Witam wszystkich Użytkowników
W Marcu tego roku kupiłem z salonu hybrydowego Aurisa z fabrycznie zamontowanym podgrzewaniem foteli przednich. W okresie wiosenno/letnim z przyczyn oczywistych nie używałem tego udogodnienia. Na jesień przypomniałem sobie o podgrzewaniu. I tu zaczął się problem- maty właściwie robią co chcą- na początku się włączają i po chwili wyłączają ( ponoć tak mają działać), ale kiedy wyjadę z garażu to włączają sie na 3 min i potem już w ogóle nie działają ( na dystansie 20km do pracy) , raz działa siedzenie po stronie kierowcy, raz po stronie pasażera... ogólnie komedia. Ogólnie jakkolwiek działają, jesli samochód stoi na dworze, ale jak wyjedzie z garażu to maty odmawiają współpracy..
Pojechałem do serwisu zgłosić awarię- serwis faktycznie stwierdził ze problem jest, zamówili nowy komplet mat, wymienili i dalej jest to samo.... więc znów zabrali auto, myśleli 2 tyg i oddali mi samochód w takim samym stanie jak przed oddaniem. Póki co rozkładają ręce- wymieli 3 x maty, ponoć problem jest w konstrukcji mat... obecnie myslą co zrobić- auto na gwarancji, gwarant ponoć nie zgadza się na zamontowanie innego modelu maty... w efekcie kupiłem auto, którego nie potrafią naprawić.
I tu moje pytania:
-czy ktokolwiek z Was miał problem z tymi matami? Toyota twierdzi, ze problem jest znany- z resztą samochód zastępczy tez miał podgrzewane fotele i analogicznie robiły co chciały tj głównie nie grzały, więc zakładam, że awaria ma problem globalny?
-jeśli ktokolwiek z Was miał z tym problem, to czy ASO udało się uporać z usterką?
-co według Was mam teraz zrobić? chcę wezwać pisemnie salon do usunięcia usterki w określonym terminie( auto kupione na firmę) ale zakładając, że naprawiają to już 2 miesiące, to raczej nic nie zrobią… Kurcze zależy mi, żeby to działało, zwłaszcza, że mam skórzane siedzenia, więc w zimę byłoby to duże udogodnienie… poza tym zapłaciłem za coś, z czego nie mogę korzystać…
Ktoś pomoże?