Ja nie mogę się zalogować w samochodzie z użyciem konta z polskiej strony Moja Toyota. Założyłem nowe konto na my.toyota.eu, wskazując kraj Europa (EU) i dopiero wtedy się podłączył
Konto Moja Toyota na toyota.pl to jest to samo konto co my.toyota.eu. Myślę, że po przejściu na nowy serwis nie wszystko przetransferowało się dobrze ze starego serwisu. Ja założyłem konto na starym, (wtedy logowało się wybranym loginem). Jak powstał nowy serwis, trzeba się logować e-mailem (ale w samochodzie dalej wybranym loginem, a hasło to samo). Nowy serwis zachował moje poprzednie dane i uzupełnił je. W samochodzie mam dostęp do Internetu (eStore, StreetView itd.), mogę pobrać zaplanowaną trasę. Natomiast, jak pisałem, opcje wysłania/pobrania ustawień samochodu do/z serwera są nieaktywne (zaciemnione).
Przesłanie trasy do navi:
- na pc będąc na koncie my.toyota wybieram Moje podróże,
- ustawiam trasę; "Gdzie zaczynasz podróż", "Dodaj etap", wszystko wpisuje się do okienka jako adresy, nie można przestawiać znacznika na mapie google,
- zapisuję trasę (lub POI),
- wybieram spis "Zapisanych podróży", klikam na wybraną, pojawia się przycisk "Prześlij do samochodu" (jest też "Pobierz na USB"), klikam go,
- transfer nie odbywa się natychmiast, a w dowolnym czasie,
- w samochodzie podłączam net, wybieram Map/Nav, "Wpisz m-sce doc.", wchodzę w zakładkę "Zaawansowane"
- wybieram "Załaduj trasy i POI z serwera" (jest też opcja " ... z USB", i już, w spisie miejsc docelowych pojawia się nowa trasa.
Przesłanie trasy powiodło się dopiero po tym, jak użyłem opcji "Prześlij do samochodu" na pc.