jeżdżę na Zline'ach 215/55/17 99W, już drugi sezon, jak przyklejone, opory toczenia wyczuwalne, spalanie w górę ( nawet do 1l LPG/100km/1 oponę ) mój rekord 22l/100km na autobanie w granicach 1,8-2,0 złotego, ale przy spokojnej jeździe 12l/100 w trasie bez problemu. Mam rosyjskie, jak na tzw sportowe opony, to relacja jakość cena akceptowalna, czy sa głośne hm, głośniejsze od turanzy, która mam na drugim aucie , tyle, ze tam 205/65/15 ( EU: C, C, vs. A, E dla nokiana) reasumując :do sportowej jazdy bardzo fajna opona, ze zwiększonym spalaniem i ścieraniem się , ale one wszystkie tak mają, jest głośniejsza. Z cichych to Dunlopy blue responsy (EU: A,B,67dB), GY EG , Dunlopy Sport maxx tt. niestety nie jest łatwo o kompromis.
A ja w temacie, ale z pytaniem o Yoko Geolandar H/T, czy ktoś z koleżanek i kolegów ma jakieś doświadczenia ( trakcja na trawie, błocie, szutrze, hałas na asfalcie) bo myślę nad takimi i nie wiem, czy jako pierwsze, czy tylko do lasu, czy w ogóle nie. (jest to OEM w Outbackach, najwyżej tam popytam, ale zawsze wśród swoich jakoś łatwiej