Autor Wątek: Procedura odbioru nowego samochodu  (Przeczytany 35541 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
Odp: Procedura odbioru nowego samochodu
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Stycznia 2016, 10:22:23 »
GEOT   @@  przyciemniane szyby sa ladne folie dla mnie lepsza bo wiem jakie ma wlasciwosci a tak toyota daje ci cos i nie wiadomo co i jak jaki procent grzeje jaki blokuje etc .. Kto ci to zrobi toyota Autopark??? Generalnie jestes zadowolony z nich ???

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Stycznia 2016, 16:56:51 »
montaz zabezpieczenia obd i ecu
A co to?
Spalanie - Motostat.pl

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Stycznia 2016, 10:18:59 »
GEOT   @@  przyciemniane szyby sa ladne folie dla mnie lepsza bo wiem jakie ma wlasciwosci a tak toyota daje ci cos i nie wiadomo co i jak jaki procent grzeje jaki blokuje etc .. Kto ci to zrobi toyota Autopark??? Generalnie jestes zadowolony z nich ???

Temat przyciemniania szyb u mnie się zakończył. Nie przyciemniałem ich i pewnie nie będę. Rzadko siedzę z tyłu (w zasadzie od kupna jeszcze nie było okazji przejechać się jako pasażer z tyłu) więc przyciemnianie szyb nic mi jako kierowcy nie daje (a co egoista ze mnie  :cheesy:). Chyba, że chodzi o bezpieczeństwo rzeczy przewożonych na tylnym siedzeniu (kradzieże itp.).

Nie wiem też czy Autopark w Lublinie to robi, bo w końcu nawet o to nie pytałem.

A czy jestem z nich zadowolony? Raczej nie zawracam im głowy i czekam (niechętnie) na pierwszy przegląd. Wtedy się zobaczy.
Inna rzecz, że trudno teraz o kontakt telefoniczny/mailowy z Panem, który przeprowadził mnie sprawnie, dodam, przez zakup nowego auta. O ile wcześniej nie było problemu z kontaktem (swoją drogą miły i konkretny gość) tak teraz zero reakcji na maile, oddzwonienia też nie mogę sie doczekać  :o

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Stycznia 2016, 16:23:07 »

[/quote]

Inna rzecz, że trudno teraz o kontakt telefoniczny/mailowy z Panem, który przeprowadził mnie sprawnie, dodam, przez zakup nowego auta. O ile wcześniej nie było problemu z kontaktem (swoją drogą miły i konkretny gość) tak teraz zero reakcji na maile, oddzwonienia też nie mogę sie doczekać  :o
[/quote]

W salonie, w którym ja kupowałem swoją Auris przy każdej wizycie widzę nowe twarze. Pani u której zamawiałem Toyotę już tam nie pracuje. Na ich stronie co chwilę widzę zmiany w załodze. Chyba nie świadczy to dobrze o tym salonie.

Offline Bubo13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Stycznia 2016, 21:33:17 »
A można wiedziec gdzie zamawiałeś auto?

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Stycznia 2016, 22:27:42 »
Jankowscy Koszalin

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 31 Stycznia 2016, 17:36:40 »
Cytuj (zaznaczone)
Jankowscy Koszalin
Też u nich kupowałem i po zakupie kontakt się urwał...

Offline maar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Lutego 2016, 18:07:49 »
A ja mam pytanie, jak wygląda procedura odbioru samochodu w przypadku zakupu "w kredycie"?
Czy najpierw jest rejestracja, ubezpieczenie, podpisanie umowy kredytowej, wysyłka wszystkich papierów do Toyota Bank i oczekiwanie na ich przelew na konto dilera? Czy kolejność jest jakaś inna? Ile trwa oczekiwanie na przelew z banku, bo wiadomo, że diler wyda auto dopiero jak otrzyma 100% kasy.

Offline gowiska

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Lutego 2016, 00:23:19 »
Najpierw jest wniosek kredytowy, gdy ten zostanie zaakceptowany przez bank ( czyli po sprawdzeniu w BIK i zdolności kredytowej ) oraz po ewentualnym dostarczeniu dowodow dochodu ( wyciągi itp. ) wtedy zamawia się auto. W dniu kiedy auto jest już w salonie , niekoniecznie do końca doposażone , dostaje się dokumenty do rejestracji. Rejestrujemy auto, wracamy do dilera i wtedy w dniu odbioru auta podpisujemy umowę kredytową , ubezpieczenie , ewentualnie dopłata własna ( tak było w moim przypadku )To już sprawa dilera i banku kiedy będą mieli pieniądze. Nam wydano auto w dniu podpisania umowy kredytowej. Jedynie swoją dopłatę wpłaciliśmy na ich konto przeddzień odbioru. Tak było u nas :-)

Offline babciaela

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Lutego 2016, 17:13:41 »
Odbierałam toyoty z salonu kilka razy; salon w Lublinie w 1995 kompletnie mnie zlekceważył: nie dotrzymano godziny wydania, kazano sobie poczytać instrukcje  gdy miałam szczegółowsze pytania. Mistrzostwem współpracy była natomiast (2010) i nadal jest stacja radomska.Samochód kupowałam przez internet  :song: Miałam wyczerpujące informacje i bieżące informacje o stanie zamówienia na e-mail i przez telefon. Dokumenty do rejestracji wysłano mi kurierem - z prośbą by natychmiast dać znać o przyznanych numerach - by można było W TYM SAMYM DNIU - wypisać polisę ubezpieczeniową. Na odbiór można umówić się już w dogodnym teminie. Dla mnie była to sobota - i Pan, który obsugiwał moje zlecenie zamienił się z Kolegą na dyżur - by wydać mi auto. To było mistrzowskie wydanie: profesjonalne szkolenie z obsługi samochodu a nawet drobna przejażdżka po przyległym, ogromnym parkingu. Za 2-3 dni kontakt telefoniczny i pytanie o wrażenia z jazdy do domu, pytanie o pierwsze opinie o nabytku i deklaracja dalszej pomocy - w razie kolejnych pytań. Serwisuję tam(Radom) samochód od 5 lat i za każdym razem doświadczam troski dilera o jakość wrażeń i poziom satysfakcji z obsługi i z pobytu w stacji.  Problem jeden: do stacji mam ponad 100 km, co czasami oznacza 1 dzień urlopu przeznaczony na samochód  :thumbdown:

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Lutego 2016, 19:03:48 »
No to ja też swoje dołożę.
Zakup w Landshut - Niemcy.
Sprzedawca zmęczony i znudzony moimi pytaniami i wybieraniem wersji wyposażenia oraz porównywaniem cen.
Załatwienie formalności kredytu 15 min
Przez pomyłkę nie wtargali dywaników i to byłoby na tyle promocji.
Odbiór po 3 dniach, sprzątanie mycie (auto pokazowe w salonie - przebieg 49 km)
Sprzedaż auta w styczniu na letnich oponach, po awanturze zamówili całosezonowe na moje żądanie KUHMO, ale wieczorem (spieszyłem się na nieplanowaną trasę 1200 km, a stare autko wyrejestrowałem, żeby mieć swoje numery rej.) i podrapali felgi (drugi salon tego samego właściciela).
Potem okazało się, że jest zerwana linka klapy silnika i brak lewarka i klucza do kół, o reszcie nie wspomnę, bo zbankrutują ja dołożą. Przecież auto kosztowało tylko 26500
Po tygodniu, taki małem termin, naprawili na miejscu, bo zażądałem auta zastępczego na wyjazd do Polski.
Na pytanie dlaczego zderzaki są innego odcienia niż karoseria odpowiedzieli, że tak już jest, bo folia jest położona i polakierowana bezbarwnym.
Reasumując: jak chcesz kupić to nie zawsze Cię witają z kwiatami, a jak już kupisz... "spadaj dziadu, kup sobie nowsze RAV4
Nie tylko u Nas w Polsce mają Nas w .... WSZĘDZIE

Offline Bubo13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Lutego 2016, 11:44:55 »
No to ja też swoje dołożę.
Zakup w Landshut - Niemcy.
Sprzedawca zmęczony i znudzony moimi pytaniami i wybieraniem wersji wyposażenia oraz porównywaniem cen.
Załatwienie formalności kredytu 15 min
Przez pomyłkę nie wtargali dywaników i to byłoby na tyle promocji.
Odbiór po 3 dniach, sprzątanie mycie (auto pokazowe w salonie - przebieg 49 km)
Sprzedaż auta w styczniu na letnich oponach, po awanturze zamówili całosezonowe na moje żądanie KUHMO, ale wieczorem (spieszyłem się na nieplanowaną trasę 1200 km, a stare autko wyrejestrowałem, żeby mieć swoje numery rej.) i podrapali felgi (drugi salon tego samego właściciela).
Potem okazało się, że jest zerwana linka klapy silnika i brak lewarka i klucza do kół, o reszcie nie wspomnę, bo zbankrutują ja dołożą. Przecież auto kosztowało tylko 26500
Po tygodniu, taki małem termin, naprawili na miejscu, bo zażądałem auta zastępczego na wyjazd do Polski.
Na pytanie dlaczego zderzaki są innego odcienia niż karoseria odpowiedzieli, że tak już jest, bo folia jest położona i polakierowana bezbarwnym.
Reasumując: jak chcesz kupić to nie zawsze Cię witają z kwiatami, a jak już kupisz... "spadaj dziadu, kup sobie nowsze RAV4
Nie tylko u Nas w Polsce mają Nas w .... WSZĘDZIE
A ja jestem zadowolony, auto odbierałem w ostatni piątek w salonie Carter- Gdańsk. Negocjacje przed kupnem owocne, udało się otrzymać kilka gratisów oraz dobry upust na zakup kompletnych kół zimowych, na których auto już stało podczas odbioru, a sam odbiór w salonie w dobrze oświetlonym miejscu, czas na dokładne obejrzenie no i kurs obsługi auta :) Wszystko w miłej atmosferze.

Offline maar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Lutego 2016, 20:08:20 »
W moim przypadku wyglądało to tak.
Umowa kupna / Zaliczka --> po 3 tygodniach auto dotarło do ASO (auto z wyprzedaży 2015 więc tak krótki okres oczekiwania) --> podpisanie umowy kredytowej --> wydanie dokumentów umożliwiających zarejestrowanie samochodu --> rejestracja --> wykup polisy OC/AC --> wysyłka kompletu dokumentów do Toyota Bank --> po 3 dniach samochód był gotowy do wydania (ASO oczekiwało na przelew z banku).

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Lutego 2016, 09:31:04 »
Ja zrobiłem trochę odwrotnie niż inni  :-)
1. Jazda próbna, wybór wersji wyposażenia i nadwozia (ja), silnika (żona), koloru (syn)
2. Zamówienie, wpłata zaliczki, oczekiwanie na przybycie auta do PL
3. Kilka dni przed dotarciem auta do salonu:
 - negocjacje z TOYOTĄ dot. SMARTPLANU i LEASINGU, obliczenia, ile bym przepłacił w ciągu całej umowy,
 - wyszukanie alternatywy, czyli tańszego leasingu, padło na PEKAO SA
 - negocjacje między TOYOTĄ a PEKAO (podsyłanie nawzajem ofert konkurencji  :grin:  )
 - wybranie oferty PEKAO (tańszej od oferty TOYOTY o ok. 10k zł, o tyle samo w ciągu 5 lat przepłacam koszt auta)
4. Podpisanie umowy
5. Dzień czekania na zarejestrowanie auta przez PEKAO
6. Odbiór auta

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Lutego 2016, 08:00:36 »
Ja zrobiłem trochę odwrotnie niż inni  :-)
1. Jazda próbna, wybór wersji wyposażenia i nadwozia (ja), silnika (żona), koloru (syn)

No chyba inaczej  :grin: Żona wybierała silnik? A nie kolor?  :cheesy:  :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl