0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Pomimo wszystko kusi mnie aby następną wymianę oleju zrobić na 0W20. Może to branie oleju wcale nie dotyczy hybryd. Ma może ktoś z forumowiczów Camry Hybrid z tych pierwszych roczników i jeździ na oleju 0W20? Jeżeli tak to czy bierze olej? Podobno silnik 2.4 w hybrydzie jest inny niż ten 2.4 typowo benzynowy. Ten pracujący w hybrydzie musi być przystosowany do pracy start-stop. Tak samo jak silnik benzynowy 1.8 montowany do Avensisa jest inny od tego 1.8 montowanego np. w Priusie. Takie informacje przekazał mi doradca serwisowy w Toyocie.
Cytat: Piotr. w 11 Grudnia 2015, 10:29:14Pomimo wszystko kusi mnie aby następną wymianę oleju zrobić na 0W20. Może to branie oleju wcale nie dotyczy hybryd. Ma może ktoś z forumowiczów Camry Hybrid z tych pierwszych roczników i jeździ na oleju 0W20? Jeżeli tak to czy bierze olej? Podobno silnik 2.4 w hybrydzie jest inny niż ten 2.4 typowo benzynowy. Ten pracujący w hybrydzie musi być przystosowany do pracy start-stop. Tak samo jak silnik benzynowy 1.8 montowany do Avensisa jest inny od tego 1.8 montowanego np. w Priusie. Takie informacje przekazał mi doradca serwisowy w Toyocie.Ja mam hybrydę na 0w20 motul hybrid. ani grama nie bierze !!!