Dziś wymieniliśmy ze znajomym tę pompę ABS i pracuje po pierwsze 2-3 razy ciszej, po drugie bardzo rzadko, tzn. generalnie po zahamowaniu się włącza na chwilę lub co kilka minut. (Nawet nie wiem, czy to jest prawidłowo, bo po kupnie samochodu nie miałem nigdy prawidłowych objawów.) Próbowaliśmy odpowietrzyć w standardowy sposób hamulce ale nie było powietrza. Z tego co przeczytałem na amerykańskich stronach trzeba niestety i tak sie przejechać do ASO, żeby odpowietrzyć samą pompę ABS (poprzez jakiś "scan tool", bo on otwiera jakieś elektrozawory w pompie ABS i automatycznie ją odpowietrza). Niewątpliwie trochę jest pompa napewno zapowietrzona bo pedał hamulca wpada prawie do końca, no i nadal po mocnym naciśnięciu hamulca dyskretnie coś tam skrzypi/piszczy ale teraz to już tylko pieszczoty, bo hamuje bardzo dobrze. Dostęp do pompy ABS jest fatalny. Gdyby nie to, że znajomy ma różne dziwne narzędzia przywiezione z USA (łamane długie klucze magnetyczne z diodą i różne lusterka) to byśmy tego na pewno nie zrobili. Dosłownie operacja laparoskopowa. Jakby ktoś był zainteresowany zdjęciami jak to wygląda pod inverterem to mogę przesłać.