Autor Wątek: Nowa Toyota- czas realizacji zamówienia  (Przeczytany 54722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Nowa Toyota- czas realizacji zamówienia
« Odpowiedź #90 dnia: 13 Marca 2016, 13:27:28 »
chyba ze ktos nie wyrazil zgody to wtedy jedynie w aplikacji i chyba po zalogowaniu na stronie.

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #91 dnia: 14 Marca 2016, 16:43:13 »
O ile dobrze pamiętam to te daty etapów pośrednich były tylko w apce "Moja Toyota" dla andka. Na stronie internetowej chyba nie podawali, ale mogę się mylić.

Offline Lux10

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 14 Marca 2016, 21:23:08 »
O ile dobrze pamiętam to te daty etapów pośrednich były tylko w apce "Moja Toyota" dla andka. Na stronie internetowej chyba nie podawali, ale mogę się mylić.
Dat nie widzę ani w przeglądarce internetowej ani w aplikacji na smartfony "Moja Toyota". Po prostu nie ma tam opcji wyświetlaj/nie_wyświetlaj dat. Co do informowania o stanie realizacji przez SMS czy mail to też nie ma tam wyboru typu informuj/nie_informuj, więc albo coś się zmieniło od czasu kiedy koledzy te informacje otrzymywali, albo przesyłały im to krasnoludki  :o

Offline bigboykr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 14 Marca 2016, 22:21:50 »
Przychodzi mail/sms a chwilę wcześniej zmienia się na www. Wystarczy sobie zapamiętać datę zmiany lub zobaczyć, kiedy przyszedł sms.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Lux10

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 15 Marca 2016, 19:52:26 »
Przychodzi mail/sms a chwilę wcześniej zmienia się na www. Wystarczy sobie zapamiętać datę zmiany lub zobaczyć, kiedy przyszedł sms
OK, jak pisałem wcześniej nie dostaję ani sms'ów ani maili. Pal licho, ale i bez tego widzę na stronie śledzenia zamówienia, że samochód jest już w Mszczonowie. Tam gdzie do tej pory widniał termin dostawy widzę: "Umów się ze sprzedawcą na odbiór Twojej Toyoty". Mam ważne pytanie, ile czekaliście od tej informacji do ostatecznego wyjazdu autem z salonu? Do świąt jest 11 dni; myślicie, że uda mi się odebrać brykę przed świętami?

« Ostatnia zmiana: 15 Marca 2016, 19:54:08 wysłana przez Lux10 »

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: 16 Marca 2016, 09:35:56 »
OK, jak pisałem wcześniej nie dostaję ani sms'ów ani maili. Pal licho, ale i bez tego widzę na stronie śledzenia zamówienia, że samochód jest już w Mszczonowie. Tam gdzie do tej pory widniał termin dostawy widzę: "Umów się ze sprzedawcą na odbiór Twojej Toyoty". Mam ważne pytanie, ile czekaliście od tej informacji do ostatecznego wyjazdu autem z salonu? Do świąt jest 11 dni; myślicie, że uda mi się odebrać brykę przed świętami?

U mnie z Mszczonowa do dealera w Lublinie autko jechało grubo ponad tydzień. Na miejscu musieli go sprawdzić, załatwić papiery. Razem zeszło coś około 2 tygodni od informacji że samochód jest już w Polsce.

Offline other_exception

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 16 Marca 2016, 16:39:48 »
Gdzie znajdę nr na podstawie którego mogę sprawdzić gdzie jest moja zamówiona Toyota (na umowie nie widzę żadnego loginu/hasła)?.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #97 dnia: 16 Marca 2016, 17:28:37 »
chyba w lewym gornym rogu jest.

Offline Bubo13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 17 Marca 2016, 19:40:25 »
Jak nie ma podanego numeru, a jak tak mialem to mozna przedzwonic do handlowca który Cie obsluguje i taką informacje od niego uzyskać, ja czekałem równe 2 tygodnie, 22 stycznia zamówienie, 5 luty odbiór.
Lux kiedy składałes zamówienie?
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2016, 19:46:52 wysłana przez Bubo13 »

Offline Lux10

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 17 Marca 2016, 20:05:13 »
Lux kiedy składałes zamówienie?
Zamówienie składałem 15 lutego, teraz w poniedziałek 14.03, wg strony "śledzenie zamówienia" dotarł do Mszczonowa. Ten etap, czyli od zamówienia przez produkcję i do przetransportowania drogą wodną i lądową zajął niecały miesiąc - jakoś 28 dni. Ale od tego momentu niespodzianka. Z Mszczonowa do salonu dilera może to trwać też miesiąc. Taką w każdym razie dostałem odpowiedź na pytanie: kiedy.

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #100 dnia: 05 Czerwca 2016, 09:33:24 »
Auto zamówione 30 maja - przewidywany termin odbioru koniec sierpnia (3 miesiąca czekania  :cry:) - chyba zaczynają się nie wyrabiać
Wersja Hybrid Premium + Pakiet SAFETY
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #101 dnia: 06 Czerwca 2016, 09:55:41 »
Auto zamówione 14 maja. Moja wersja i kolor stało już w Mszczonowie. Odbiór 2 czerwca, czyli nieco powyżej 2 tyg na dojazd do salonu i przygotowanie papierów.

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #102 dnia: 25 Czerwca 2016, 16:02:49 »
Auto zamówione 30 maja - przewidywany termin odbioru koniec sierpnia (3 miesiąca czekania  :cry:) - chyba zaczynają się nie wyrabiać
Wersja Hybrid Premium + Pakiet SAFETY

Po 27 dniach od zamówienia dziś dostałem wiadomość że samochód został przypisany do zamówienia - tempo realizacji niesamowite  :song:
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Ceglany

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 25 Czerwca 2016, 19:23:28 »
Ja zamówiłem yarisa selection 2 tygodnie temu i ma być teraz na koniec miesiąca. Tempo jeszcze lepsze  :grin:

Offline andrewl

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #104 dnia: 08 Lipca 2016, 15:11:44 »
Witam.
Czytając wątek nigdzie nie natknąłem się na zamówienie auta, które idzie z Japonii. Podzielę się tutaj moimi obserwacjami:
1) 1 czerwca zmienił status na "opuścił fabrykę"
2) 6go w poniedziałek na mapie można było widzieć statek koło Filipin
3) tydzień później ( 13go ) znajdował się gdzieś na morzu Arabskim
4) 1,5 tygodnia ( pozycje zmienił 22go) zajęło mu znalezienie się na  morzu Śródziemnym , tuż za kanałem Sueskim
5) jest 8 lipiec i nie zmienił jeszcze swojego położenia na mapie.

Według mnie przebycie drogi od Kanału do Belgi to max 7 dni, a tu nic
Może ktoś już to przeżył i wypowie się ile to trwa ?

Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl