Autor Wątek: lampy full led  (Przeczytany 210559 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline odyso

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: lampy full led
« Odpowiedź #270 dnia: 01 Marca 2017, 23:11:12 »
Walcz dla zasady! Podobny problem w Aurisach z lat 2013/14 - niedoświetlanie poboczy przez lampy halogenowe, po 2 latach "walki" (monitów niezadowolonych klientów m.in. Hiszpanów) doprowadził do przekonstruowania lampy i wydania stosownego biuletynu technicznego określającego zasady ich wymiany. W Polsce żaden z użytkowników nawet tego nie zauważył, jedyne co ludziom przeszkadza to "jajo i tęcza" na linii odcięcia światła.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: 02 Marca 2017, 00:52:58 »
Do Odyso: Dlatego uważam, że gość z marketingu Toyota Szwecja mówił mi to co myślał. Producent olewa rynek, który nie reaguje. W Szwecji czy Norwegii byłby za duży raban to i montują dla świętego spokoju. Szwajcaria jest nie należy do EU i ma inne prawa i tutaj nie dyskutuję.

Do Agiless: już mnie to męczy pisanie do moderatora o wprowadzenie porządku i co? Nic. zrobił się taki bajzel, że "nowy" nic tu nie znajcie oprócz hejtu.

Do Mieciu: oto właśnie chodzi, jak wsadzą wadliwą poduszkę powietrzną i przez pięć lat użytkowania zajdzie potrzeba tylko raz jej użycia, a ona zawiedzie i ktoś zginie to czy umarłemu pomogą późniejsze przeprosiny???Może właśnie przed awarią, należałoby uderzyć się w pierś i powiedzieć sorki, ale pracujemy nad tym, dajcie nam szanse. Czy właśnie wtedy wzrosło zaufanie? Każdemu się zdarzają wpadki. Pośpiech, podwykonawca i jego oszczędności, to jest normalne i ja to rozumiem.

O i widzę prezent od moderatora, pozdrawiam kolegę. Zapewniam, że już nie przysporzę kłopotów.

Do Zbig: o tym już pisałem, Ty zresztą chyba też potwierdziłeś...takie mamy przepisy EU, nie są zmuszeni to i nie montują...nikt nie montuje: OPEL, AUDI, VW, PEUGOT itd nawet Mercedes nie montuje w swoich B, ale czy to znaczy, że mamy się na to godzić? Tak jak pisałem, w Szwecji to rynek spowodował, że u nich jest inaczej, tak jak wspomniał Odysa o Hiszpanach i lampach w starszych wersjach, gdyby na kilkanaście tyś sprzedanych aut, wróciło tylko 10% z tą przypadłością to myślisz, że Toyota by nie straciła obrotów??? Dlatego czasami nie warto zamiatać pod dywan.

Nie rozumiem tylko tego ataku. Czy naprawdę ktoś jest na tyle głupi, żeby myśleć, że robię to dla zysku, sławy i innych bzdetów. Fakt wkur...ny jestem, ale nie za lampy, czy lakier lub inne, bo pisałem, wpadki się zdarzaja, ale o to, że robią z ludzi idiotów i olewają to, chowając głowę w piasek. To jak z dzieckiem, którego wszyscy widza, że stoi za zasłoną, a one udaje, że go tam nie ma.

Jestem naprawdę zmęczony tym co tu się dzieje na tym forum, a szczerze liczyłem na konkretna dyskusję i porady, bo co wiele głów to nie jedna i wszystkim wyszło by to na dobre, ale muszą się znaleść elementy, które doszukują się pewnie drugiego dna. Poważnie myślę, że Was opuszczę, bo nie widzę sensu dalej podtrzymywać tą dyskusje na siłę. Ja sobie dam radę z Nimi, ale myślałem też o innych, ale jak widać niepotrzebnie.
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2017, 00:56:06 wysłana przez F_20.0 »

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #272 dnia: 02 Marca 2017, 08:33:20 »
Ja tylko chcę dodać, bo Pan Sven (Szwecja) podrzucił mi info przed chwilka, że w tych krajach problem jest rozwiązany w postaci spryskiwaczy reflektorów ledowych i jak twierdzi jest to w zupełności wystarczające, aby bezpiecznie dojechać do miejsca gdzie można oczyścić lampy ( tutaj się z nim zgadzam ) i tak ( sprawdziłem ) :
Finlandia,
Norwegia,
Szwecja,
Dania,
Szwajcaria i tutaj uwaga:
Łotwa,
Estonia i Litwa.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że we wszystkich tych krajach są odmienne przepisy dotyczące dopuszczenia do ruchu pojazdów.

Nie muszę nadmieniać, że w tych krajach najwięcej się sprzedało ekologicznych pojazdów ze stajni Toyota i to właśnie modelu Auris, gdyby tam olali temat jak resztę Europy to takiego sukcesu by nie odnieśli, a przynajmniej mieliby strasznie ciężko, a napewno głośno. Reszta się nie odzywa to kręcimy lody. Ma ktoś jeszcze zastrzeżenia co do uczciwości Toyota Europe w Belgii i dbanie o klienta???
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2017, 08:49:25 wysłana przez F_20.0 »

Offline J

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #273 dnia: 02 Marca 2017, 12:36:32 »
F_20.0 jak wspomnieli powyżej, postaraj się nie sprowokować hejterom.
Jako bardziej ciekawostkę dodam, ze w Australii Auris z ledami (tam nazywa się to corrolla - i nie ma kombi) posiada spryskiwacze reflektorów !! Jako standard do takich lamp.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: 02 Marca 2017, 18:04:23 »
Pan z TDT dotrzymał słowa, choć pomylił biXenony z FullLED, ale się chwali, że ktoś coś robi.

Może ktoś skrobnął do UOK z zapytaniem co dalej co? Ja nie mogę, bo mam w rodzaju Europejskie UOK, ale sprawa jest zamknięta i nie mam odwołania.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: 04 Marca 2017, 01:54:32 »
Mój kolega  :-) ze Szwecji podesłał mi starego linka z 2013 roku. Mowa właśnie jest o reflektorach LED i to Mercedes i jego prawnicy pomimo testów, że te lampy zagrażają bezpieczeństwu drogowemu olało temat (prawdopodobnie posmarowali) i przeszło. Zaraz potem cała reszta poszła ich tropem (skoro oni mogą ja też mogę - logiczne) jedynie klienci skandynawscy się postawili (właściwie ich przedstawiciel i zagroził, że nie będą kupować wybrakowanych produktów, co skutkowało montażem minimalnej ochrony przed zalodzeniem lub oklejeniem śniegu).
Wyjaśnia to dlaczego w ofertach w tych krajach są spryskiwacze, a w pozostałej części nie. Najlepsze, jest to, że są przeprowadzone testy o zagrożeniu, a jednak się ten szmelc montuje...
Z tego wynika, że temat jest stary, temat jest znany wszystkim producentom i serwisom, to po co kłamać klientowi co? Może mi ktoś to racjonalnie wytłumaczyć, bo ja za cholerę nie pojmuję. Przecież gdybym wiedział, że są takie żarty z tymi lampami, to za żadne skarby bym ich nie kupił - poważne instytucje przeprowadziły badania, że zagrażają bezpieczeństwu, a to jest wkładane do aut i każą sobie za to płacić  :wallbash:
Przecież to prawie to samo jakby ktoś nam wadliwie hamulce zamontował i zauważono to na przeglądzie, a producent nam wmawia, że to się zdarzy raz na jakiś czas i nie w każdym aucie  :shock:
Nie da się z tym wygrać, mi podrzucił cennik ile kosztują części w hurcie plus przesyłka ze Szwecji (290 Euro), bez marży, ale muszę dostać zgodę czy mi to zamontują... jeszcze mam pytać o zgodę. Niech mi ktoś powie jeszcze o uczciwości producentów to mu lutnę w pysk!!!

P.S. Komu ktoś powiedział o zagrożeniu dla kupującego lub innego użytkownika drogi podczas oględzin auta przy zakupie... to odszczekam wszystko co tu napisałem. Żaden sprzedawca nawet nie piśnie na ten temat, a tylko zachwalają jakie to wspaniałe rzeczy są...a temat jest wałkowany od 2013 roku...ludzie 4 lata!!! A Ty człowieku idziesz do salonu z próbą zgłoszenia defektu, a oni udają głupa, że to pierwszy raz Wy to zgłaszacie. Nie ma pytań.
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2017, 02:04:39 wysłana przez F_20.0 »

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #276 dnia: 04 Marca 2017, 14:54:12 »
Szanowne koleżanki i koledzy i hejterzy 😂.
Temat ja pozostawiam Wam, myśle, że info macie na tyle, aby ktoś mógł walczyć o swoje. Ja oddałem Auris za Lexus-a CT200h z identycznym wyposażeniem i parę mieś młodsze z 3 tyś na liczniku. (Gościowi nie podobał się napęd). Sprawdziłem kolor zderzaków, stan lakieru na drzwiach , skóry we wnętrzu , homologację i mam wszystko tak jak powinno być , a kluczyk 🤔 Wyłączę . Pozdrawiam Was i trzymajcie się. Zaczynam się ogarniać (pozdrawiam...Wy wiecie kogo)
P.s. Mam spryskiwacze na xenonach 😜 Czyli kpl moich wymagań tylko 4 patyki poszły ... na spacer.  Stara mnie zabije 😡

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #277 dnia: 05 Marca 2017, 13:11:28 »
 :good:

4 tys. PLNów czy Euro?

Offline trzeci

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #278 dnia: 05 Marca 2017, 13:22:21 »
...Gościowi nie podobał się napęd.....
i zmienił hybryde na hybryde ?
Spalanie - Motostat.pl

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #279 dnia: 05 Marca 2017, 16:59:20 »
gratuluje wyboru  :good:  tym samym współczuje chłopakom z Lexusa  :laugh:

Offline OsiemPiec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #280 dnia: 04 Maja 2017, 13:03:46 »
Witam wszystkich.

Przymierzam się do zakupu Aurisa Hybryd Kombi, tylko ta cała informacja o lampach LED jest dosyć niepokojąca i martwiąca. Wybieram się na dniach do salonu by porozmawiać o detalach, i bedę o to również pytał, natomiast czy ktos przerabiał lub próbował przerabiać kwestię montażu ich w swoim aucie przez aso? F_20.0 wrzucał listę części więc możliwości są, pytanie tylko jak to w praktyce wygląda..

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #281 dnia: 04 Maja 2017, 13:32:18 »
czy ktos przerabiał lub próbował przerabiać kwestię montażu ich w swoim aucie przez aso?

Ich tzn. LEDów czy spryskiwaczy reflektorów?  LEDy są montowane fabrycznie natomiast spryskiwacze nie są w Polsce dostępne.
Cały temat był napędzany przez jedną osobę i chyba umarł śmiercią naturalną gdy przestała go tu kontynuować, więc może problem nie jest taki znaczący?
Jak nie chcesz full LEDów a zależy Ci na bogatym wyposażeniu to wybierz wersję Premium z pakietem Comfort.

Offline Mieciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #282 dnia: 04 Maja 2017, 13:52:45 »
co ciekawe na tym filmie widać już spryskiwacze:
! No longer available
rejestracja belgijska...

Offline OsiemPiec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #283 dnia: 04 Maja 2017, 14:19:01 »
Ich tzn. LEDów czy spryskiwaczy reflektorów?  LEDy są montowane fabrycznie natomiast spryskiwacze nie są w Polsce dostępne. Cały temat był napędzany przez jedną osobę i chyba umarł śmiercią naturalną gdy przestała go tu kontynuować, więc może problem nie jest taki znaczący? Jak nie chcesz full LEDów a zależy Ci na bogatym wyposażeniu to wybierz wersję Premium z pakietem Comfort.

Chodziło mi o spryskiwacze, przepraszam za niejasność. Być może problem nie jest znaczący bo faktycznie nie widziałęm tu tłumów z komentarzami poza F20. Natomiast nie znaczy że probelmu nie ma czy może nie wystąpić.

A tak z ciekawości, bo widzę, zę masz Auris Hybryd - masz u siebie moze właśnie Ledy? Czy zaobserwowałeś taki problem?

@Mieciu, faktycznie widać, że są. Ciekawe zatem czy to już w Belgii jest w standardzie a jeśli tak, to kiedy i czy u nas będzie taka możliwość.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #284 dnia: 04 Maja 2017, 14:52:12 »
Ja mam LED (to moj trzeci samochod z LED), nie mialem zadnych problemow, reflektory sie brudza tak jak zwykle ale latwiej jest je umyc wlasnie z powodu braku ciepla na kloszu brud "nie wtapia" sie w reflektor

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl