Autor Wątek: czujnik ciśnienia - nowe felgi  (Przeczytany 9995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MarcinW

• Prawie Toyot
Odp: czujnik ciśnienia - nowe felgi
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Listopada 2015, 11:25:08 »
Witam,
Kupiłem (zamówiłem) na dniach Toyotę Verso (na obecnej wyprzedaży - rocznika 2015). Chciałem kupić od razu zestaw opon zimowych na felgach stalowych z dodatkowym kompletem czujników ciśnienia. Jednak czytając ten wątek zwątpiłem. Przeprogramowywanie co sezon i wydawanie pieniędzy mija się jak dla mnie z celem. Spytałem się sprzedawcy czy da się zaprogramować dwa komplety opon (czyli 8 czujników). Odpowiedział, że nie jest pewny i że w Yarisach, Aurisach już jest taka opcja ... :) Dodał, że jak przyjdzie do salonu moje auto to sprawdzą i da mi znać przed przygotowaniem do wydania auta.
(Jeśli się nie da to pozostanie chyba przekładanie samych opon sezonowo na felgach aluminowych, które będę miał w standardowym wyposażeniu).

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Listopada 2015, 11:48:27 »
...albo pozostanie Ci zachowanie się nieprofesjonalnie acz ekonomicznie poprzez zakupienie na allegro kabelka z programem z ok. 100 zł jednorazowo i przeprogramowywanie sobie dowolnych opcji auta własnym komputerem.  :-)

pananonim

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Listopada 2015, 12:41:33 »
albo przyzwyczajenie się że na zimowym zestawie kontrolka się pali

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Listopada 2015, 14:25:58 »
Spytałem się sprzedawcy czy da się zaprogramować dwa komplety opon (czyli 8 czujników).

Mozesz zamowic w salonie komplet stalowek + fuldy + czujniki za ok 2400 i to juz jest ich problem by wprogramowac 8 sztuk.

Offline MarcinW

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Listopada 2015, 19:00:38 »
Dziękuję za porady.
Dostałem z salonu informację, że można zaprogramować 8 czujników ciśnienia - także sprawa się jakby rozwiązała.
Pozdrawiam.

Offline nexus7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Grudnia 2015, 10:19:27 »
Byłem właśnie na przeglądzie po roku. Dowiedziałem się, że od kwietnia-maja 2015 sterownik TPMS pozwala zaprogramować 8 czujników. W starszych niemożliwe, mi pozostaje klonowanie lub dezaktywacja.

Offline Maciek2025

• Początkujący
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Kwietnia 2016, 10:21:33 »
Auto kupione w styczniu w ramach wyprzedaży, z dwoma kompletami kół. W weekend zmieniałam na letnie i kontrolka się zaświeciła. Po wizycie w ASO okazało się, że mam zakodowane dwa komplety, ale po zmianie kół trzeba je przełączyć. Przycisk jest pod kolumną kierownicy, przy przekręconym kluczyku trzeba go nacisnąć trzy razy. I tyle. Może być potrzebna krótka jazda.

pananonim

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Kwietnia 2016, 17:28:41 »
A w instrukcji tego nie było?  :shock:
Niestety ja mam samochód z 2014 i czytałem że dopiero po 2015 ta opcja była dostępna.

Offline Pogoncza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Września 2016, 19:56:33 »
czy można te czujniki przekładać pomiędzy kpl. alufelg? mam samochód z początku 14 r więc nie ma możliwości zaprogramowania 8 szt. czujników.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Września 2016, 20:42:29 »
można. tylko po co ?
kup drugi zestaw czujników i kabel/skaner którym będziesz sam programował sobie te czujniki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl