Autor Wątek: lampy full led  (Przeczytany 210545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

F_20.0

• Gość
Odp: lampy full led
« Odpowiedź #255 dnia: 22 Lutego 2017, 00:48:20 »
Przepraszam. Niegrzecznie do zabrzmiało. Ja stałem około 3 m. Chodzi mi, że nieważne w jakiej odległości będziesz stał przodem do ściany. Na mijaniach one są, ale widoczne bardziej kiedy włączysz drogowe, wtedy są bardziej widoczne. Narazie wszyscy potwierdzili te przebarwienia. Zobaczymy jak u Ciebie.

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #256 dnia: 22 Lutego 2017, 03:52:53 »
Przebarwienia przy światłach LED są dość popularne, występują w wielu modelach samochodów. Powstają w wyniku załamania światła na optyce, co może być potęgowane przez samo skomplikowanie reflektora (wiele soczewek) oraz nierównomiernej emisji światła przez same diody (zażółcone na brzegach, zimniejsze w środku). Oczywiście producenci starają się to w jak największym stopniu wyeliminować, widocznie Toyota się do tego niespecjalnie przyłożyła.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #257 dnia: 22 Lutego 2017, 08:12:11 »
Nie wiem jak ze światłami LED, ale zwykłe z przebarwieniami od soczewek/klosza/whatever Toyota wymienia. Jajka znikają, tylko granica światło-cień ma mikro przejścia kolorystyczne na całej linii (ale to normalnie).
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #258 dnia: 22 Lutego 2017, 08:27:49 »
Cpś tam przeczytałem, że jako akcja serwisowa, ale dotyczy do autek do 2014 roku. Dlatego pytam, bo już im za grosz nie wierzę  :cry:

Offline hieronimza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 22 Lutego 2017, 22:07:12 »
Samochód odebrałem w listopadzie 2016 r. Przejechane ok. 3600 km. Żółte plamy są. Mam tylko jakieś dziwne wrażenie że ich nie było od razu i z czasem stawały się coraz bardziej intensywne.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: 23 Lutego 2017, 00:27:05 »
Ja mam to samo wrażenie, ale primo mam sklerozę , secundo jestem negatywnie nastawiony do tych lamp i nie można się mną sugerować, więc pytam innych użytkowników.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: 01 Marca 2017, 14:58:25 »
Jak wiecie dwa tygodnie temu zgłosiłem reklamację na lampy... i dla zainteresowanych tą sprawą przekazuję to co się dowiedziałem: serwis nic nie wie, jaka dalej będzie procedura. Czekają na decyzje z Kolonii. Widać prężnie działają, pewnie prawnicy się zastanawiają co mądrego napisać na temat wozów ze Skandynawii, które tego problemu nie mają, a przynajmniej jest zminimalizowany. Dowiedziałem się, że Szwedzi nie mają specjalnych przepisów co do spryskiwaczy, ot wg spec. sprzedaży Toyota Szweden to prawo rynku konsumenckiego, wolą mieć święty spokój z takimi kwiatkami... żebym był dobrze zrozumiany, to klienci wpłynęli na taka, a nie inną decyzję, dla reszty pospólstwa pokazujemy środkowy palec ( Toyota Europe ) 👍
Odnośnie zgłoszenia, czekam dalej...🤔 Może do złomowania auta 😉 
« Ostatnia zmiana: 01 Marca 2017, 15:00:07 wysłana przez F_20.0 »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #262 dnia: 01 Marca 2017, 15:37:32 »
Dowiedziałem się, że Szwedzi nie mają specjalnych przepisów co do spryskiwaczy,

Z tego co wiem to mają.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: 01 Marca 2017, 17:17:29 »
Facet rozmawiał ze mną i twierdził, że nie ma konkretnych przepisów zmuszających do montaży takich wynalazków (poza dyrektywą EU), Ty piszesz, że są, więc trzeba się wbić w temat i oficjalnie zapytać na piśmie. Gość sensownie przedstawiał swoje racje i dlaczego nie miałbym mu nie wierzyć, napewno mam więcej zaufania niż do Toyoty Deutchland, która jak twierdziła jeszcze w zeszłym roku, że spryskiwacze w Auris 2015/2016 nie są dostępne, ponieważ nie istnieją.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #264 dnia: 01 Marca 2017, 19:20:31 »
Właśnie znalazłem wykaz części jakie powinny być zamontowane jako spryskiwacze w mojej Auris wg VIN nadwozia. Jak można pisać klientowi (przedstawiciel Toyota i przedstawić jako oficjalną odmowę centrali) , że nie ma części jak tutaj widnieje data 06/2015???
Łaskawie znowu pojadę do tego serwisu i zapytam jak to jest z nimi i ich kompetencją

Ba, śmiem zauważyć, że wcale nie widziałem taką Auris z tym systemem, a już zwracam uwagę na każdy model jadący, zaparkowany, w salonach, komisach i portalach motoryzacyjnych.

P.S. Chyba trzeba oficjalną skargę do Belgii wyskrobać uwzględniając z Imienia i Nazwiska kierowników serwisów w Polsce-Gliwice jak i w Niemczech-Landshut, Rottenburg za brak profesjonalizmu, wprowadzanie w błąd (prawnicy trzymali się tutaj sztywno dyrektyw) opowiadając takie bajki i nie zgłaszanie reklamacji dalej stosowną drogą lub ich bagatelizowanie. Założę się w koledzy, którzy zgłosili to w PL też nie dostaną odpowiedzi.
Popaczcie ile tam jest części, plus wymiana zderzaków... przecież to już jest góra pieniędzy i dlatego do końca będą kręcić, aż ktoś się zabije!!!
« Ostatnia zmiana: 01 Marca 2017, 19:42:58 wysłana przez F_20.0 »

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #265 dnia: 01 Marca 2017, 21:28:09 »
Jak wiecie dwa tygodnie temu zgłosiłem reklamację na lampy

Facet rozmawiał ze mną i twierdził, że nie ma konkretnych przepisów zmuszających do montaży takich wynalazków (poza dyrektywą EU),

Chyba trzeba oficjalną skargę do Belgii wyskrobać uwzględniając z Imienia i Nazwiska kierowników serwisów w Polsce-Gliwice jak i w Niemczech-Landshut, Rottenburg

To już zaczyna być nudne i męczące.
Nie odechciało ci się jeszcze ?

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: 01 Marca 2017, 21:55:32 »
Tak nudzą mnie już posty takich ... jak Ty. Ktoś robi za Was czarna robotę, stara się aby reszta została zauważona i coś zrobili dla Was użytkowników, ale Wy tylko potraficie pisać posty, które nic nie wnoszą do tematu, czyli po prostu hejtujecie jak gówniarze z gimnazjum. Jak Wy działacie na tym forum to ja już nie ogarniam. Dla zainteresowanych proszę o e-mail na prv to będę Was informował, macie racje po cholerę tracić czas na Was.
P.s Za tydzień kasuje się, także jak ktoś coś potrzebuje to poważnie na prv. Nie mam już sił tutaj działać z tymi ...

Panowie, opanujcie trochę emocje. :) Damian91
« Ostatnia zmiana: 01 Marca 2017, 22:07:02 wysłana przez Damian91 »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #267 dnia: 01 Marca 2017, 22:36:34 »
Tak patrzę na katalogi kompaktów...  chyba oferowanie LEDów bez spryskiwaczy to standard... Peugeot 308, nowa Astra, Honda HRV...

Offline Mieciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #268 dnia: 01 Marca 2017, 22:40:33 »
F_20.0 a ja Ci kibicuję :) choć sam tylko raz doświadczyłem niedogodności związanej z ledami, to fajnie jakby zrobili coś z tym lub chociaż oficjalnie przyznali się do wtopy.
Nawet z opcją rozkładu kosztów 50/50 klient/serwis to będzie jakis sukces...

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #269 dnia: 01 Marca 2017, 22:41:25 »
@ F_20.0 - rób swoje i nie przejmuj się tymi gamoniami. Jak na każdym forum i tu znajdą się krytycy i ignoranci ze swoimi przemyśleniami :)
Ciśnij temat, bo coraz częściej mam odczucie, że ze wszystkimi towarami producenci uwzględniają "gorszy sort"   :cool:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl