0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Zerknij pod klamkę, jakie tam rysy znajdziesz. Od paznokci.
Cytat: komyak w 01 Września 2023, 19:25:51Cytat: topoll w 01 Września 2023, 18:56:00Finalnie wybrałem srebrną wersję, ponieważ uznałem, że z czasem się porysuje a na czarnym będzie bardziej widać rysy.Musisz zmienić sposób wsiadania do samochodu. Ja jak wsiadam do samochodu to nie staję na progu.Nie staję na progu ale nieraz zahaczysz butem. W przeciągu lat użytkowania spolerujesz do gołej blachy.Zerknij pod klamkę, jakie tam rysy znajdziesz. Od paznokci.
Cytat: topoll w 01 Września 2023, 18:56:00Finalnie wybrałem srebrną wersję, ponieważ uznałem, że z czasem się porysuje a na czarnym będzie bardziej widać rysy.Musisz zmienić sposób wsiadania do samochodu. Ja jak wsiadam do samochodu to nie staję na progu.
Finalnie wybrałem srebrną wersję, ponieważ uznałem, że z czasem się porysuje a na czarnym będzie bardziej widać rysy.
Cytat: topoll w 01 Września 2023, 19:55:06Cytat: komyak w 01 Września 2023, 19:25:51Cytat: topoll w 01 Września 2023, 18:56:00Finalnie wybrałem srebrną wersję, ponieważ uznałem, że z czasem się porysuje a na czarnym będzie bardziej widać rysy.Musisz zmienić sposób wsiadania do samochodu. Ja jak wsiadam do samochodu to nie staję na progu.Nie staję na progu ale nieraz zahaczysz butem. W przeciągu lat użytkowania spolerujesz do gołej blachy.Zerknij pod klamkę, jakie tam rysy znajdziesz. Od paznokci.Pod klamką już są widoczne. Ale co mogę z tym zrobić ? Szkoda, że nie ma otwierania drzwi od kierowcy za pomocą pilota, tak jak w bagażniku. Problem by się sam rozwiązał Mogę nie jeździć a jedynie się patrzeć na auto. A niestety pomaga mi on w codziennym życiu. Co do progów, to kupiłem zwykłe plastikowe, czasem żona zachaczy obcasem
Jeszcze nigdy w żadnym aucie nie miałem rys pod klamkami. Nie wiem jak wy otwieracie drzwi:)Natomiast tylny, prawy próg to już u mnie masakra - kilkuletnie dziecko, które nie potrafi wejść/wyjść bez stawania na progu. Muszę coś tam nakleić
A moja czarna rav4 rysuje się niestety nawet od podmuchów wiatru
To nie wiem, jednak problem jest, od lat produkowane są akcesoryjne folie, naklejki, wkładki pod klamki do najróżniejszych modeli samochodów.
Cytat: topoll w 02 Września 2023, 08:54:00To nie wiem, jednak problem jest, od lat produkowane są akcesoryjne folie, naklejki, wkładki pod klamki do najróżniejszych modeli samochodów.Wiem, że jest. Kiedyś zrezygnowałem z zakupu jednego auta, bo miał tam tyle rys, że białego było chyba więcej, niż lakieru.Wydaje mi się, że część (większość?) ludzi otwiera auto inaczej, niż ja. Ja łapiąc za klamkę wsadzam rękę raczej pionowo, niż poziomo
Finalnie wybrałem srebrną wersję, ponieważ uznałem, że z czasem się porysuje a na czarnym będzie bardziej widać rysy.Kosztowały 160,30 PLN z dostawą.Zamówiłem 24.08, wczoraj (31.08) była w paczkomacie.Zamówiłem konkretnie tutaj: https://pl.aliexpress.com/item/1005002014739412.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.21ef1c24wAOheb&gatewayAdapt=glo2pol
Wydaje mi się, że część (większość?) ludzi otwiera auto inaczej, niż ja. Ja łapiąc za klamkę wsadzam rękę raczej pionowo, niż poziomo