Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
Hej, też czekam na swoje... zastanawia mnie sprawa homologacji wersji Prestige na koła w rozmiarze 16"
Mam info z salonu, że podobno w tym roku uzyskał taką homologację Auris - teraz czas na Verso..

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
 :shock: ja będę miała Prestige z 16"
Straszysz mnie, czy naprawdę powinnam się bać, że coś będzie nie tak?
Mój sprzedawca, to bardzo sympatyczny gość, ale uzyskanie konkretnej informacji od niego graniczy z cudem.

Offline Pyjter

• Toyot Leżący
  • *
Hm.... biorąc pod uwagę że przesiadłem się z 13-letniego Forda to załamka, choć bardziej spowodowana różnicą w postępie technologicznym jaki nastąpił przez ten okres czasu. Ale zrobiłem dopiero 700 km więc w miarę dalszego użytkowania powinno być lepiej.
Auto przesycone elektroniką i trudno skupić się na jeździe. Tu coś sygnalizuje na desce rozdzielczej, tu jakiś dźwiękowy sygnał ostrzegawczy (a w zasadzie kilka o różnej tonacji i modulacji).
Może jestem staroświecki ale te kilka sposobów korzystania z świateł zewnętrznych pojazdu też wydaje mi się przewagą formy na treścią. Korzystanie nocą z trybu <auto> skutkuje np. samoczynnym włączeniem świateł długich które po paru sekundach się wyłączają.
Jako że przesiadłem się z auta o "twardszym" zawieszeniu to jeszcze trochę mi zejdzie zanim przyzwyczaję się do tego zdecydowanie "miększego".
Pozytywnym zaskoczeniem jest spalanie. Biorąc pod uwagę że to zima i w 90% cykl miejski to 8,1l/100km (jeżeli wierzyć wskazaniom kompa) wydaje się wynikiem bardzo dobrym.
Generalnie wrażenie bardzo pozytywne ale jeszcze za wcześnie by pokusić się o dokładniejszą ocenę.
Jedyny poważniejszy feler dotyczy dostępu do skrzynki bezpiecznikowej w kabinie auta.... krótko mówiąc porażka konstrukcyjna modelu.

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
:shock: ja będę miała Prestige z 16"
Straszysz mnie, czy naprawdę powinnam się bać, że coś będzie nie tak?

Nie straszę, dla mnie też to jest bardzo dziwne. Kolega pisał o tym dwa posty wcześniej... Jeśli to prawda to przy ew. Szkodzie - ubezpieczyciel może się czepiać, że wersja Prestige ma homologacje tylko na 17" czy może ktoś to potwierdzić?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Oj, przestańcie już z tym ubezpieczycielem - wszyscy piszą, a nikt nigdy tego nie doświadczył. To nieprawda jest w Polsce! <zalamka>

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
Dostałam deklarację zgodności (dla samochodu z moim VIN), w której jest napisane, że specyfikacja jest zgodna ze świadectwem homologacji, a w opis parametrów jest 205/60R16 92V 16x6 1/2J.  <regulamin>

Ja poproszę o wrażenia z jazdy już własnym autkiem.

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
Jeśli tak to super - dam znać jak odbiorę.
Póki co jeździłem przez weekend Premium Comfort - żal było oddawać ;)

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
 :shock: jutro odbieram

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
powodzenia! daj znać jak poszło?

BTW, Premium czy Prestige?

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
premium, platnium bronze (czyli szary  :laugh:)

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
to prawda SZARY :D  tak piszą na karcie homologacji... też się zastanawiałem nad tym kolorem
czyli jednak PREMIUM - to wyjaśnia sprawę 16"
jakieś dodatki?

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
Ta wersja już ma tyle dodatków, że chyba tylko dokupię sobie kiedyś uchywyty na rowery.
A z dodatków - najważniejsze jest to co niewidoczne dla oka... czyli wybrała sobie DNA.

A ty kiedy odbierasz?

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
fajnie, ja prawdopodobnie w przyszłym tygodniu...

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
opiszę wrażenia... jak już  :beer:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Ta wersja już ma tyle dodatków, że chyba tylko dokupię sobie kiedyś uchywyty na rowery.

I listwę na zdeżak - ja po roku mam tak porysowaną ze wole nie myślec jak by wyglądał zdeżak bez niej.

Ps. nie brałem oryginalnej bo za krótka jest i nie wyglada fajnie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl