m sie troche martwic
- auto zamowione chyba 7 listopada (ostateczna data 25.stycznia - w aplikacji toyoty byla przewidziana na 1.1.2016 max 15.01)
- do Polski przyjechalo w grudniu
- zadnych akcesoriów nie domontowywalem

Auta dalej nie ma nawet przewidzianego do transportu do salonu w Katowicach.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
mechu pocieszę Cię. Nie jesteś sam. Umowa z Toyotą przewidywała auto do 8 stycznia......auta ani widu ani słychu. Jak tak dalej pójdzie to zimówki nie będą potrzebne

Także nadal waruję. Papiery do rejestracji już dostałem ale czekam bo po co rejestrować i od razu ubezpieczać coś czego nie ma

Urok wyprzedaży.
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
Moja historia jest taka:

W 2011 kupowaliśmy Aurisa (leasing , FV z ok. drugiej połowy kwietnia , a więc rozmowy na początku miesiąca).
Dzień przed podpisaniem umowy przedstępnej (cenę już mieliśmy wynegocjowaną , salon zszedł trochę z wyjściowej więc byłem happy) z ciekawości zerknąłem do internetu i znalazłem takiego samego testowego Aurisa jak nasz (tyle, że w innym kolorze , ale kolor nie był musikiem) w salonie oddalonym o ok. 200 km - tańszego o prawie dwa tysie  :shock:
Jak pojechaliśmy na podpisanie umowy przedstępnej to powiedziałem gościowi który nas prowadził, że kupię u nich (i dam zarobić premię chłopakom ode mnie a nie obcym z innego miasta) jak "zrobimy" cenę jak w tamtym salonie.
A jak nie, to to arivederci i za 3 godziny (dojazd) kupuję Aurisa u konkurencji.
Gość sprawdził to szybko w interku i po chwili miałem cenę niższą o dwa tysie  :good:  :cheesy:  <taniec>

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Toyotą przewidywała auto do 8 stycznia......auta ani widu ani słychu.

Jakies pakiety czy cos domawiałes ?

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
mechu wziąłem to co było w ofercie czyli 1.8 premium z pakietami style, comfort, family i park (kolor biały). Domówiłem parę rzeczy które nie wymagają ingerencji w auto poza zmianą opon. Umowa podpisana 21.12.2015 r. Nie wiem jak traktować te pakiety czy to są auta które stoją i są wyposażone już w te pakiety czy się je doposaża w to i owo. Trochę ciężko sobie wyobrazić doposażanie w te pakiety. No ale ja się nie znam. Generalnie w salonie mówili że nawet do gołej wersji 1.6 sam tempomat dołożą jak sie klient uprze:)

Od tygodnia auto jest w statusie gotowe do transportu a dosłownie przed chwilą salon napisał maila że jest auto zostało podjęte to transportu. Czyli parę aut do Wrocławia zaraz wpadnie.

Jutro zamierzam zarejestrować i ubezpieczyć. Pewnie gdzieś za tydzień auto będzie do odbioru (przy dobrych wiatrach)

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
gmarcin

Moje dotarło w ubiegłym tygodniu do Wrocławia.
Do odbioru w tym - jak się wyrobie z rejestracją. Coś tam wspominali że z uwagi na przerwę świąteczną itp. mieli problemy z organizacją transportu.
Moje auto i tak bedę odbierał wcześniej niż miałem na umowie.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
mechu navi jak dziś się dowiedziałem w salonie, też jest tam doposażane. Tak więc verso zanim dojedzie do salonu  jeszcze sporo przechodzi po drodze

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
To twoj czas oczekiwania jest usprawiedliwiony.
Moj nie.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Zjechalo dzisiaj do salonu i juz wiem dlaczego tak dlugo.
Mimo ze nic nie domawialem to i tak w mostvie montuja dodatkowe zabezpieczenia i blache na ecu.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Się tylko wpadłem pochwalić że odebrałem :) i jeżdzę.    <taniec>

« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia 2016, 19:52:58 wysłana przez felicjator »

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
EliEli szerokiej drogi!

Równo po miesiącu od zamówienia dziś zjechało i moje. W sobotę odbiór

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
do admina - trochę mniej wrażliwości lub ewentualnie przewrażliwienia, również proszę, dziękuję.  :cheesy: Nic co napisałem nie było obraźliwe - chyba, że ktoś jest przewrażliwiony. :cool:
Jesteś kolego adminem - to co wypada userowi, nie zawsze wypada adminowi.
Wiem, bo byłem adminem przez jakieś 20 lat na wielu forach.  :-P
I schowaj sobie swoje jakieś animozje wyimaginowane do swojej prywatnej, a nie publicznej kieszeni, kolego. Jestem za stary na takie bzdury. :cool:

Regulamin Forum:

"MODERATORZY będą zamykać, kasować, przesuwać bądź zmieniać posty niezgodne z tym regulaminem zależnie od ich uznania. Instancją najwyższą jest ADMINISTRATOR"

"Dla prywatnych opinii tego typu jest PW".
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2016, 12:36:17 wysłana przez felicjator »

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Hmm... w swojej Verso dostałem plastikowe nakładki na progi - tył i przód.
To standardowe wyposażenie modelu Premium czy ktoś się rozpędził i zamontował mi to dodatkowo (nie zamawiałem) ?

Nakładki są grube, wyglądają ot tak sobie. Ja czytając ten wątek zakupiłem folie a tu niespodzianka...

Trochę mnie martwi jak to zostało zamontowane, bo trochę rezonują jak popukać palcem - co oznacza że nie są w całości przyklejone a nie daj boziu montowane na jakieś otworki montażowe

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Standardowe, też to mam - ale to raczej przed niczym nie chroni. Ranty uzupełniłem folią 3M.  :cool:
Są, bo są te nakładki...  :thumbdown:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl